Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hajmegújító hajápolás házilag

Itt a tavasz, és ilyenkor a szervezetünkben kimerült vitaminkészlet nemcsak az immunrendszerünkre, hangulatunkra van hatással, de a hiány meglátszik bőrünkön és a hajunkon is.

Hajápolás házilag - tavaszi hajápolási tippek

A téli időjárás viszontagságainak is köszönhetően hajunk fénytelenné, szárazzá válik, mire az első napsugarak előbújnak. Ez a legjobb idő arra, hogy megfelelő ápolással helyreállítsuk a hajunk szerkezetét: visszaadjuk természetes fényét, selymességét, puhaságát, valamint felkészítsük a nyári hónapokra.

A hajadnak is az a legjobb, ha vegyszermentes natúrkozmetikumokkal, vagy házilag készített természetes hajápolókkal ápolod. Íme, néhány egyszerű és pénztárcakímélő hajápoló a tavaszi hajfrissítésedhez.


Tavaszi hajpakolások és hajmosó szerek a konyhából

Mézes hajbalzsam száraz, fénytelen hajra

Mézes hajpakolás száraz hajraA méz hidratálja és könnyen fésülhetővé teszi a hajat. Csillogó hajad lesz, ha mosás után 15 percig mézes pakolást teszel rá. A méz kicsit ragacsos, nehéz vele bánni. Hígíthatod pici langyos vízzel, tejjel, vagy tejszínnel. Így könnyebben fel tudod vinni a hajadra. Langyos, majdnem hideg vízzel öblítsd le. A száraz hajvégekkel is csodát művel, majd meglátod!

 

 

 

Sörélesztős-csalános hajpakolás hajhullás ellen

Sörélesztő és csalán hajpakolás hajhullás ellen házilag
Ez a hajpakolás erősíti a hajhagymákat, így elejét veszi a további hajhullásnak. 50g sörélesztőt keverj össze 5 kanál olívaolajjal, 4 kanál langyos mézzel, és egy csésze csalánlevél főzettel. Az így kapott keveréket masszírozd alaposan a fejbőrödbe, majd öblítsd le, és a megszokott módon moss hajat utána.

 

 

Almaecetes lemosó korpásodás ellen

Almaecet korpásodás ellen
Az almaecet nemcsak fényessé, de erősebbé is teszi az erőtlen hajszálakat. Sőt, a korpás hajra is kiváló ápolószer! Az almaecet ugyanis nagyszerű fertőtlenítő szer, elpusztítja a korpát okozó gombákat. Tegyél néhány csepp almaecetet egy liternyi langyos vízbe. Ezzel öblítsd le a hajadat mosást követően, majd szobahőmérsékleten hagyd megszáradni. Ne félj tőle, nem marad ecetszagú a hajad!

 

 

Hajpakolás Ricinusolajjal a dúsabb hajért

Hajdúsító hajpakolás ricinusolajbólA ricinusolaj segíti a hajnövekedést, a hajzatot egészségesebbé, puhábbá, fényesebbé változtatja. Extraszűz olívaolajjal 1:1 arányban kell felmelegítened a ricinusolajat, majd pedig a fejbőrödbe masszírozni egy részét. Másik részét a teljes hajhosszra vidd fel. Miután felkented a pakolást, dunsztold be egy használaton kívüli törölközővel, és néhány órára hagyd így. Legalább hetente egyszer érdemes megismételni.

 

 

Bojtorjángyökér hajmosó szer hajhullás ellen

Bojtorjángyökér hajpakolás hajhullás ellenEgy fejmosáshoz vegyél 100 g szárított bojtorjángyökeret. Előző nap áztasd be 5 liter hideg vízbe. Másnap, a fejmosást megelőzően forrald 5-6 percig, majd szűrd le, és a picit hagyd hűlni. A főzettel alaposan mosd meg a hajat és a fejbőrt, gyógynövényes sampont is használva hozzá. A főzetet használd öblítő szerként is. A hajmosás végeztével tiszta vízzel öblítsd le a hajadat. Ha rendszeresen használod ezt a főzetet hajmosásnál

 

 

Házi hajpakolás zsíros haj ellen

Kamilla főzet zsíros haj ellenKészíts kamilla főzetet, majd keverd össze 1 dkg élesztővel úgy, hogy pépes masszát kapj. Verj fel egy tojásfehérjét, majd ezt is add hozzá. Az így kapott pépet vidd fel a hajadra és masszírozd bele a fejbőrödbe is. Legalább 20 percig hagyd rajta, majd alaposan öblítsd le.

 

 

 

Banános-citromos hajmaszk töredező hajvégekre

Banános hajpakolás házilag töredező hajvégekrePépesíts le egy banánt és keverd össze annyi mézzel, amennyi hajpakolás szükséges a hajadhoz. Adj hozzá egy kanál olíva olajat és néhány csepp valódi citrom levét. Nedves hajra vidd fel, különös tekintettel a hajvégekre. Hagyd hatni 40 percig, majd bő vízzel öblítsd le. Legalább kéthetente egyszer alkalmazd ezt a pakolást. Rugalmassá teszi a hajat és megelőzi a hajvégek töredezését.

hajpakolások házilag száraz hajra

 


Szöllősi Adrienn


 Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás