Egészségtippek

2024. 04. 16. 14:04:00

Gyakori felfázás változókorban?

A hólyaghurut átlagosan minden nő életében bekövetkezik legalább egyszer, a fertőzések gyakorisága pedig a menopauza előrehaladtával növekszik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a változókorban lévő nőknek meg kellene békélniük a kellemetlen tünetekkel. Ideje beszélnünk egy kicsit az okokról és a felfázás megelőzésének lehetőségeiről!

2024. 04. 07. 13:55:00

Frissítő tavaszi lépések: Természetes megoldások a tavaszi fáradtság ellen

A "tavaszi fáradtság" általános jelenség, melyet az időjárás, a nappalok hosszabbodása és az évszakváltás hormonális hatásai is befolyásolnak. Szerencsére, számos természetes módszer létezik, amelyek segítenek legyőzni ezt a fáradtságot, és energikusabbnak érezni magunkat a tavaszi időszakban. Olvasd el tavaszi fáradság elleni tippjeinket blogunkban!

 

2024. 03. 28. 13:25:00

A szorongás kezelése a helyes nézőpontból

Tudjuk már, hogy lassan a szorongás is egy népbetegséggé válik. Mivel rengeteg ember érintett, teljesen logikus, hogy millió tévhit kering egyrészt magáról a szorongásról, másrészt ennek kezelési lehetőségeiről.

2024. 02. 20. 18:25:00

Kolloid Ezüst: az újra felfedezett természetes antibiotikum

Az ezüstöt az ókor óta használják élelmiszerek tartósítására és fertőtlenítő szerként. Nem véletlenül. Az ezüstről bebizonyosodott, hogy a legtöbb kórokozó nem tud megélni a jelenlétében. Több mint 650 féle baktériumot, vírust és gombát képes elpusztítani rövid idő alatt. Ezt a tulajdonságát fedezték fel újra és állították az egészségvédelem szolgálatába. Ezüst kolloid oldat formájában szinte minden bioboltban és gyógyszertárban elérhető termék. De mire jó pontosan és hogyan működik? Erre adunk választ blogunkban.

 

 

2024. 02. 11. 18:34:00

Az egészség és fiatalság őrei, az antioxidánsok

Ki ne szeretne örökké fiatal maradni? Az öregedés azonban egy természetes folyamat, amit nem tudunk megállítani. Viszont a kor előrehaladtával jelentkező külső jelek és egészségügyi problémák ellen igenis sokat tehetünk. Hívjuk segítségül az antioxidánsokat, melyek támogatják szervezetünket az egészséges ízületek, a rugalmas érfalak és fiatalos bőr megőrzésében. Lássuk melyek a legfontosabb antioxidánsok és hogyan segítenek nekünk abban, hogy fiatalosak maradjunk kívül, belül.

 

2024. 01. 14. 15:08:00

Kurkuma és az agy kapcsolata

Az agy működésének megértése és támogatása mindig is kiemelt figyelmet kapott az egészségügy területén. Az utóbbi időben a kurkuma (az indiai konyha elengedhetetlen fűszere) különféle egészségügyi előnyei miatt került reflektorfénybe. Ebben a cikkben a kurkuma és az agy közötti kapcsolatot vizsgáljuk meg, különös tekintettel a neurológiai szempontokra.

2023. 12. 19. 14:28:00

Miért van szükségünk párátlanító készülékre a lakásban?

A párátlanító készülékek növekvő népszerűségét az egészség, kényelem és a lakókörnyezet minőségének javítása motiválja. Ennek megértéséhez érdemes alaposabban megvizsgálni a párátlanítók szerepét és hatását a mindennapi életünkben.

2023. 12. 07. 16:13:00

A hangulatingadozás gyakori okai

A hangulatunk könnyen változik a külső körülmények, események hatására is. Probléma akkor van, ha túl gyakran éljük meg a hullámvasutazáshoz hasonló állapotokat, és nem tudjuk jól kezelni a helyzeteket miatta. Nagy amplitúdóval járó gyakori hangulatingadozás jelentős hatással lehet az életminőségre is, és ilyenkor már érdemes felkutatni az okait, majd valamint tenni ellene. Ebben a cikkünkben a leggyakoribb okokat, tüneteket tárjuk fel, valamint kezelési lehetőségeket, irányokat is megosztunk.

2023. 11. 06. 15:57:00

Speciális masszázstípusok a test és a lélek maximális ellazulásáért és a jó közérzetért

Már jó ideje szinte megszámlálhatatlan típusú masszázst vehetünk igénybe, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a különféle kultúrák technikái elérhetővé váltak. Ezért nem egyszerű megtalálni a tökéletes típust, ha minket a relaxáció és a feltöltődés érdekel. A következő masszázsokkal viszont garantáltan jól járhatunk.

2023. 10. 31. 07:24:00

Matracok és allergiák: Hogyan válasszunk hypoallergén matracot?

Az allergiák számos problémát okozhatnak az alvás során. Ez különösen igaz azokra a személyekre, akik a hálószobájukban tapasztalják a legintenzívebb allergiás tüneteket. A leggyakoribb belső térben lévő allergének, mint például a poratka, a penész és az állati szőr, mindegyike ott található meg, ahol a legtöbb időt töltjük: az ágyunkban.