Egyszerű hozzávalók, természetes ízek, mennyei eredmény – íme a kedvenceink!
Mangós-Kókuszos Jégkrém – trópusi nyár a pálcikán 
Ez a jégkrém igazi egzotikus élmény: krémes kókusztej, lédús mangó és egy csepp lime találkozása.
Hozzávalók:
	-  1 érett mangó felkockázva
 
	-  200 ml kókusztej (konzervből vagy bio változatból)
 
	-  1 evőkanál méz vagy agávészirup
 
	-  Fél lime leve
 
	-  1 teáskanál vaníliakivonat (elhagyható)
 
Elkészítés: Tedd az összes hozzávalót turmixgépbe, és pürésítsd simára. Öntsd jégkrémformákba, tedd bele a pálcikát, és legalább 4-6 órára tedd a fagyasztóba. Kész is a trópusi hűsítő!
Áfonyás Joghurtfagyi – krémes és antioxidánsban gazdag
Az áfonya nemcsak finom, de tele van értékes antioxidánsokkal. Ez a fagyikehely egészséges, mégis tökéletes desszert a kánikulában.
Hozzávalók:
	- 200 g fagyasztott vagy friss áfonya
 
	- 250 g görög joghurt
 
	- 1 érett banán
 
	- 1-2 teáskanál méz vagy eritrit (ízlés szerint)
 
	- 1 evőkanál citromlé
 
Elkészítés: Turmixold le az összetevőket, majd kanalazd szilikonformákba, vagy fagyaszd le egy tálban. Fogyasztás előtt 5-10 percet hagyd állni, így krémesebb lesz.
 
Görögdinnyés Granita – frissítő, jégkristályos csoda
Ez a granita könnyű, vizes állagú fagylaltféle, amelyet egy villa segítségével többször megkaparunk fagyasztás közben, így lesz jégkristályos, hűsítő élmény.
Hozzávalók:
	- 500 g mag nélküli görögdinnye
 
	- Fél citrom leve
 
	-  1 evőkanál méz vagy nyírfacukor
 
Elkészítés: Turmixold össze a hozzávalókat, öntsd egy lapos tálba, és tedd fagyasztóba. 30 percenként keverd vagy kapard át villával, hogy a jégkristályok egyenletesen képződjenek. 2-3 óra alatt kész.
 
Tippek a tökéletes házi jégkrémhez:
	- Használj érett, édes gyümölcsöket – így kevesebb édesítőszer kell.
 
	-  A krémes állaghoz kókusztej, banán vagy avokádó is segíthet.
 
	-  Fűszerezd bátran: próbáld ki mentával, gyömbérrel vagy fahéjjal!
 
	-  Kísérletezz gyógynövényekkel is: például citromfűvel vagy levendulával.
 
 
Egészséges hűsítés, természetesen!
Az otthon készített gyümölcsös jégkrémek nemcsak finomak, hanem vitaminban gazdagok és adalékanyag-mentesek is. Ráadásul kreatív és élvezetes módja annak, hogy több gyümölcs kerüljön az étrendedbe. Fedezd fel a természet ízét, és kényeztesd magad ezekkel az egészséges nyári édességekkel!
 
	
Szöllősi Adrienn