Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A kovaföld gyógyhatása

A kovaföld jótékony hatásai a szervezetre

Az étkezési minőségű kovaföld egy teljes mértékben biztonságos, hozzáadott anyagoktól mentes, természetes szagtalan por, amely valójában nem föld, hanem megkövesedett váza az elhalt egysejtűeknek, amiket kovamoszatoknak hívunk.

Kovaföld síkság

Ez a kovaföld a világszinten is a legtisztább minőséget biztosító Peruban, egy ősi, több ezer éves, mikro-fosszilis, üledékes, kiszáradt rétegből kerül kibányászásra, ezért az egyik legtisztább, ami rendelkezésre áll. Nem kémiai, hanem fizikai/mechanikai módon működik, így nincs kémiai toxicitása. Az étkezési minőségű kovaföld 100%-ban természetes és szerves forrása a szilícium-dioxidnak, ezen kívül megtalálható benne 15 féle természetes ásványi anyag, többek között: magnézium, kalcium, nátrium, vas és sok nyomelem is, pl. titán, bór, mangán, réz, cirkónium. A kovaföld 85%-ban szilíciumot tartalmaz.


Nincs élet szilícium nélkül!

1939-ben Adolf Butenant, Nobel díjas biokémikus egy döbbenetes felfedezést tett: bebizonyította, hogy szilícium-dioxid nélkül nem lenne élet a Földön, sőt, minden létforma számára nélkülözhetetlen, úgy mint az oxigén vagy a víz.

Dr. Barbara Hendel Só és víz című könyvében leszögezi: A szilícium-dioxid nélkül nincs élet, s ez a legfontosabb tápanyag szervezetünk számára.

Sok szakértő „életásványnak”, a külső és belső regeneráció alapkövének tartja a szilíciumot.

A szilícium az oxigén után a Földön előforduló második leggyakoribb elem. Ez a nyomelem a természetben mindenütt megtalálható, mert ez szükséges az elasztikussághoz, a flexibilitáshoz és a szerkezeti erősséghez. Minden élőlénynek szüksége van erre az őselemre, a  csontokhoz, szövetekhez, porcokhoz, szarvakhoz, tollakhoz, patákhoz. A növények is felhasználják ezt a létfontosságú anyagot, támasztószövetük alkotóelemeként, valamint ellenálló képességük fokozására a betegségek és kórokozók ellen.

Szilícium dioxid

A szilícium sok szakember szerint a legfontosabb anyag a szervezet számára! Szinte mindenhol szükség van rá a szervezetben, és a legtöbb fiziológiai, kémiai funkcióhoz alapvető, és legfontosabb ásványi anyag. A szilícium döntő jelentőségű sejtjeink tápanyagellátása szempontjából, minden sejt létéhez nélkülözhetetlen, a sejtfal fő alkotóeleme. Nélküle a tápanyagok nem szívódnak fel teljes mértékben. A víz után, a szilíciumot tartalmazza a szervezet legnagyobb mértékben. Míg más alkotóelemekből 2-3 grammot, addig a szilíciumból 7grammot tartalmaz a szervezetünk. A létfontosságú szervek nem működnek nélküle.

Sajnos a megfelelő és tiszta szilícium mennyiséget igen nehéz a napi táplálkozással bevinni. Az étkezési minőségű kovaföldben azonban koncentrált mennyiségben van jelen, így fogyasztásával könnyen kielégíthető a szervezet szilícium szükséglete.

Tudjuk jól hogy a betegségek kialakulása nagy százalékban a lerakódott mérgek, a stressz, és a helytelen táplálkozás következménye. A kovaföld mind a négy területet kezeli. 


A Kovaföld gyógyhatásai

Teljes méregtelenítés és tisztítás

A kovaföld immunrendszerre gyakorolt hatása, a kórokozókkal szembeni fellépése és méregtelenítő hatékonysága páratlan és lenyűgöző!  Nincs az a kórokozó, vagy a szervezetbe nem odaillő anyag, organizmus, amely megmaradna a kovaföld jelenlétében. Nincs az a terület, amelyet ne tisztítana meg. Kitisztítja a beleket, a nyirokkeringést, az ereket, a bőrt, minden egyes sejtünket. Gyorsan és erősen méregtelenít a vírusokon, gombákon, parazitákon, baktériumokon át a férgekig, – sejtszintig és mindenhol tisztít, a lerakódott vegyi anyagokon át a nehéz fémekig. Mivel elpusztítja a kórokozókat, erős gyulladásgátló is, és leküzdi a fertőzéseket.

Kétféleképpen is működik:

A nyirokrendszerben: A szilícium hatására növekszik a nyiroksejtek száma, és fokozódik a fagocitózis: a nagy falósejtek és fehérvérsejtek a kórokozókat bekebelezik – fagocitálják- és ezzel a kórokozók döntő többségének a pusztulását okozzák.

A bélrendszerben: 1gramm szilícium felülete 300 négyzetméternyi gyulladásos folyadékot, gázt, toxint képes felszívni, és kipucolni a szervezetből, miközben a természetes bélflórát tovább erősíti. A kovaföld (7000x-es nagyítás) egyetlen darabja úgy néz ki, mint egy henger, tele lyukakkal.

Ennek a hengernek nagyon erős negatív töltése van. Az ilyen hengerek milliói a gyomor és emésztő-rendszeren keresztül mozgásuk közben vonzzák és elnyelik a mindig pozitív töltésű baktériumokat, gombákat, parazitákat, vírusokat, endotoxinokat, növényvédőszer-maradványokat, drogokat, nehézfémeket, és a férgeket is. Ezek csapdába esnek a hengerekben és kiürülnek a testből. Minden „szemét” eltávolításra kerül és az immunrendszer újra működőképes lesz.

Kovamoszat

A kovaföld nagyon kemény. A keménységi skálán, ahol a gyémánt 9-es, a kovaföld 7-es. Ez nagyon fontos, mert a milliónyi kovaföld henger keresztül utazván a vékony és vastagbélen, ’ledörzsöli’ a falakat, így a bélfal megtisztul az évek alatt lerakódott káros nyáktól is. Ennek három jelentős következménye van

  • normalizálódik az emésztés és az anyagcsere
  • A tiszta egészséges vastagbél távol tartja a polipokat, daganatokat, fekélyeket.
  • A tápanyagok - így az antioxidánsok is, teljes mértékben felszívódnak és a szervezet ellenálló képessége gyorsan és jelentős mértékben növekszik


A szervezet teljes regenerációja

A szervezet szinte összes funkcióját javítja, – mivel az összes sejtünk anyagcseréjét optimalizálja azáltal hogy újjáépíti a sejtmembránt, és rendbe rakja a szöveteket, a csontoktól, az ereken át, a kötőszövetig, a szív- és érrendszertől kezdve az idegrendszerig. Szervezetünkben egy olyan sejt sem található, amelyre ne lenne pozitív hatással a kovaföld.

Tápanyagok teljes felszívódása, antioxidáns védelem

Mivel a beleket teljes mértékben megtisztítja az évek során lerakódott nyáktól, parazitáktól, férgektől és minden kórokozótól, békén hagyva a normális bélflórát, az immunrendszer megerősödik és nincs az az értékes tápanyag amely ne szívódna fel teljes mértékben. A tápanyagokban lévő antioxidánsok felszívódnak, s a kovaföld megsokszorozva ezek hatását, harcol a rák, a fertőzések, és a korai öregedés ellen.

Energetizáló hatás

A tápanyagok 100%-os felszívódásával rendbe rakja az emésztést, növeli a vitalitást, magas energiaszintet állít elő, növeli a fizikai és szellemi teljesítményt, megszünteti az álmatlanságot.

Gyors és látványos külső változások, fogyás

Eredményes fogyókúraJelentős mértékben javítva az inak, ízületek, csontok és egyéb kötőszövetek állományát, elkerülhetőek, vagy megszüntethetőek a reumatikus problémák, egyéb mozgásszervi panaszok. A bőr, a fogak, a körmök és a haj szerkezete jelentős mértékben javul, erősödik, ezáltal gyors és látványos a külső változás.

A bőr kitisztul, rugalmas lesz, a haj megerősödik, fényessé csillogóvá válik. Mivel gyorsan és kíméletlenül oldja a rossz zsírokat, még a narancsbőr is eltűnik, s egy idő után beindul a fogyás is. Az Egyesült Államokban volt olyan terméktapasztalat is, amely 32 kg-os fogyásról számol be. Nincs olyan ember, akinél 1-2 hónap alatt ne látszódna látványosan a kovaföld fogyasztása.

Kinő a haj, lecsökken a koleszterin-szint, gyorsabban gyógyulnak a hegek és törések, elmúlnak a bőrproblémák, normalizálódik az emésztés, megszűnik a hátfájás, javul a fizikai és szellemi teljesítmény, elmúlik a fülzúgás, és még sorolhatnánk.

A kovaföldben koncentrált mennyiségben jelen lévő kristályok önmagukban is információ és energiahordozók, s ezáltal sejtregenerálók. Ezáltal emelik a rezgés-szintet, és fokozatosan kiegyensúlyozzák a test energiáit. Nem véletlen, hogy eddig főként az ipar használta ki a szilícium előnyeit, információtároló képességét, pl. a számítástechnika területén, ahol egészen apró kristályban tárolnak óriási mennyiségű adatot.

 

Hogyan fogyaszd?

Perui kovaföldKeverd vízhez, gyümölcsléhez, turmixba, vagy más élelmiszerbe. Lehetőleg reggel éhgyomorra fogyaszd 1 púpozott evőkanállal (7gr.).

Fogyasztása nem jár kellemetlenséggel, mivel nincs rossz íze. A felszívódását segíti, ha C-vitaminnal együtt fogyasztod.

Fontos: a méregtelenítés még alaposabb és gyorsabb lesz, ha a kovaföld szedése mellett, naponta legalább három liter vizet iszol. A reggel beszedett kovaföld egész napra energiával tölt fel!

Nem halmozódik fel a szervezetben és ezért fontos, hogy a napi kiegészítés következetesen meglegyen. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy nincs káros mellékhatása a fel nem szívódott szilícium-dioxidnak. Nem kell tartani a túladagolástól, a felesleges mennyiség automatikusan távozik a véráramon, a vesén és a beleken keresztül. Az FDA  jóváhagyta, hogy a kovaföldnek egyáltalán nincs veszélyes mellékhatása.
 

Kinek ajánlott a kovaföld?

Mivel nincsen mellékhatása, a kovaföldet kortól, nemtől és egészségi állapottól függetlenül bárki szedheti. Kifejezetten ajánlott méregtelenítésre, illetve szilícium-dioxidhiányos állapot esetén, amelyre a töredezett, gyenge körmök és haj, illetve a rugalmatlan bőr utalhat. Csontritkulás, gyenge immunrendszer esetén is nagyon javasolt, illetve azoknak is, akik hosszú ideje sikertelenül próbálnak lefogyni.

Figyelem! A kovaföld port ne lélegezd be, mert irritálhatja a tüdőt!

Forrás: www.szabadonebredok.hu


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek