Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészségtippek

2023. 09. 25. 16:15:00

Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) egy olyan gyógynövény, amelyet már az ókorban is nagyra becsültek számos jótékony hatása miatt. A növény levelei tartalmaznak illóolajokat, flavonoidokat, keserűanyagokat, tanninokat és más hatóanyagokat, amelyek segítenek a szervezetnek a különböző betegségekkel szembeni védekezésben.

A zsálya külsőleg és belsőleg is alkalmazható, így sokféle panaszra nyújthat enyhülést. Cikkünkben bemutatjuk az orvosi zsálya legfontosabb gyógyhatásait.

2023. 09. 19. 17:33:00

Az edzés és fitnesz fontos része a testi-lelki jólétnek. Az emberi test mozgásra van tervezve és rendszeres aktivitás nélkül könnyen felborulhat az egyensúly. Manapság számos edzésforma és edzés lehetőség közül válogathatunk. A két legnépszerűbb opció a konditerem és az otthoni edzés. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az előnyeiket és hátrányaikat, hogy átfogóbb képet kapj róluk és könnyebben tudj dönteni.

2023. 09. 12. 16:02:00

A jalapeño paprika milliók kedvence. Nincs olyan konyhai irányzat, ahol ne lenne jó választás kisebb vagy nagyobb mértékben. Azok is szeretik, akik egyébként a túlságosan csípős ízekért nem rajonganak, és természetesen azok is ácsingóznak érte, akik jól bírják a tüzes ízélményeket. Mivel ilyen sokan fogyasztják, mégpedig előszeretettel, ezért a kutatók elkezdtek külön azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy vannak-e a vitalitásra, az egészségre ható pozitív tulajdonságai. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy igen!

2023. 05. 25. 14:19:00

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon. Sokak számára a napindító rutin nélkülözhetetlen része. Az utóbbi időben egyre több cikk és hír szól a kávé gyógyító hatásáról. Mindez azt sugallja, hogy ez az ital többet tehet a szervezetünkért annál, hogy csak egyszerűen felébreszti az elménket. De vajon valóban van-e valamilyen gyógyhatása a kávénak, vagy csak egy újabb városi legendáról van szó?

2023. 04. 27. 15:08:00

Az egészségünk megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében fontos, hogy tisztában legyünk a különböző egészségügyi problémákkal, beleértve a körömgombát is. A körömgomba egy gyakori probléma, amely sok ember életét befolyásolja, és nem csak esztétikai problémát jelent, hanem kellemetlen tünetekkel is járhat.

2023. 03. 28. 15:18:00

Éledjünk újjá minden évben a természettel együtt! Őseink bölcsességét érdemes megfogadni: mikor véget ér a zord tél, itt a belső tavaszi nagytakarítás időszaka, a méregtelenítés, a böjt ideje. Természetesen itt nem csupán a különböző ételekről való lemondásra gondolunk, ez annál sokkal több. Érdemes megfogadni a természetgyógyászok tanácsait is, és gyógynövényes tisztítókúrát végezni.

2023. 03. 06. 16:20:00

Az időjárás-változásra az emberek elég különbözően reagálnak, de sajnos az esetek többségében rosszul érint bennünket, ha a hőmérséklet hirtelen megváltozik, vagy amikor a különböző fronthatások „kergetik” egymást. Vannak azonban általános jelenségek abban a tekintetben, hogy hogyan hat a változékony időjárás a szervezetünkre és ezáltal, ha áttételesen is, de a sportteljesítményünkre úgyszintén.

2023. 02. 01. 17:20:00

Az inkontinencia rengeteg embert érint, a legtöbben mégis szégyellik, ezért nem mernek beszélni róla. Ez az oka annak, hogy sajnos sokkal kevesebben kérnek segítséget, mint ahányan érintettek. A vizelettartási problémák mögött különböző okok állhatnak, ezért mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, még mielőtt az inkontinencia súlyossá válna.

 

2023. 01. 29. 21:03:00

Ha gyaloglás vagy hosszas álldogálás után rendszeresen tapasztal csípőtáji, esetleg a forgóból a combba vagy hátrafelé kisugárzó fájdalmat, netán a lépcsőzés vagy a fotelből való felkelés megy nehezen, indokolt lehet csípőízületi kopásra gyanakodni. Azért is rendkívül fontos felfigyelni az ilyesféle kezdeti jelekre, mert a további állapotromlás tudatos megelőzése nagyságrendekkel hatékonyabb, mint az előrehaladott betegség kezelése.

2023. 01. 16. 18:09:00

Pár mély levegőt érdemes venni ez előtt a blog előtt. Nem csupán arról van szó, hogy egy vidám összejövetelt hogyan szeretnénk feldobni, vagy milyen fogások ízorgiájával szeretnénk lenyűgözni párunkat – teszem hozzá, ezekre is tökéletes a parajdi só -, hanem a komolyabb hangvételt megköveteli a mostani téma fontossága és súlya.