Q10 koenzim gyógyhatásai

Mire jó az antioxidáns Q10 koenzim?A Q10 koenzim antioxidáns tulajdonságánál fogva, fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és gyógyításában. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves korunkig képes megfelelő mennyiségben előállítani, de 30 év felett a Q10 szintje hanyatlani kezd. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegség kialakulásához vezethet.

30 éves kor után mindenképpen szükséges a Q10 koenzim pótlása. Szedése alkalmas az immunrendszer erősítésére, az agyműködés fokozására, védőhatású a gyomorra és a nyombélre. Lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja.

 

Q10 vitamin kapszulák a webáruházban>>>

 

A Q10 szív- és érrendszeri betegségekre gyakorolt hatása

Q10 antioxidáns vitamin, mely jótékony hatással van a szívre és érrendszerreA Q10 koenzimnek legnagyobb szerepe a szív- és érrendszer egészséges állapotának fenntartásában van. Kevesen tudják, hogy a Q10-et kapszulázott formában először szívgyógyszerként vezették be Japánban. Mára rengeteg kutatási eredmény igazolja hatékonyságát, mind a megelőzés, mind a már kialakult szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában. Kedvező hatását mutatták ki szívritmus-zavarok kezelésében, vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésében.

Ha a szívizom nem jut elegendő Q10-hez, akkor képtelen nehéz munkáját megfelelően ellátni.

Számos megfigyelés bizonyítja, hogy a Q10 hiány szinte minden egyes vizsgált szívritmuszavaros, illetve szívelégtelenségben szenvedő páciens  esetében nagymértékben kimutatható volt. Ráadásul számos olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszer is létezik, amely magának a Q10-nek a termelését is gátolja. Ezért kifejezetten javasolt, hogy azok a betegek, akik úgynevezett béta-blokkolókat (vérnyomáscsökkentőket) szednek, szedjenek rendszeresen Q10-et is.

 

Fogíny betegségek és a Q10

A Q10 megdöbbentő hatása volt megfigyelhető a fogíny betegségeknél is, mint például a fogínysorvadás. A kutatókat szinte letaglózta az eredmény. Az összes páciens meggyógyult és még azoknak is meg lehetett menteni a fogait, akiknek fogágyuk, fogínyük olyan beteg volt, hogy a korábbi felfogás szerint, valamennyit ki kellett volna húzni.

 

Szellemi- és fizikai teljesítmény fokozása Q10-zel

A Q10 alapvetően sejtjeink – így egész szervezetünk - energiatermelését látja el. Fokozott szellemi és fizikai igénybevétel esetén megfigyelhető a Q10 szint csökkenése. Ennek következtében általános fáradékonyság, izomgyengeség, romló memória és csökkent szellemi kapacitás áll elő. Ha valaki vizsgára készül, rendszeresen többet dolgozik a szükségesnél, esetleg sportol, érdemes Q10-et szednie.

A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agyműködésre is.

A Q10 nem serkentőszer, hanem a szervezet energia-anyagcsere folyamatainak fontos szabályozója. A koenzim Q10 kapszulákkal jelentősen lehet javítani a fizikai- és szellemi teljesítőképességet. Alábbi jótékony hatásait már tudományos kutatások is igazolják:

  • fokozottabb energiatermelés
  • kisebb mértékű fáradságérzet
  • jobb szívizomfunkció
  • nagyobb munkabírás
  • általános közérzet javulása

Q10 vitamin kapszulák a webáruházban>>>

 

Q10 és az immunrendszer

Ez a vitamin döntő szerepet játszik az immunrendszer hatékony működésében is. Nagyon erős antioxidáns, amely megvédi a sejteket az oxidatív stresszel szemben. Így nagymértékben késlelteti szervezetünk öregedését és gátat vet a káros sejtburjánzásnak, vagyis a rák kialakulásának. Ha megfelelő a szervezetünkben a Q10 koenzim szintje, immunrendszerünk erősebb, szervezetünk ellenállóbb a különféle kórokozókkal szemben.

Kutatások során bizonyítást nyert, hogy a Q10 koenzimnek jótékony hatása van a különféle allergiák, az asztma és a légúti megbetegedések esetén is.

 

Kinek ajánlott a Q10 vitamin kapszula szedése?

Interherb Q10 Aktív tabletta

 

  • 30 éves kor felett mindenkinek ajánlott napi 20-30 mg szedése a megfelelő Q10 szint fenntartásához
  • sportolóknak
  • fokozott szellemi munkát végzőknek, rendszeres túlórázóknak
  • diákoknak vizsgaidőszakban
  • fokozott stressz esetén
  • szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek
  • megelőzésként azoknak, akiknek volt szívbeteg a családjukban
  • téli időszakban vagy járványok idején az immunrendszer erősítésére
  • fogíny betegségekben szenvedőknek (főként fogínysorvadás, fogíny gyulladás esetén)
  • idősebb korban a szervezet energiatermelésének fokozására, általános erőnlét javítására

 

 

 

Kosárba

 

Milyen mennyiség szedése ajánlott?

  • egészséges embereknél napi 10-30 mg az energiatermelés fokozására és betegségek megelőzésére
  • sportolóknak, nagyobb szellemi igénybevétel és fokozott stressz esetén napi 30-60 mg
  • terápiás jelleggel betegség esetén akár 120-360 mg is szükséges lehet. Ezt azonban minden esetben meg kell konzultálni a kezelő szakorvossal.

A Q10 kapszulák szedése kb. 4-8 hét alatt fejtik ki a hatásukat. Ezután csökkentett dózisban is lehet szedni a megfelelő Q10 szint fenntartása érdekében. Mellékhatása tartós fogyasztás esetén sem ismert, ezért ajánlott hosszabb ideig alkalmazni. Azonban válasszunk körültekintően kapszulát, lehetőleg a színezék- és adalékanyag menteseket részesítsük előnyben.

Q10 vitamin jótékony hatásai

 

 

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek