4 fantasztikus hatású, természetes aloe vera géles arcápoló házilag

4 fantasztikus hatású, természetes aloe vera géles arcápoló házilag

Az Aloe vera gél szinte kötelező kelléke minden fürdőszobai szekrénynek. Készítheted saját magad is frissen, ha van otthon egy cserép aloe verád, de beszerezhetsz egy flakonnal készen is. Szinte minden bőrproblémára alkalmas, és abszolút természetes, ezért érdemes minél gyakrabban használnod a napi bőrápolásod során. Blogunkban most megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle tuti hatékony arcápoló kencéket különféle bőrproblémákra.

 

Aloe vera gél arcápolók házilag

Az Aloe vera nem csupán egy mutatós egzotikus növény a nappalidban, hanem jótékony bőrápoló is. A húsos leveleiben lévő géles anyag számos módon felhasználható a bőrápolásban, akár gyors segélyre van szükséged egy égési sérülésnél vagy egy pattanásnál, akár a szem alatti karikákat vagy a szarkalábakat szeretnéd halványítani.

Alkalmazhatod önmagában is, de néhány kiegészítővel, melyek a konyhádban is megtalálhatók, fokozhatod jótékony hatásait. Íme néhány tipp, hogy hogyan készíthetsz gyorsan és egyszerűen aloe vera géles bőrápolót házilag!

 

Frissítő, hidratáló és ránctalanító Aloe vera arcpakolás

Ha túl száraz az arcbőröd, az húzódik és ráncossá válik. Egy kis aloe vera pakolás 10 perc alatt helyre teszi. Gyorsan hidratálja a bőrt, feltölti ásványi anyagokkal és vitaminokkal, így az arcbőröd hamar visszanyeri rugalmasságát, simaságát és néhány perc alatt üdévé válik! Különösen alkalmas napozás után az arcbőröd felfrissítésére.

Mi kell hozzá?

Néhány frissen letört aloe vera levél.

Hogyan használd?

Többféle képpen is alkalmazhatod.

Ha elég vastagok a levelek, akkor karikázd fel egy éles késsel, mint az uborkát szokás, majd tedd fel az arcodra a levélkarikákat. Hagyd fent 10-15 percig, majd szedd le őket.

Ha vékonyabbak a levelek, akkor aprítsd fel, majd egy mozsárban törd össze, amennyire tudod. Amikor megfelelően pépes állagú, viszonylag egyenletesen pakold fel az arcodra, majd hagyd fent 10-15 percig.

Ha nagyon ragacsos maradt a bőröd miután eltávolítottad az aloe leveleket vagy pépet, akkor egy alkoholmentes arclemosóval töröld át finoman az arcodat.

 

Aloe vera gél szemkörnyék ápoló pakolás szarkalábak ellen

Sokan ébredünk úgy, hogy a szemünk sarkában mélyebbé válnak a ráncok, a szemhéjunk puffadtabb, esetleg a kialvatlanság, fáradság miatt sötét karikák húzódnak a szemünk alatt. 40 éves kor felett ez már szinte napi problémává válik, és valljuk meg őszintén, az első találkozásunk reggel a fürdőszobai tükörrel, meglehetősen kiábrándító tud lenni… Nem kell többé így ébrednünk, ha éjszakára készítünk egy jó kis aloe vera pakolást a szemkörnyékünkre.

Mi kell hozzá?

Szükséged lesz E-vitamin olajkapszulára, és frissen préselt vagy készen kapható aloe vera gélre.

Hogyan használd?

Törj fel 1-2 E-vitamin kapszulát, és az olajos tartalmát keverd össze egy evőkanál aloe vera géllel.

Lefekvés előtt mosd meg jól az arcodat, majd egy hidratáló arclemosóval töröld át. Ezután kend be az E-vitaminos keverékkel a szemkörnyékedet, vagy akár az egész arcodat. Vigyázz, hogy a szemedbe ne kerüljön, mert csípni fogja. Ha így jársz, gyorsan öblítsd ki a szemeidet tiszta csapvízzel! Az E-vitamin és az aloe vera gél egész éjszakán át gondoskodik a szemkörnyék hidratáltságáról és vitamin pótlásáról, így reggel feszesebb, simább bőrrel fogsz ébredni, és nem lesznek sötét karikák a szemed alatt.

 

Aloe verás arcradír

Egész évben hasznos, de a nyári időszakban különösen fontos, hogy rendszeresen használj arcradírt az elhalt hámsejtek eltávolítására és az eltömődött pórusok kitisztítására. Ennek köszönhetően simábbá válik a bőröd, felszabadulnak a pórusok, és a bőröd levegőhöz jut.

Mi kell hozzá?

  • 2 evőkanál frissen préselt vagy készen kapható aloe vera gél
  • kevés tengeri só (kb. egy csipetnyi)
  • 1 evőkanál méz

Hogyan használd?

Keverd jól össze egy kis tálkában a hozzávalókat. Vidd fel a megtisztított arcbőrre, majd körkörös mozdulatokkal finoman masszírozd át az egész arcodat. Öblítsd le langyos vízzel.

 

Aloe verás maszk aknés, pattanásos bőrre

A pattanásos, aknés bőrön is segíthet az aloe vera, hiszen kiváló gyulladáscsökkentő és mélyhidratáló hatású. Néhány hozzáadott természetes összetevővel tovább fokozhatod a hatását.

Mi kell hozzá?

  • 1 evőkanál aloe vera gél
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál rózsavíz (ha nem tudsz ilyet beszerezni, akkor 3-4 csepp rózsa olaj is jó)

Hogyan használd?

Keverd össze egy kis tálban sima masszává a hozzávalókat, majd egyenletesen kend fel az arcodra és hagyd hatni 10-20 percig. Ezután mosd le meleg vízzel. Akár kétszer, háromszor is alkalmazhatod ezt a pakolást egy héten. A pattanások, aknék szépen visszahúzódnak majd a hatására és az újabbak keletkezését is megakadályozza.

aloe-vera-gel-arcapolok-hazilag

 

 

 

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás Készítsd magad!