Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Jó tanácsok illóolaj vásárláshoz

Illóolaj választás szempontjaiAz illóolajok nem csak kellemes illattal telítik meg a szobánkat, hanem  gyógyhatással is rendelkeznek. Ma már mindenki számára elérhetőek a drogériákban, szupermarketekben, ajándékboltokban. Nem mindegy azonban, hogy milyen illóolajat vásárolsz. Ha nem megfelelőt választasz, még ártalmas is lehet számodra.

Íme néhány fontos szempont, amire mindenképpen érdemes odafigyelned, amikor illóolajat vásárolsz:

 1. Vásárláskor mindig ragaszkodj a jó minőséghez: csak 100%-os illóolajat válassz!
 2. Figyelj rá, hogy az üveg cseppentőbetéttel és garanciagyűrűvel legyen ellátva. Így az illóolaj könnyebben adagolható és még azt is megelőzheted, hogy használatkor a szükségesnél nagyobb mennyiség távozzon az üvegből.
 3. Az illóolaj dobozán vagy címkéjén szerepeljenek az alábbi információk:
  - a gyártó/forgalmazó címe, telefonszáma, elérhetősége: így ha kérdésed van a termékkel kapcsolatban, munkaidőben könnyen hozzájuthatsz a megfelelő információkhoz.
  - a termék azonosítására szolgáló gyártási szám, hogy reklamáció esetén az adott tételt a gyártó ellenőrizni tudja.
 4. A dobozban legyen vásárlói tájékoztató, melyben a gyártó/forgalmazó felhívja a figyelmet az olajok biztonságos használatára és az ezzel kapcsolatos teendőkre.
 5. Csak sötét üvegben tárolt illóolajat vásárolj. Még jobb, ha a termék plusz papírdobozba is be van csomagolva. Az illóolajok rendkívül hő- és fényérzékenyek. A világos vagy átlátszó üvegben tárolt olajok nem védettek a napfény káros hatásaitól, mely rendkívül gyorsan rontja a minőségüket. Megváltozik a színük, az illatuk, a sűrűségük, a kémiai szerkezetük, ami miatt használatuk a továbbiakban már nem biztonságos.
 6. Minden esetben ellenőrizd a termékek szavatossági idejét. A lejárt szavatosságú illóolajokban olyan bomlástermékek keletkezhetnek a tárolás során, melyek például allergiás bőrreakciókat idézhetnek elő.
   

Illóolaj márkák, amelyekben megbízhatsz

Medinatural illóolajok

 

Illóolaj tekintetében a Medinatural az egyik legmegbízhatóbb magyar márka. Illóolajaik 100%-os tisztaságúak. Termékeik, melyeket mindenre kiterjedő, részletes termékleírással juttatnak el a vásárlókhoz, igényes csomagolásukkal is kítűnnek. Egyéb aromaterápiás termékeikben (pl. levegőillatosítók) és kozmetikumaikban is a tiszta, minőségi illóolajokat teszik, ezért ezeket is szívből ajánlom.


Megnézem a Medinatural illóolajokat>>>.

 

 

Aromax illóolajok

 

Az Aromax termékek  egyszerű, kevésbé hivalkodó csomagolását tekintve nem is gondolnánk, hogy a hazai aromaterápiás termékek gyártásában piacvezető. Az egyszerű külcsín azonban komoly és minőségi belsőt takar. 100%-os tisztaságú illóolajaikat más aromaterápiás termékeik - masszázsolajok, levegő illatosítók, natúrkozmetikumok - gyártásához is felhasználják.
 

Megnézem az Aromax illóolajokat>>>.

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Aromaterápia