Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészségtippek

2023. 01. 16. 18:09:00

Pár mély levegőt érdemes venni ez előtt a blog előtt. Nem csupán arról van szó, hogy egy vidám összejövetelt hogyan szeretnénk feldobni, vagy milyen fogások ízorgiájával szeretnénk lenyűgözni párunkat – teszem hozzá, ezekre is tökéletes a parajdi só -, hanem a komolyabb hangvételt megköveteli a mostani téma fontossága és súlya.

2022. 11. 01. 08:36:00

A csaknem mindenkit érintő mozgásszegény életmód és a számítógép előtti több órás napi munkavégzés kedvez a különböző betegségek kialakulásának. Ezek közül röviden bemutatok néhányat, hogy időben gondolunk rájuk és ha lehet előzzük meg a kialakulásukat, nem szabad megengednünk, hogy a munka ártson egészségünknek!

2022. 10. 06. 17:24:00

Az ősszel beköszöntő hidegebb, szelesebb időjárás előhozza az ízületi gyulladásokat, felerősíti a derék- és térdfájást, az ízületi fájdalmakat. Nagyanyáink jól tudták, hogy ha fáj a térdük vagy sajog a derekuk, bizony hideg, szeles idő várható. A népi megfigyelések mellett, az időjárás változás és az ízületi panaszok erősödése közötti összefüggés, ma már tudományosan is igazolt tény: az ősszel érkező lehűlés és nyirkosság fokozza az izomfelszülést és az izomgörcsöket. A légnyomásváltozás a beteg ízületekben fellobbantja a gyulladást, melyek fájdalmassá és duzzadttá válnak.

 

2022. 08. 28. 12:41:00

Azok számára, akik rendszeresen fogyasztanak táplálékkiegészítőket, akár az erősítő edzés, aerob aktivitások vagy az egészséges életmód általános részeként, a „Q10-koenzim“ fogalma nem teljesen ismeretlen, valószínűleg már valamit hallottak róla legalább. Egyesek azt gondolhatják, főleg a médiareklámok alapján, hogy erre csak az idősebb embereknek van szüksége, de nem is volt olyan régen, hogy hasonló nézet terjedt el a halolajról, és láthatjuk, hogy a valóság egészen máshol van. Miért fontos a Q10-koenzim, és miért érdemes legalább megfontolnod a használatát?

 

2022. 03. 29. 16:25:00

Elindult a VAVO addiktológiai kereső szolgáltatása. A hazai addiktológiai szolgáltatások egységes formában kereshetők. Cél, hogy minden függőséggel küzdő személy lakóhelye közelében megtalálja a számára megfelelő szolgáltatást.

2022. 02. 06. 14:27:00

Az ezüst kolloid gyógyhatásairól egyre többet hallani és az interneten rengeteg információ kering a témában. Bár bizonyított, hogy az ezüst kiváló vírus-, baktérium- és gombaölő hatású, az ezüst kolloid oldatról ennek ellenére elég ellentmondásos állításokat olvashatunk. Cikkünkben most megpróbáljuk tisztázni, mi is valójában az ezüst kolloid és mi igaz az egészségvédő hatásáról?

2021. 12. 20. 16:57:00

A potenciazavar megannyi férfi életét megkeserítő probléma, mellyel szinte valamennyi férfi találkozik élete bizonyos szakaszában. A helyzet azonban nem reménytelen, mára már megannyi alternatíva áll a tüneteket tapasztalók rendelkezésére.

2021. 12. 15. 15:11:07

A szezonális változások általában számos általános betegség terjedését okozzák. Az évszakok változásával sokan köhögnek és megfáznak, főleg ősztől télig. Valójában az őszi és a kora tavaszi hónapok (októbertől áprilisig) az úgynevezett influenza szezon részei. Az ilyen problémák elkerülése érdekében sokan óvintézkedéseket tesznek, például vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket fogyasztanak. Kiegészítőket, például multi vitaminokat is szednek, hogy segítsék immunrendszerük megfelelő működését. Azonban nem csak ezek a módszerek állnak rendelkezésre e betegségek kezelésére. A CBD-termékek is fogyaszthatók a betegség esélyének minimalizálása érdekében.

2021. 11. 03. 17:21:00

A leukémia jelei sokáig nem mutatkoznak, viszont felfedezésük esetén érdemes minél előbb kivizsgáltatnunk magunkat, ugyanis mint a többi daganatos betegség esetében, itt is a legfontosabb tényező az idő. De mi is az a leukémia pontosan, milyen tüneteket érdemes figyelni és hogyan zajlik a kezelés? Olvasd el cikkünket és tudj meg többet!

2021. 10. 26. 14:34:00

Az embereket mindig is érdekelte, hogy mi van legbelül. Az élő szervezetben zajló folyamatok vizsgálata, az emberiség történelméhez képest azonban nem olyan régóta lehetséges. Kisrutin, nagyrutin, allergiavizsgálat: mi már ebben nőttünk fel. A következő generációknak pedig a különféle ételintoleranciák sem idegenek. De a felületes ismereteken túl mennyire vagyunk tisztában a diagnosztikai vizsgálatok, így a vérvétel fajtáival, jelentésével és jelentőségével? A Centro-Medical Egészségügyi Központnál rákérdeztünk a legfontosabb tudnivalókra a vérvételeket, laboreredményeket illetően.