Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészségtippek

2023. 05. 25. 14:19:00

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon. Sokak számára a napindító rutin nélkülözhetetlen része. Az utóbbi időben egyre több cikk és hír szól a kávé gyógyító hatásáról. Mindez azt sugallja, hogy ez az ital többet tehet a szervezetünkért annál, hogy csak egyszerűen felébreszti az elménket. De vajon valóban van-e valamilyen gyógyhatása a kávénak, vagy csak egy újabb városi legendáról van szó?

2023. 04. 27. 15:08:00

Az egészségünk megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében fontos, hogy tisztában legyünk a különböző egészségügyi problémákkal, beleértve a körömgombát is. A körömgomba egy gyakori probléma, amely sok ember életét befolyásolja, és nem csak esztétikai problémát jelent, hanem kellemetlen tünetekkel is járhat.

2023. 03. 28. 15:18:00

Éledjünk újjá minden évben a természettel együtt! Őseink bölcsességét érdemes megfogadni: mikor véget ér a zord tél, itt a belső tavaszi nagytakarítás időszaka, a méregtelenítés, a böjt ideje. Természetesen itt nem csupán a különböző ételekről való lemondásra gondolunk, ez annál sokkal több. Érdemes megfogadni a természetgyógyászok tanácsait is, és gyógynövényes tisztítókúrát végezni.

2023. 03. 06. 16:20:00

Az időjárás-változásra az emberek elég különbözően reagálnak, de sajnos az esetek többségében rosszul érint bennünket, ha a hőmérséklet hirtelen megváltozik, vagy amikor a különböző fronthatások „kergetik” egymást. Vannak azonban általános jelenségek abban a tekintetben, hogy hogyan hat a változékony időjárás a szervezetünkre és ezáltal, ha áttételesen is, de a sportteljesítményünkre úgyszintén.

2023. 02. 01. 17:20:00

Az inkontinencia rengeteg embert érint, a legtöbben mégis szégyellik, ezért nem mernek beszélni róla. Ez az oka annak, hogy sajnos sokkal kevesebben kérnek segítséget, mint ahányan érintettek. A vizelettartási problémák mögött különböző okok állhatnak, ezért mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, még mielőtt az inkontinencia súlyossá válna.

 

2023. 01. 29. 21:03:00

Ha gyaloglás vagy hosszas álldogálás után rendszeresen tapasztal csípőtáji, esetleg a forgóból a combba vagy hátrafelé kisugárzó fájdalmat, netán a lépcsőzés vagy a fotelből való felkelés megy nehezen, indokolt lehet csípőízületi kopásra gyanakodni. Azért is rendkívül fontos felfigyelni az ilyesféle kezdeti jelekre, mert a további állapotromlás tudatos megelőzése nagyságrendekkel hatékonyabb, mint az előrehaladott betegség kezelése.

2023. 01. 16. 18:09:00

Pár mély levegőt érdemes venni ez előtt a blog előtt. Nem csupán arról van szó, hogy egy vidám összejövetelt hogyan szeretnénk feldobni, vagy milyen fogások ízorgiájával szeretnénk lenyűgözni párunkat – teszem hozzá, ezekre is tökéletes a parajdi só -, hanem a komolyabb hangvételt megköveteli a mostani téma fontossága és súlya.

2022. 11. 01. 08:36:00

A csaknem mindenkit érintő mozgásszegény életmód és a számítógép előtti több órás napi munkavégzés kedvez a különböző betegségek kialakulásának. Ezek közül röviden bemutatok néhányat, hogy időben gondolunk rájuk és ha lehet előzzük meg a kialakulásukat, nem szabad megengednünk, hogy a munka ártson egészségünknek!

2022. 10. 06. 17:24:00

Az ősszel beköszöntő hidegebb, szelesebb időjárás előhozza az ízületi gyulladásokat, felerősíti a derék- és térdfájást, az ízületi fájdalmakat. Nagyanyáink jól tudták, hogy ha fáj a térdük vagy sajog a derekuk, bizony hideg, szeles idő várható. A népi megfigyelések mellett, az időjárás változás és az ízületi panaszok erősödése közötti összefüggés, ma már tudományosan is igazolt tény: az ősszel érkező lehűlés és nyirkosság fokozza az izomfelszülést és az izomgörcsöket. A légnyomásváltozás a beteg ízületekben fellobbantja a gyulladást, melyek fájdalmassá és duzzadttá válnak.

 

2022. 08. 28. 12:41:00

Azok számára, akik rendszeresen fogyasztanak táplálékkiegészítőket, akár az erősítő edzés, aerob aktivitások vagy az egészséges életmód általános részeként, a „Q10-koenzim“ fogalma nem teljesen ismeretlen, valószínűleg már valamit hallottak róla legalább. Egyesek azt gondolhatják, főleg a médiareklámok alapján, hogy erre csak az idősebb embereknek van szüksége, de nem is volt olyan régen, hogy hasonló nézet terjedt el a halolajról, és láthatjuk, hogy a valóság egészen máshol van. Miért fontos a Q10-koenzim, és miért érdemes legalább megfontolnod a használatát?