Maria Treben Svédkeserű, a „Hosszú Élet Elixír”

Maria Treben alkoholmentes svédkeserű gyógyhatásaiA Maria Treben receptje alapján készült svédkeserűt sokan csodaszernek tartják. Emberek százai írtak hálálkodó levelet neki a svédkeserűért, amellyel a fáradságtól a hegesedésen át, a súlyos fertőzésekig, szinte mindent gyógyítottak.

Valójában a svédkeserűt nem Maria Treben találta fel, de ő volt az, aki világszerte ismertté tette. Maria Treben a svédkeserű és a gyógynövénytan úttörője volt. Számtalan előadást tartott Európában és Amerikában is a svédkeserű, valamint a gyógynövények alkalmazásáról. A hivatalos szervek újra és újra támadták őt, sarlatánsággal vádolták, sőt még bíróság előtt is felelnie kellett tevékenységéért.

Treben asszonyt azonban ez nem tántorította el: folyamatosan dolgozott a svédkeserű recepttúráján és annak időszerűvé tételén.

 

 

 

Mi is az a svédkeserű?

A svédkeserű egy régi fűszernövény tinktúra, amely eredetileg 11 gyógynövény kivonatából készült. Később további gyógynövények hozzáadásával bővítették. A ma ismert Maria Treben féle svédkeserű több, mint 40 féle fűszernövény kivonatát tartalmazza.

A svédkeserű sokféle bajra természetes orvosság. Kiemelkedő azonban méregtelenítő és erős vértisztító hatása. Immunerősítő és enyhe idegnyugtató is.

Bizonyított az emésztési problémák terén nyújtott gyógyhatása. A gyomor, a máj, az epe és a bélrendszer területén szinte csodákra képes.

 

Hány éves a svédkeserű receptje?

A ma ismert svédkeserű alapját Phillippus Paracelsus svájci orvosnak köszönhetjük. Ő alkotta meg az 1500-as évek első felében a svédkeserű kezdetleges formáját 11 gyógynövény összetevőből. Paracelsus hitt a természet gyógyító erejében és szakítva kora szokásaival, gyógyszereit maga állította elő gyógynövényekből. Betegeit kizárólag ezekkel kezelte. A svédkeserűt gyomor eredetű bántalmakra és a szervezet általános erősítésre keverte ki. Találmánya futótűzként terjedt egész Európában, halála után azonban gyorsan feledésbe merült.

Az 1800-as években egy svéd orvos, Dr. Claus Samst, kezdte el újra alkalmazni. Lévén, hogy svéd nemzetiségű volt, neki tulajdonítják az elixír elnevezését is. Ő maga a legjobb példa arra, hogy milyen mértékben javíthatja az egészséget a svédkeserű: Dr. Samst és családja élete végéig fogyasztották az elixírt, és mindannyian magas kort értek meg. Dr. Samst 104 évesen halt meg, de nem betegségben, hanem egy lovas balesetben.

Maria TrebenA svédkeserűt Maria Treben fedezte fel újra és tette világhírűvé a XX. században. Egy ismerőse, aki tudta, hogy Maria kiválóan ért a gyógynövényekhez, eljuttatta hozzá a svédkeserű összetételét tartalmazó kézirat másolatát. A kézirat tartalmazta a gyógynövény kivonatok előállításának receptjét is. Ezt a kivonatot élet elixírként tartották számon. A kézirat szerint az elixír külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható, és minden esetben használ.

A régi kézirat 46 pontban foglalja össze a svédfüvek jótékony hatásait. Megemlíti többek közt a fül- és fogfájást, a lázat, az étvágytalanságot, a reumát, az égési sérüléseket és a vérszegénységet is.

Treben asszony a recept alapján elkészítette a svédkeserűt, majd alkalmazni kezdte magán. Miután használata csak pozitív tapasztalatokat eredményezett, a kivonat egész életén át a kísérőjévé vált.

Létezik kis svédkeserű és nagy svédkeserű, melyek különböző összetételűek. Maria Treben a kis svédkeserűt használta és ajánlotta. Tanítása szerint:

„A kis svédkeserű igazi élet elixír, egészségünk nélkülözhetetlen védelmezője, amelynek egyetlen házi gyógyszertárból sem szabadna hiányoznia.”

A svédkeserű mai napig használatos alternatív szer. Az eredeti recept alapján készült kis svédkeserűt Treben asszony, halála előtt két évvel állította össze és igazította hozzá a modern kor követelményeihez. Egy különleges gyártási mechanizmusnak köszönhetően kifejlesztésre került az alkoholmentes svédkeserű is, amelyet gyermekek is fogyaszthatnak.

Sokan megpróbálták lemásolni az elixírt. Ennek köszönhetően ma már számos, különböző recepttúrákon alapuló svédkeserűt állítanak elő. A Maria Treben svédkeserű azonban „eredeti” jelzővel kerül forgalomba, utalva arra, hogy ez az ősi receptúra alapján készült.

Maria Treben eredeti Svédkeserű gyógyhatásai

 

 

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek