Házi készítésű sütőtökös arcmaszk - száraz, vitaminhiányos bőrre

Sütőtökös arcmaszk készítése házilag

Ha már ősz, akkor sütőtök. Nekem nemcsak a gasztronómiai finomságok jutnak róla eszembe, hanem a természetes szépítkezés is. Rábukkantam egy nagyszerű bőrszépítő receptre az interneten, ami teljes mértékben a természetes szépségápolást képviseli.

Hozzávalók:

  • 1 ek. főtt sütőtök
  • 1 tk. méz
  • 1 tk. E-vitamin (ez az összetevő választható, e nélkül is tökéletes lesz az arcmaszkod. Tipp: E-vitamin kapszula belsejét kinyomhatod, s azt hozzákeverheted a kencéhez.)

 

Arcbőr típusod szerint adhatsz hozzá még más összetevőket is:

- ha száraz a bőröd: néhány kanál mézzel keverd el a maszk alapot, mert ez hidratálja a bőrödet, ugyanakkor fertőtlenítő hatása miatt megakadályozza a pattanások kialakulását, illetve csökkenti a meglévő gyulladt csomókat.

- ha zsíros a bőröd: az összehúzó és szárító hatás érdekében keverj az alaphoz egy kis almabort vagy alma cidert, esetleg áfonyalét.

 

Hogyan készítsd?

A sütőtököt nyomkodd össze villával, vagy nagyobb mennyiség esetén turmixold le. A hozzávalókat keverd össze, hogy egy pépes állagú kencét kapjál. Kend az arcodra és hagyd rajta 15 percig. Hideg vízzel öblítsd le a sütőtökös-mézes csodát a bőrödről.

 

Miért is jó a sütőtök a bőrödnek?

A sütőtök tele van A-, C-, E- és K-vitaminnal, béta-karotinnal, ásványi sókkal, pl. magnéziummal, vassal. Segít megelőzni a ráncok és az öregedéssel járó foltok kialakulását, továbbá gyengéden lehámlasztja az elhalt bőrsejteket. Enzimeket is tartalmaz, melyek segítik a száraz bőr regenerálódását.

 

Forrás: www.termeszetesegeszseg.blog.hu


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Készítsd magad!