Aromaterápia

2023. 11. 30. 15:31:00

Gyógynövények és illóolajok - illatharmónia az érzelmi jólétért

A gyógynövények nemcsak jellegzetes illatot árasztanak, hanem pozitív hatással lehetnek az emberi hangulatra és közérzetre is. A gyógytea főzetek illata inhalálva is jótékony hatású, nem csak teaként elfogyasztva. Sok gyógynövényből illóolaj esszenciát is készítenek, ilyenek pl. a kakukkfű, tüdőfű melyek különösen ősszel és télen nagyon hatékonyak.

2023. 08. 16. 15:21:00

Érdekes tények az illatanyagokról

Az illatok fontos szerepet töltenek be a mindennapjainkban, hiszen nagymértékben befolyásolják a hangulatunkat, a jókedvünket, valamint a másokkal kapcsolatos gondolatainkra, érzéseinkre is hatást gyakorolnak.

2023. 08. 09. 18:15:00

A csodálatos illóolajok: Hogyan használjuk őket helyesen és biztonságosan?

Az illóolajokat évezredek óta használják a természetes gyógyászatban, szépségápolásban, vallási rituálékban és az otthonokban is. Számos kultúrában értékesnek tekintik azokat a terápiás, érzékszervi és spirituális tulajdonságaik miatt. De hogyan használjuk őket helyesen és biztonságosan? A következőkben néhány alapvető útmutatót adunk az illóolajok felhasználásához, valamint tíz népszerű illóolaj és felhasználási területeik bemutatására is sor kerül.

2023. 02. 01. 17:20:00

Mi az inkontinencia?

Az inkontinencia rengeteg embert érint, a legtöbben mégis szégyellik, ezért nem mernek beszélni róla. Ez az oka annak, hogy sajnos sokkal kevesebben kérnek segítséget, mint ahányan érintettek. A vizelettartási problémák mögött különböző okok állhatnak, ezért mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, még mielőtt az inkontinencia súlyossá válna.

 

2022. 08. 16. 17:03:00

Hogyan válasszunk diffúzort?

Az illóolaj párologtatók, másnéven diffúzorok az aromaterápia otthon használható megoldását jelentik. Nem véletlen, hogy könnyen eltévedhetünk a diffúzorok világában, hiszen pár ezer forintostól több tízezer forintos verzióig válogathatunk kedvünkre. Van azonban néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani, mielőtt megvennénk a legolcsóbbat, vagy éppen a legnépszerűbbet.

2022. 05. 14. 11:50:00

Ánizs illóolaj jótékony hatásai

Az ánizsmag gyógyhatásai rendkívül széles körűek, melyet a benne lévő illóolajnak köszönhet. Szerencsére ma már könnyen hozzájuthatunk 100%-osan tiszta ánizs illóolajhoz és élvezhetjük előnyeit. Lássuk, milyen esetekben és hogyan alkalmazható az ánizs illóolaj!

2021. 09. 22. 15:48:00

A csodálatos vaníliaolaj jótékony hatásai

Lehet, hogy a vaníliaolaj eddig csupán a konyhádban volt népszerű, de itt ideje, hogy mostantól más szemmel kezdj ránézni. A vaníliaolaj ugyanis számos gyógyhatással is rendelkezik, ezért felhasználása a gyógyászatban is egyre inkább teret nyer. Ismerd meg blogunból a vaníliaolaj előnyeit.

2020. 10. 16. 14:07:00

Vérnyomáscsökkentő természetes illóolajok

Számos természetes vérnyomáscsökkentő módszer létezik, melyek közül az aromaterápia is egyre népszerűbbé válik. Az illóolajok előnye, hogy több problémára is megoldást nyújtanak egyidejűleg, így a magas vérnyomás csökkentése mellett a kiváltó okokat (pl. stresszt) is kezelhetjük.

2020. 09. 01. 13:24:00

Memória javító gyógynövény illóolajok

Memória javító megoldást keresel? Általában gyógynövény teák és vitamin tabletták jutnak az eszedbe és nem is gondolsz egy nagyon hatékony és természetes megoldásra: az aromaterápiára. Más módszerek mellett vagy akár önmagában is kipróbálhatod az illóolajok memória javító hatását. A cikkünkben megtalálod, hogy pontosan mely illóolajokat és hogyan vesd be az eredmény érdekében.

2020. 07. 26. 15:41:00

Ekcéma kezelése otthon természetes illóolajokkal

Ekcémától szenvedsz és szeretnél hatékony, de természetes megoldást? Hívd segítségül az aromaterápiát! Az ekcéma tüneteit eredményesen kezelheted az alábbi illóolaj keverékekkel.