Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

A várandósság rengeteg izgalmas pillanatot tartogat a számunkra, de a legfontosabb tényező, hogy a baba egészséges legyen. Napjainkban számos vizsgálat áll a rendelkezésünkre, amelyek segítenek kiszűrni a lehetséges rendellenességeket. A mai korszerű technikának köszönhető, hogy nagy pontossággal meg lehet állapítani, milyen nemű a gyermek. Lehetőség van 4D-s ábrázolásra is, ahol kitűnően látható a baba. Fiú vagy lány? Előfordulhat, hogy tévednek a baba nemét illetően?

A felfázás majdnem minden nő életét megkeseríti legalább egyszer, de számos nő akár havonta többször is átéli: alhasi fájdalom, kevés égő, csípő, akár véres vizelet, gyakori szúrós érzetű ingerrel. A közhiedelemmel ellentétben ez nemcsak a nőket érinti, a férfiak is áteshetnek ezen a kellemetlen betegségen. Ezek a tünetek kezelés nélkül hosszú távú problémákat és súlyosbodó betegséget okozhatnak.

Kismamaként fontos az egészségünk, de babánk egészsége még fontosabbá válik számunkra. Még azok is egészségesebben kezdenek étkezni, fordulnak a természetes kozmetikumok, gyógykészítmények irányába, akik korábban nem voltak igazán elkötelezettek.

Az illóolaj párologtatók, másnéven diffúzorok az aromaterápia otthon használható megoldását jelentik. Nem véletlen, hogy könnyen eltévedhetünk a diffúzorok világában, hiszen pár ezer forintostól több tízezer forintos verzióig válogathatunk kedvünkre. Van azonban néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani, mielőtt megvennénk a legolcsóbbat, vagy éppen a legnépszerűbbet.

Az orvosi pemetefűnek számos gyógyhatása ismert. A gyógynövény nevének hallatán legelőször a patikákban is kapható cukorkák jutnak az eszünkbe, melyeket gyerekkorunkban is gyakran szopogattunk, ha köhögtünk vagy fájt a torkunk. Az orvosi pemetefűnek nem csupán a légutakra van kedvező hatása, de emésztésre, epepanaszokra is hatásos lehet. Az orvosi pemetefű cukorkákat általában más értékes gyógynövények hatóanyagaival is dúsítják, így a gyógycukorkák többféle panasz esetén is jótékonyak lehetnek.

Éledjünk újjá minden évben a természettel együtt! Őseink bölcsességét érdemes megfogadni: mikor véget ér a zord tél, itt a belső tavaszi nagytakarítás időszaka, a méregtelenítés, a böjt ideje. Természetesen itt nem csupán a különböző ételekről való lemondásra gondolunk, ez annál sokkal több. Érdemes megfogadni a természetgyógyászok tanácsait is, és gyógynövényes tisztítókúrát végezni.

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon. Sokak számára a napindító rutin nélkülözhetetlen része. Az utóbbi időben egyre több cikk és hír szól a kávé gyógyító hatásáról. Mindez azt sugallja, hogy ez az ital többet tehet a szervezetünkért annál, hogy csak egyszerűen felébreszti az elménket. De vajon valóban van-e valamilyen gyógyhatása a kávénak, vagy csak egy újabb városi legendáról van szó?

Mindenki tökéletes mosolyt szeretne. Növeli az önbizalmat és magabiztosságot ad. De még egy kis folt vagy elszíneződés is ronthatja mosolya megjelenését. Az esztétika nem minden, ami miatt aggódnia kell ebben az esetben, mivel ezek az elszíneződött foltok a fogorvosi rendelő látogatásának szükségességét jelezhetik. Tehát, ha észrevett egy barna foltot a fogán, olvassa tovább, hogy megismerje mi okozhatja őket.

Az illóolajokat évezredek óta használják a természetes gyógyászatban, szépségápolásban, vallási rituálékban és az otthonokban is. Számos kultúrában értékesnek tekintik azokat a terápiás, érzékszervi és spirituális tulajdonságaik miatt. De hogyan használjuk őket helyesen és biztonságosan? A következőkben néhány alapvető útmutatót adunk az illóolajok felhasználásához, valamint tíz népszerű illóolaj és felhasználási területeik bemutatására is sor kerül.

A jalapeño paprika milliók kedvence. Nincs olyan konyhai irányzat, ahol ne lenne jó választás kisebb vagy nagyobb mértékben. Azok is szeretik, akik egyébként a túlságosan csípős ízekért nem rajonganak, és természetesen azok is ácsingóznak érte, akik jól bírják a tüzes ízélményeket. Mivel ilyen sokan fogyasztják, mégpedig előszeretettel, ezért a kutatók elkezdtek külön azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy vannak-e a vitalitásra, az egészségre ható pozitív tulajdonságai. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy igen!

A policisztás ovárium szindróma, vagy röviden PCOS, a női reproduktív rendszer egyik leggyakoribb rendellenessége, amely a termékeny korú nők körülbelül 10-20%-át érinti világszerte. A PCOS kezelése egy komplex folyamat, amely magában foglalja az életmódváltást, a táplálkozási szokások megváltoztatását és gyakran hormonális kezeléseket is.

Szinte elcsépelt téma már, de mégis kell foglalkozni a mellrák és az alumíniumot tartalmazó dezodorok összefüggésével. A mellrák igenis összefüggésbe hozható az alumínium tartalmú dezodorok használatával!

Mi a különbség a természetes alapú és az alumíniumot tartalmazó deók között?

Sokszor azt sem tudjuk, mit kenünk magunkra, pedig megdöbbentő, mi minden van egy-egy nagy ígéretű krémben vagy hajápoló szerben!

A legtöbb kozmetikai terméket kémiai úton állítják elő, és szinte mindegyik tartalmaz valamilyen konzerválószert, festék- és emulgeáló anyagot vagy antioxidáns hatású összetevőt. Ezek az anyagok úgy vannak kialakítva, hogy a bőrön keresztül gyorsan felszívódjanak és könnyen a véráramlatba jussanak. Csakhogy éppen ebben rejlik a veszély is...

Kevésbé ismert, de tény, hogy a bőr 18 éves kortól kezd el öregedni. A bőr öregedésében szerepet játszó három tényező: a kronológiai, a hormonális és a környezeti változások. Ezeknek köszönhetően a bőr víztartalma csökken, a rugalmas rostok kiegyenesednek, a bőr elveszíti feszességét, megereszkedik és a gravitáció miatt ráncok keletkeznek. Mit tehetünk a bőr öregedése ellen?

 

A narancsbőrben az a legjobb, hogy nem vagyunk vele egyedül. Persze a sajátjával mindenkinek magának kell megküzdenie, de a statisztikák szerint a nők 80-90%-a küzd cellulitisz problémával kortól, súlytól és életmódtól függetlenül. Mitől alakul ki, és egyáltalán mi az a narancsbőr?

Sokszor emlegetik a cellulitot cellulitiszként, ami ebben a formában helytelen...
A folytatásban megtudhatod, hogy mi a különbség a két fogalom között, és milyen hatékony módszereket vethetsz be a narancsbőr ellen.

A megfelelő és rendszeres bőrápolás csak az alap az egészséges, fiatalos és élettel teli bőr megtartásához. A bőr külső ápolása csupán egy gyorssegély a bőrnek. A krémek nem tudják pótolni a szervezetből hiányzó éltető anyagokat, melyek folyamatosan biztosítják a bőr egészségét, és megőrzik fiatalságát.

A természet utánozhatatlan: mindenről gondoskodik, amire csak a szervezetednek vagy a bőrödnek szüksége lehet. Egyetlen nagynevű, márkás krém sem tudja ezt überelni. A természet karnyújtásnyira van, csak el kell venned, amit felkínál. Soha semmitől nem lesz olyan csodálatosan szép, rugalmas és fiatalos bőröd, mint egy növényi szérumtól!

Hogy mi mindent kínál a természet, és azt mire használhatod a mindennapi bőrápolásodban, megtudhatod a folytatásból.

A berber nők számára mindig is természetes volt az üde, ragyogó és fiatalos arcbőr. Bár nem tudták, hogy annak az argánolajnak köszönhetik, melyet népük hagyományosan használ bőrápolásra már évszázadok óta. Ma már az egyik legfelkapottabb ránctalanító. Ha körültekintően vásárolsz, akkor tiszta, adalékanyag mentes, természetes bőrápolód lesz, annak minden varázslatos tulajdonságával.
Miben áll az argánolaj titka?

Tévhit, hogy a férfiak számára kevésbé fontos a bőrápolás kérdése. Számos bőrprobléma foglalkoztatja őket, melyekre ugyanúgy megoldásokat és megfelelő bőrápolókat keresnek, mint a nők. Csak kevésbé hozzák nyilvánosságra, mert mint sok mást is, ezt is a gyengeség jelének tekintik.

Sok helyen olvasni mostanában, hogy milyen széles körben alkalmazzák a nők a vazelint. Hajvégápolónak, házi krémpirosító készítéséhez, sminklemosáshoz, sőt, ajakápolónak is. Kevesen tudják azonban, hogy mi is valójában a vazelin.

Vajon ha tudnád, te használnád?