Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Almawin

Almawin márkatörténet

Amikor 1993-ban Rudolf Bund, a németországi Stuttgart közelében, Winterbachban megalapította az Almawin céget, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a környezet érdekében könnyen lebomló, abszolút természetes és környezetkímélő tisztítószereket készítsen.

„A kezdetek egy kalandos vállalkozással határosak voltak” – emlékszik vissza az alapító. Akkoriban még a természetes alapanyagok felhasználásának, illetve a környezetkímélő és bőrbarát tisztítószerek gyártásának gondolata túl szokatlan volt. Amikor Rudolf Bund belekezdett ezeknek a termékeknek a gyártásában, bizony sokan megrázták a fejüket és nem jósoltak hosszú jövőt családi vállalkozásának. Rudolf azonban hitt abban, hogy termékeivel jó célt szolgál, és bár úttörőnek számított ezen a téren, remélte, hogy hamarosan növekszik majd azoknak a tábora, akik hasonlóan gondolkodnak a környezettel kapcsolatban, mint ő. Évekkel később, amikor a környezettudatosság sok embert inspirált hasonló termékek előállítására, bebizonyította, hogy Rudolf Bundnak igaza volt.

Az Almawin GmbH ma is családi vállalkozásként működik, és az egyik vezető öko tisztítószer gyártó cég Európában. Az 1993-as alapítás óta folyamatosan fejlődnek, kutatják az újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy tisztítószereik minél jobban megfeleljenek a környezettudatos szemléletnek.

2002-ben létrehozták új termékcsaládjukat az illatmentes Klar öko tisztítószereket, különösen érzékeny bőrű és allergiás emberek számára.

2006-ban szintén úttörők voltak abban, hogy felismerjék a mosódióban rejlő hatalmas lehetőségeket. A mosódió a természet kis csodája, mely teljesen új dimenziót ad az ökológiai mosásnak.”-  fogalmazott Rudolf Bund. -  A benne található szaponin 100%-ban természetes, mosó- és tisztítószerekben közvetlenül felhasználható, ipari feldolgozás nélkül.

„Termékfejlesztésünk kihívása az volt, hogy a szaponint más ökológiai alapanyagokkal kombináljuk oly módon, hogy folyamatosan jó mosási és tisztítási teljesítményt érjünk el. Ugyanakkor a szaponin jó bőrtűréssel és nagyon jó biológiai lebonthatósággal rendelkezik."

Az Almawin Folyékony mosódió a cég egyik legnépszerűbb termékévé vált.

2015-ben szintén úttörő eredmény volt, az újrahasznosított műanyagból készített termékcsomagolások bevezetése. Először csak két ilyen PE palack készült, 95%-ban újrahasznosított műanyagból. Ma már mindegyik Almawin és Klar termék csomagolása 100%-ban újrahasznosított műanyagból van, sőt, a termékcímkék is újrahasznosított papírból készülnek, melyek vegán ragasztóval kerülnek rögzítésre. A nyomtatott szövegekhez kőolajmentes festékanyagot használnak. „Így nagy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a jövőképünkhöz, mely szerint a nyersanyagoktól a csomagolásig minden szempontból fenntartható termékeket kell gyártani.”

Minden Almawin Bio tisztítószer és mosószer

  • klórmentes
  • foszfátmentes
  • kőolajszármazék mentes
  • optikai fehérítő mentes
  • allergénmentes
  • környezetbarát
  • bőrbarát

Környezetkímélőek, mert kifejlesztésük ökológiai szempontok alapján történt, a bennük lévő természetes összetevők és mosóaktív anyagok természetes úton lebomlanak. A csomagolóanyagok újrahasznosíthatóak.

Gazdaságosak, mert az Almawin bio tisztítószerek koncentrátumok formájában kerülnek csomagolásra, így sok felhasználást tesznek lehetővé, kímélve ezzel a környezetet és a családok pénztárcáját is.

Bőrkímélőek, mert a természetes alapanyagokból készült bio mosószerek és tisztítószerek nem okoznak bőrirritációt, allergiát, vagy ekcémát. Mosóaktív anyagaik növényi olajokból és zsírokból származnak. De a bőrvédelemről nem csak az antiallergén összetevők, hanem az értékes betainok és búzaprotein is gondoskodik, melyek bőrápoló és bőrregeneráló tulajdonságúak. Az Almawin termékek mindegyike bőrgyógyászatilag tesztelt, igazoltan allergén- és bőrirritáló anyagoktól mentes.

Webáruházunkban legnépszerűbb termékeik az Almawin Narancsolaj tisztítószer koncentrátum, és az Almawin Folyékony mosódió.

Rendezés:
Nézet:

Az Almawin Folyékony mosódió koncentrátum mosószer, öblítő és vasaláskönnyítő egyben! Színes és finom ruhák mosásához. Pálmaolaj mentes.

 

4.265 Ft

Ez az Almawin folyékony mosószer kifejezetten színes textíliák mosásához lett kifejlesztve. Alapos tisztító hatás mellett kíméletes a színekhez, a textíliához és a bőrhöz.

 

4.920 Ft

Az Almawin Öko mosószer koncentrátum ajánlott fehér és színes ruhák mosásához 30-90 °C-ig.

 

4.390 Ft

Az Almawin Öko mosószer koncentrátum ajánlott fehér és színes ruhák mosásához 30-90 °C-ig.

 

3.185 Ft

Az Almawin Folyékony mosószer sport- és szabadidő ruházathoz természetes tisztaságot és tökéletes védelmet nyújt a speciális anyagú sport- és szabadidőruhák számára.

 

5.520 Ft

Az Almawin fürdőszobai tisztítószer egy sokoldalúan alkalmazható, vegyszermentes tisztítószer.

 

2.510 Ft

Az Almawin gépi mosogatószer koncentrátum mindenfajta mosogatógéphez ajánlott.

6.645 Ft

Az Almawin Gépi mosogatószer tabletta mindenfajta mosogatógéphez ajánlott. Foszfát és klórmentes, kíméli az edényeket és a mosogatógépet.

3.820 Ft

Az Almawin Öko Kézi mosogatószer vadrózsával és citromfűvel takarékos, bőr- és környezetbarát mosogatószer, mely csillogó, tiszta edényeket eredményez.

2.545 Ft

Az Almawin Mosogatógép öblítő koncentrátumnak köszönhetően az edények cseppmentesen és gyorsan száradnak. Mindenfajta mosogatógéphez ajánlott.

2.545 Ft

Az Almawin Folyékony mosószer koncentrátum sötét és fekete ruhákhoz megőrzi a ruhák élénk színét, gátolja azok kifakulását.

4.640 Ft

Az Almawin Öko gyapjúmosószer koncentrátum egy különleges finommosószer. Újjávarázsolja a gyapjúból, selyemből, természetes szálakból készült anyagokat.

4.265 Ft

Az Almawin Öko háztartási tisztítószer koncentrátum PH-semleges, univerzális és erőteljes tisztítószer mindenféle vízálló felületre.

1.995 Ft

Az Almawin Öko kézi mosogatószer takarékos, bőr- és környezetbarát mosogatószer, mely csillogó, tiszta edényeket eredményez.

2.545 Ft

Az Almawin mosószer koncentrátum ajánlott fehér és színtartó színes, valamint pamut és kevertszálas textíliák  mosásához.

8.990 Ft

Az Almawin Narancsolaj tisztító koncentrátum erőteljes folt-tisztítószer, mely 70%-ban tiszta narancs- és citromhéj kivonatokat tartalmaz. Koncentráltan és hígítva is használható.

6.995 Ft 4.895 Ft

Az Almawin Bio színszappan - Marseille szappan, régi szappanfőző receptúra alapján készült, természetes szappan. Kézmosásra és ruhák előmosásához is alkalmas.

1.145 Ft

Az Almawin Öko WC Aktív gél koncentrátum környezetkímélő, fertőtlenítő hatású WC tisztító, mely eltávolítja a vízkövet és higiénikus frissességet ad.

2.545 Ft

Almawin Öko Regeneráló só mosogatógéphez. Természetes, tiszta főzősó, mely lágyítja a vizet. Használatával az edények vízkőmentessége biztosítható.

1.995 Ft