Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kényeztető és egészségvédő frissítő talpmasszázs, a jó közérzetért

Beszélgetés Szagmeiszter Petra talpmasszőrrel

 

A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Nagyon sok történelmi feljegyzés és ősi emlék bizonyítja, hogy több ezer éve ismerik az emberek a talpmasszázs jótékony hatásait, és számos kultúra élt ezzel a gyógymóddal. A kínai gyógyászat ma is hatékonyan alkalmazza.


Mi az a frissítő talpmasszázs? Frissítő talpmasszázs

A frissítő talpmasszázs a reflex masszázson alapszik. Itt azonban nem időzünk hosszú ideig egy-egy reflexzónán, hanem általánosan átmasszírozzuk a talp és a lábfej teljes területét. Cél, hogy a nyirok- és vérkeringés serkentésével segítsük az anyagcsere folyamatok zavartalan működését, megakadályozzuk a salakanyagok lerakódását, illetve az igénybevett lábfej és a talp izmait ellazítsuk.

A talp masszázsával hatást lehet gyakorolni a belső szervekre, a nyirok- és vérkeringésre, a központi idegrendszerre. A frissítő talpmasszázs egészségmegőrző és állapotfenntartó funkciója azok számára nyújthat segítséget, akik jelenleg megfelelő egészségnek örvendenek.


Milyen hatásai vannak a frissítő talpmasszázsnak?

  • erősíti az immunrendszert
  • nyugtatja az idegrendszert
  • fájdalomcsillapító hatású
  • kiegyensúlyozza az energiaáramlást
  • fokozza az anyagcserét, így segíti a szervezet méregtelenítését
  • serkenti a vérkeringést
  • helyreállítja a testi-lelki egyensúlyt
  • feszültségoldó és stressz oldó hatású


Milyen gyakorisággal javasolt a talpmasszázs?

Rendszeres talpmasszázs segítségével beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, melynek hatására a szervezet képes visszaállni a helyes működésre. Heti egy-két alkalom elegendő jó közérzetünk és egészségünk megőrzése érdekében. Természetesen, ha valaki ennél többször szeretne talpmasszázsban részesülni, az sem baj. De két kezelés között minimum két nap szünetet érdemes tartani, hogy a felszabadított salakanyagoknak legyen idejük kiürülni a szervezetből.

Mosolygó láb


Milyen a jó talpmasszázs?

Két alapelvnek kell érvényesülnie: a masszázs legyen szakszerű és a vendég számára teljes testi- és lelki ellazulást nyújtson.

Ezeknek az alapelveknek a jegyében tanultam és szereztem 2010-ben frissítő talpmasszőri képesítést a Nemzetközi Masszázsakadémián. Vendégeimnek a szakszerű talpmasszázs mellett igyekszem biztosítani a maximális relaxációt a kezelések alkalmával. Illatgyertyákkal, sólámpával, halk relaxációs zenével teremtem meg azt a miliőt, melyben a testi, lelki és szellemi kikapcsolódás is biztosított.

A masszázshoz minőségi, bio masszázsolajakat használok, melyek 100% tisztaságú illóolajokat tartalmaznak. A vendég igényének és lelkiállapotának megfelelően lazító, serkentő Talpmasszázsvagy nyugtató olajkombinációt választok. A jótékony illóolajok a talp bőrén keresztül beszívódva támogatják és erősítik a masszázs hatásait.

A talp a legnagyobb igénybevételnek kitett testrészünk, megérdemli hát, hogy megfelelő figyelmet szenteljünk neki és rendszeresen foglalkozzunk vele. A frissítő talpmasszázs az általános jó egészségi állapot megtartását és a közérzet javítását szolgálja.

 

 

A riportot készítette: Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek