Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ősz haj festése Khadi növényi hajfestékkel

Ősz haj festése Khadi növényi hajfestékkel

Az agresszív vegyi anyagokkal ellenben a növényi színezőanyagok nem hatolnak be a hajszálak belsejébe, roncsolva azok szerkezetét, hanem a hajszálak felszínén képeznek festékréteget. Az összetevők természetes jellege és a személyenként különböző típusú, egyéni szerkezeti felépítés miatt előfordulhat, hogy ősz haj festése esetén, egyes árnyalatoknál, nem azonnal alakul ki a kívánt szín. Ez döntően a hajszerkezettől és a kiválasztott színtől függ.

Vörös és Élénkvörös hajfestékkel: A Khadi növényi hajfestékek vörös árnyalatai az ősz hajat is garantáltan egyetlen lépésben befedik.

Világosbarna, Természetes mogyoróbarna hajfestékkel: a barna árnyalatokkal történő festés során is, a legtöbb felhasználónak sikerül már egy lépésben megfelelő fedést elérni ősz haj esetében.

Sötétbarna, Fekete és Kékesfekete hajfestékkel: A sötétebb tónusú hajfestékek magas indigó-tartalommal bírnak. Használatuk során nagyobb az elégtelen eredmény, és a nem kívánt árnyalatok kialakulásának kockázata. Emiatt ajánlott lehet a megszokottól eltérő módon, két lépésben festeni az ősz vagy a részben ősz hajat. 

 

Hajszínezés két lépésben

A kívánt eredmény elérése érdekében ősz haj magas indigó-tartalmú festékkel (Sötétbarna, Fekete, Kékesfekete) történő festése esetén mindenképpen javasolt a kétlépéses hajfestés módszerét alkalmazni.

1. lépés

Ebben az esetben első lépésként fesd be a hajadat a Khadi hajfestékek vörös árnyalatainak egyikével (Élénkvörös vagy a Vörös). Vidd fel a festékmasszát a használati utasításban leírtak szerint. A hatóidő a haj szerkezetétől függ, színezés után a hajnak erős, mélyebb vörös árnyalatot kell kapnia. Ha csupán a lenőtt hajtő világos - például az ősz hajnál-, akkor az előpigmentáló festéket elég a hajtövekre felvinni, nem szükséges a haj teljes hosszára. A hatóidő leteltével alaposan öblítsd le a hajad tiszta, meleg vízzel.

2. lépés

Az előfestés után, a második lépésben a választott sötétebb árnyalatú festéket akár azonnal felviheted a törölközőszáraz hajra. Ebben az esetben, és normál körülmények között, nem szükséges samponos hajmosást végezni a két hajfestés között. Ez alól kivételt jelent, ha a két festés között annyi idő telik el, amennyi alatt a haj visszazsírosodik, vagy ha az előfestést követően használtál valamilyen hajformázó készítményt (pl. hajbalzsamot, hajhabot, zselét). Ezekben az esetekben mindenképpen moss hajat a második festés előtt.
A második festés is a fent leírtak szerint történjen.  Az indigó színanyagai ezen a felületen már képesek megtapadni, így a kívánt szín elérhetővé válik.

Ha valamilyen okból kifolyólag nem megoldható az előpigmentálás, akkor a vörös árnyalatot (Élénkvörös, vagy Vörös) közvetlenül keverd el a sötétebb hajszínezővel. Ebben az esetben a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50 °C. Ezzel csökkentheted a zöld szín kialakulásának veszélyét, az intenzív fekete szín azonban nagy valószínűséggel nem fog kialakulni, hanem egy vöröses fényű, sötétbarna árnyalat jön létre.

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás Khadi hajfesték kisokos