Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan kerülheted el a gyomorégést, az emésztési panaszokat és az epegörcsöt idén karácsonykor?

Az év vége jellemzően a nagy ünnepi trakták és mulatságok időszaka. A sok különleges és nagy mennyiségű étel a karácsonyi menüben, a pezsgőzés szilveszterkor, megterhelik az emésztőrendszerünket. Sokan kezdik az újévet gyomorégéssel, epegörccsel, hasmenéssel, puffadással, az alkohol okozta ártalmakról nem is beszélve. Ha azonban idejében felkészítjük a szervezetünket, jobb közérzettel indulhatunk neki az új esztendőnek.

Benedekfű gyógynövény emésztési és epe panaszokraEmésztési panaszok, máj- és epe problémák esetén is célszerű a természetet segítségül hívnunk. Az emésztőrendszert karbantartó gyógynövények közül kiemelkedő a benedekfű, amely kiváló emésztés- és étvágyjavító hatású.

Fokozza a gyomorsav elválasztását, védi a májat. Ezen kívül a benedekfű belsőleg alkalmazva rendkívül hatásos az alkoholos májártalom kivédésére és kezelésére.

A népgyógyászatban epehajtásra is alkalmazzák. Megelőzésként is hatásos: erősíti a gyomrot, segíti karbantartani a májat és az epét. Főzete rendkívül keserű, ezért inkább teakeverékekben, vagy kapszulázva érdemes fogyasztani.

Ha az utóbbit választod, mindig figyelj arra, hogy az ne csak a gyógynövény kivonatát tartalmazza, hanem olyan kiegészítő összetevőket is, melyek a hatóanyagok felszívódását és hasznosulását is elősegítik.

A benedekfű azonban nem javasolt várandósoknak, gyomor- és bélfekély, valamint vesegyulladás esetén. Az előírt mennyiséget mind a teából, mind a kapszulából be kell tartani, mert túladagolás esetén hányást okozhat.

A benedekfű kúrát célszerű már a karácsonyi időszak előtt elkezdeni, hogy emésztőrendszerünket kellően felkészítsük az ünnepi ételek okozta megterhelésre. Ezzel a csodálatos gyógynövénnyel elejét vehetjük a gyomorpanaszoknak és a rossz közérzetnek, hogy az idén csak a jókedvé és a kellemes ünnepi hangulaté legyen a főszerep.

 

Próbáld ki a Fitodry Benedekfű teát!

Fitodry Benedekfű tea gyomorégésre, emésztési panaszokra

Kosárba

 

gyomorégés, reflux

 

 

 

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek Karácsony