Fogyasztó növények

Fogyasztó növények

Amikor még nem voltak fogyókúrás turmixok és tabletták, akkor is volt igény olyan külső segítségre, amely megkönnyítette a súlyvesztést és tartóssá tette a karcsúságot. Eleink hosszú évszázadokkal ezelőtt ahhoz nyúltak, ami elérhető volt: a növényekhez. Hogy milyen növényekkel érték el a céljukat fogyás terén, azt mos elárulom nektek. Mivel ezeket a növényeket ősidők óta fogyasztószerként tartják számon, jóformán mindenki biztos lehet a kellő eredményben.

Fogyasztó növények

 

 

Őseink karcsúságának titka: a ragadós galaj

Egy vértisztító, salaktalanító gyógynövény, amely gyógyító hatással van a pajzsmirigyre is. A pajzsmirigy működésének helyreállításával harmonizálja a hormonháztartást is, és kihat az egész anyagcsere folyamatra. Ha a pajzsmirigy okozza az elhízást, máris kézenfekvő, hogy a kezelésével a fogyás is bekövetkezik.

Általánosságban véve egyébként a ragadós galaj előnyösen befolyásolja az anyagcserét, vizelethajtó és enyhe hashajtó is. Így egészséges pajzsmiriggyel is érdemes bevetni a karcsúságunk érdekében.

Ragadós galajfű a webáruházban>>>

 

Édeskömény, mint fogyasztószer?

Az édesköményről valószínűleg a köptető jut eszedbe, esetleg a hasfájós kisbabáknak készített tea. Kevesen tudják, hogy főzete a fogyást is elősegíti. Bár az eredmény nem jelentkezik gyorsan, akár 4-5 hónapig is érdemes inni, napjában 3 bögrével étkezések előtt. Viszont, ha van türelmed a több hónapos kúrához, az eredmény látványos, és ami fő, tartós lesz!

Édeskömény készítmények a  webáruházban>>>

 

Szőlőlé a hájhurkák ellen

A szőlőlé nem csak vitaminban gazdag gyümölcslé, hanem a legjobb természetes béltisztító szerek egyike is. Rendszeresen fogyasztva segíti a bevitt zsírok lebontását, így hamarosan a szervezet a tartalékokhoz nyúl, és szépen elhasználja a felhalmozott felesleges zsírkészletét. Ezáltal testsúlyunk csökken, alakunk formásabb lesz. Mivel a szőlőlé elég savas, ajánlott vízzel hígítva fogyasztani, hogy a gyomrunkat ne bántsa. Napjában négyszer, étkezések előtt fél órával fogyassz el 0,6 dl szőlőlevet 0,3 dl vízzel elkeverve. A kúra alatt a cukor és keményítő bevitelt is csökkentsd, vagyis egyél minél kevesebb édességet, csokoládét és krumplit.

Piros szőlőlé a webáruházban>>>

 

Algákkal a karcsúságért

A polinéziaiak és más, algát fogyasztó népek körében ritka a kövérség. Az algafélék ugyanis rendkívül jó méregtelenítő hatással rendelkeznek, kedvezően hatnak az emésztési folyamatokra és gyorsítják a zsírbontást. Jódtartalma is magas, amely szintén befolyással bír a pajzsmirigyre, ezáltal az egész anyagcsere folyamatra kihat.

Alga készítmények a webáruházban>>>

 

Só nélkül = háj nélkül

Elhízott ősemberről nem igen olvasni a történelmi leírásokban. Nem hiába, ők még egyáltalán nem ismerték a sót. A sómennyiség csökkentése könnyű módja a fogyásnak. A só megköti a test víztartalmát. Egy kávéskanálnyi só majdnem 3 liter vizet képes megkötni a szöveteinkben! Ha különösebb erőfeszítés nélkül szeretnénk fogyni, egyszerűen dugjuk el a sótartót, és már az első héten egy-másfél kilót leadhatunk.

Kerüld a sózott ételeket, főként a nasikat! Így például a sóban és zsírban is bővelkedő chipseket, sósmogyorót, felvágottakat.

Kerüld a lágyított vizet is, mert igen magas a nátriumtartalma! Tudtad, hogy ha nátriumfölösleg van a szervezetünkben, akár 5 literrel is megugorhat a testünk víztartalma? Ez plusz 5 kg-ot jelent a mérlegre állva…

Igaz, hogy a só elhagyása, vagy mennyiségének csökkentése a test zsírtartalmára nincs közvetlen hatással, viszont közvetve mégis zsírcsökkenést érhetünk el. A só ugyanis étvágynövelő szerként hat, mivel fokozza a nyálmirigyek működését. Következés képpen, a só elhagyása étvágycsökkenést eredményez, így kevesebb zsírpárna gyarapító ételt veszünk magunkhoz.

 

Bármelyik módszert is alkalmazod, az egészségedre jó hatással fog bírni és a kívánt súlycsökkenést is elérheted!

fogyaszto-zsiregeteo-gyogynovenyek

 


Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Fogyókúra