Ekcéma kezelése otthon természetes illóolajokkal

Ekcéma kezelése otthon természetes illóolajokkal

Ekcémától szenvedsz és szeretnél hatékony, de természetes megoldást? Hívd segítségül az aromaterápiát! Az ekcéma tüneteit eredményesen kezelheted az alábbi illóolaj keverékekkel.

Ekcéma kezelése otthon természetes illóolajokkal

Az ekcéma a bőr felszínes gyulladása, amely hólyagokat, bőrpírt, duzzanatot, nedvedzést, pörkképződést, hámlást és rendszerint viszketést okoz. Tulajdonképpen valamilyen érzékenység, allergén anyag váltja ki. Ez lehet belső és külső tényező is.

Bármi is okozza, érdemes első körben minden lehetséges irritáló anyagtól megszabadulnod a háztartásodban. Így például a szintetikus mosószeredtől, a kemikáliákat tartalmazó kozmetikumaidtól, és a vegyszeres tisztítószereidtől.

Ha azonnali megoldást szeretnél a tünetek enyhítésére, a gyógynövények most is segítségedre lehetnek. A 100%-os tisztaságú illóolajokból nagyon hatékony ekcéma elleni bőrápolókat készíthetsz könnyedén, melyeket otthon alkalmazhatsz. Mutatom a recepteket!

 

Testápoló olaj ekcémás és erősen irritált bőrre

Ehhez az alábbi olajokra lesz szükséged:

 

A hozzávalókat egy kis üvegedényben keverd össze. Kend be vele az érintett területeket. Napjában többször is alkalmazhatod. Az összetevők nem csak puhítják a bőrt, hanem segítik a gyorsabb regenerálódást, a sebek gyógyulását. Fertőtlenítik az adott területet, így elkerülhető a felülfertőződés. Fokozzák az érintett bőrfelület vérkeringését, így a bőr tápanyagellátását javítva, gyorsítják a gyógyulást és az új bőr képződését. Csökkenti a húzódást és a viszketést.

 

Nyugtató fürdőolaj ekcéma ellen

Sokszor az ekcéma nagy területen, vagy olyan helyen jelentkezik, amit nehézkes bekenni. Egy bőrnyugtató fürdőolaj azonban segíthet ilyenkor is. A fürdővízben üldögélve az illóolajok eljutnak a szükséges területekre és kifejtik jótékony hatásukat. Az alábbi illóolajokat keverd össze:

 

Az illóolajokat és a holt-tengeri sót keverd bele egy csésze meleg tejbe, majd add a fürdővizedhez. Legalább fél órát üldögélj a vízben és relaxálj! Az illóolajok megnyugtatják az érzékeny bőrt, segítik a sebgyógyulást, fertőtlenítik az ekcémás területet.

Extra tipp: ezek az illóolajok stresszoldó, idegnyugtató hatásúak is, így remekül relaxálnak egy fáradt, stresszes nap végén.

 

Hűsítő borogatás ekcémára

Ezt a keveréket akkor vesd be, ha az allergén anyaggal való érintkezést követően hirtelen fellángol, ég és viszket a bőröd. Remekül megnyugtatja, hűsíti és csökkenti a viszketést.

 

Ezeket az illóolajokat 1 liter hideg vízhez add hozz, majd egy tiszta ruhát vagy gézlapot márts bele és borogasd be vele az érintett bőrfelületet. Szinte azonnali enyhülést és kellemes, hűs érzést fogsz érezni.

Extra tipp: ez a borogatás bőrgomba és rovarcsípés esetén is beválik!

ekcémás bőr kezelése természetes illóolajokkal

 


Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek