Varázsoljunk karácsonyi hangulatot illóolajokkal!

A Karácsony kétség kívül a legbensőségesebb ünnepünk, melynek hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők, és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet. Illóolajokkal Te is könnyedén varázsolhatsz karácsonyi atmoszférát otthonodban!

Karácsonyi illóolajok

Mikor milyen illóolajat használjunk?

 

Készülődés az ünnepre

A karácsonyt megelőző napokban is párologtathatunk illóolajokat otthonunkban vagy az irodánkban, melyek segítenek ráhangolódni az ünnepre.

Aromax Hópihe karácsonyi illóolaj keverékAz Aromax Hópihe karácsonyi illóolaj keverék egy különleges, a téli természet által inspirált, hűsítően friss illatkeverék, mely közelebb hozza lelkünkhöz az ünnepi hangulatot, a boldog, várakozással teli időszakban. Az adventi asztaldísz ragyogása, a karácsonyi receptek böngészése és az ünnepi dekorációk kiválogatása, a karácsonyfa díszítése – megannyi boldog pillanat, mely azonnal eszünkbe jut e fantasztikus illatvarázsnak köszönhetően. Az illóolaj keverékben található esszenciális növényi olajok (erdeifenyő-, bergamott- borsosmenta-, grapefruit- és zöldcitromolaj) illatharmóniája ünnepi díszbe öltözteti lelkünket.

 

Aromax Téli tea illóolaj keverék karácsonyi hangulathoz

Az Aromax Téli tea illóolaj keverék otthonodba hozza a téli hidegben a forró, citrusos tea hangulatát egy csepp meghittséggel fűszerezve. A citrusos, fahéjas illat igazi téli fűszerekkel járja át a helyiséget, egy csipetnyi karácsonyt varázsolva a szobába. Miközben ez a varázslatos illat átmelegíti a lelked és karácsonyi várakozással tölt el, még a levegőt is fertőtleníti és oldja a feszültséget, a szorongást. Élvezd a bergamott, a kubeba és a grapefruit fahéjjal fűszerezett megnyugtató illatát.

 

 

A karácsonyi vacsorához

Aromax Mézeskalács illóolajkeverék karácsonyi hangulathozAz ünnepi vacsorához remek hangulatot teremthetsz narancs és fahéj illóolajok párologtatásával. Ezeket együtt és önállóan is alkalmazhatod. Az én egyik kedvenc illóolajom az Aromax Mézeskalács illóolaj keverék, ami elmaradhatatlan kelléke nálunk a Karácsonynak. Rendszerint az ünnepi vacsora tálalásakor kezdem el párologtatni és nagyon meghitt hangulatot teremt.
 

 

 

Aromax Hókifli karácsonyi illóolaj keverékAz Aromax Hókifli karácsonyi illóolaj keverék selymesen lágy, édes-citrusos illatharmóniája, a karácsony szívmelengető hangulatát és a legfinomabb ünnepi sütemények illatát idézi meg otthonodban.   Az illóolaj keverékben található esszenciális növényi olajok (klementin-, fahéj- és zöldcitromolaj, vanilin) kellemes elegye ínycsiklandó karácsonyi sütemények illatát árasztja. Meghitté és bensőségessé teszi a téli estéket, színesíti, ünnepivé varázsolja a hétköznapokat is!

 

 

A fenyődíszítéshez


Aromax erdei fenyő illóolaj karácsonyi hangulathozA karácsonyfa feldíszítéséhez leginkább a fenyőfa illata társul. Praktikus okokból azonban sok helyen ma már nem élő fenyőt állítanak, így a fenyőillat teljesen hiányzik. Ezt azonban könnyen pótolhatjuk fenyő illóolajjal. Kiváló választás például a Aromax Erdei fenyő illóolaj, amely friss, puha balzsamos fenyőillattal tölti meg a szobát. Emellett nyugtató, fertőtlenítő hatású is. Légúti betegségben vagy asztmában szenvedőknek kifejezetten ajánlott légzéskönnyítő tulajdonsága miatt. A fenyő illóolajhoz jól illenek a fás jellegű illóolajok, így együtt használhatod például teafa olajjal, szantálfa olajjal.

Kosárba

 

Aromax Szaloncukor karácsonyi illóolaj keverékAz Aromax Szaloncukor karácsonyi illóolaj keverék fűszeresen édes, izgalmas illata nosztalgikus, békés nyugalommal tölti meg a levegőt és ünnepi hangulatot teremt. Nagyon illik a karácsonyfa díszítéshez, hiszen varázslatosan édes illata megidézi a szaloncukor zamatát. Az illóolaj keverékben található esszenciális növényi olajok (citrom-, bergamott- klementin-, nyugat-indiai szantálfa,  zöldcitromolaj és vanilin) a fenyőfa díszítés és az ajándékozás izgalmakkal teli hangulatával tölti meg a lelkünket.

 


Ajándékbontáshoz

Medinatural Karácsony varázsa illóolajkeverék karácsonyi hangulathoz
A Karácsony talán legszebb és legemlékezetesebb pillanata, amikor a díszekbe öltöztetett fenyőfa körül egybegyűlik a család és várakozással teli arccal mindenki kibontja az ajándékát. Ehhez a fennkölt pillanathoz válasszunk valódi karácsonyi illatkompozíciót. A Medinatural karácsony varázsa illóolaj keverék egy narancsos, fahéjasan fűszeres, meleg karácsony hangulatát idéző illat. Néhány csepp fenyő illóolaj hozzáadásával igazi, meghitt atmoszférát teremthetünk.

 

 

 Karácsony éjjel

Aromax Karácsonyi hangulat illóolaj keverék
A karácsonyi izgalmak miatt és a gazdag karácsonyi vacsora után szinte nem jön álom a szemünkre. Különösen a gyermekek alszanak el nehezebben karácsony éjjelén. Az aromaterápia ilyenkor is segíthet: az Aromax Karácsonyi hangulat illóolaj keverékben lévő narancs olaj nyugtató és fertőtlenítő hatású. A fahéj antibakteriális és vírusölő, a szegfűszeg szintén fertőtlenítő, ugyanakkor emésztést segítő és görcsoldó hatású is. Ez a nagyszerű illóolaj keverék lecsendesíti az elmét, fertőtleníti a levegőt és csodás karácsonyi süti illattal tölti meg a szobát.

 

 

 

Tanácsok, tippek

  • A fenti illóolajok apró ajándékötletnek is kiválóak azok számára, akik szeretik az aromaterápiát. Azonban az illóolaj választásnál mindig törekedjünk arra, hogy ellenőrzött, 100%-osan tiszta, minősített termékeket vásároljunk. Megbízható márkák: Aromax, Medinatural.
  • Az aromalámpát ne hagyjuk felügyelet nélkül, és lehetőleg olyan helyre állítsuk, ahol nem okozhat tüzet.
  • A valódi, tiszta illóolajok a bőrrel érintkezve irritációt okozhatnak, ezért vigyázzunk, hogy ne csöpögjön a kezünkre. Tartsuk olyan helyen, ahol gyermekeink nem érhetik el.

 

Boldog Karácsonyt kívánok!

karácsonyi illóolajok

 

 

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Aromaterápia Karácsony