A férfi bőrápolás titkai

A legnagyobb titok a férfiak életében az, hogy ugyanúgy törődnek a bőrükkel, mint a nők. Vagy még jobban… Hiszed vagy sem, a kozmetikumok és a bőrápolás gyakori beszédtéma a férfiak között az edzőtermekben, a szaunában, és még az irodában is.

Arcápolási tippek férfiaknak, férfi bőrápolási rutinTény, hogy a múltban a kozmetika elsősorban a női szépség fokozására szolgált. A hölgyek minden trükköt bevetettek, hogy előnyös házasságot tudjanak kötni, s mi más lett volna a legerősebb fegyverük ebben a harcban, mint a külsejük?

Mára azonban a világ nagyot fordult e téren is. Megváltozott a férfiak társadalmi szerepe és ezzel együtt a társadalom elvárásai a férfiak külsejével kapcsolatosan. Ennek köszönhető talán, hogy mára a férfi bőrápolás nagyon kifinomult lett. A férfiak is megválogatják, milyen termékeket használnak.

Az élelmesebb kozmetikai cégek ezt felismerve külön termékcsoportot dobtak piacra, amely megfelelően gondoskodik a férfi bőr különleges igényeiről.

 

Milyen problémák foglalkoztatják a férfiakat a bőrükkel kapcsolatban?


Aknék és pattanások

Azt gondolnánk, hogy ez elsősorban a fiatalabb férfiakat érintő probléma. Azonban a bőrön jelentkező gyulladások, pattanások és aknék sok férfinál gyakori jelenségnek számítanak jóval a pubertás kor után is. Ennek oka, hogy az erősebbik nem kevésbé figyel oda az étkezésére, és a nőkkel ellentétben kevesebb férfi végez legalább évi rendszerességgel méregtelenítést, vagy tisztító kúrát. A sok fűszeres, zsíros és cukros étel pedig nyomot hagy a bőrön, kelések és aknék formájában. A pattanások megjelenésének további okai lehetnek a fokozott stressz, a rosszul megválasztott, vagy nem megfelelően használt bőrápolók.

A pattanások ellen elsősorban tehát úgy védekezhetsz, ha odafigyelsz az étrendedre. Napi rendszerességgel fogyassz friss zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok folyadékot, hogy a méreganyagok könnyebben távozzanak a szervezetedből. Előnyös a megfelelő mennyiségű C-vitamin és E-vitamin fogyasztás is.

Felejtsd el a parafin tartalmú és a szintetikus anyagokkal teli kozmetikumokat, melyek eltömítik a pórusokat és nem engedik lélegezni a bőrödet. A kialakult gyulladásokat kezeld erre alkalmas ecsetelőkkel és pattanás kezelőkkel, melyek természetes gyógynövény kivonatokat tartalmaznak. Fontos, hogy minden bőrápoló terméket alaposan megtisztított arcbőrön alkalmazz.

Pattanáskezelő kozmetikumok a webáruházban>>>Borotválkozással összefüggő bőrproblémák

Borotválkozás utáni arcápoási tippekBorotválkozás közben a borotva okozta bőr irritáció és apróbb vágások, borotválkozást követően pedig a szőrtüszők begyulladása jelentik a férfiak számára a legnagyobb gondot. Ez első helyen áll a férfi bőrápolás megoldandó kérdései között. Sok férfi úgy védekezik ez ellen, hogy igyekszik minél ritkábban borotválkozni. Ehhez pedig még ideológiát is gyártanak, mely szerint a borosta a nők szemében szexinek számít. Sajnos ki kell, hogy ábrándítsak minden férfit, aki ezt gondolja. A borosta a nők szemében nem hogy nem szexi, de sokkal inkább az ápolatlanság látszatát kelti, és ráadásul csak nagyon keveseknek áll jól. Intim szituációban pedig szúr, irritál és dörzsöl. Egyszóval, mi nők, nem szeretjük…

A megoldás sokkal inkább a megfelelő borotva megválasztása és rendszeres fertőtlenítése lehet. Emellett olyan borotválkozó kozmetikumok – borotvahab, borotvakrém, borotválkozás utáni ápolók – használata, amelyek nem tartalmaznak szintetikus alapanyagokat, allergén és irritatív összetevőket. Érdemes olyan termékeket választani, melyek gyulladáscsökkentő, bőrpuhító, seb összehúzó és fertőtlenítő hatású gyógynövényeket is tartalmaznak.

Férfi kozmetikumok borotválkozáshoz a webáruházban>>>

 

Ráncok és szarkalábak

Az öregedés látható jeleinek elhalványítása a bőrön látszólag csak a nőknél központi kérdés. Valójában azonban a férfiakat pont ugyanannyira foglalkoztatja, csak ők nem verik nagydobra. Mindegy melyik nemhez tartozunk, ahogy öregszünk, számolnunk kell a szem- és száj körüli mimikai ráncok elmélyülésével, a szem alatti sötét karikákkal és az öregedéssel együtt járó pigment foltok megjelenésével.

Ma már szerencsére a férfiak számára is készülnek anti-aging bőrápolók, melyeket 30-40 éves kor között érdemes elkezdeni alkalmazni a napi bőrápolásban. Így késleltethető az apróbb ráncok megjelenése és a mimikai ráncok elmélyülése. Az öregedést gátló arc- és bőrápolókból is a természetes összetevőket tartalmazó készítményeket részesítsd előnyben. A természet nyújtotta lehetőségek mindig hatékonyabbak és használatuk során kevesebb mellékhatással számolhatsz.

Férfi kozmetikumok a webáruházban>>>

 

Mint ahogy csodák sincsenek, úgy nincs egyetlen mágikus férfi bőrápoló termék sem, amely ugyanolyan hatékonysággal működik minden egyénnél. De nem az számít, hogy milyen márkájú, mennyit reklámozott vagy mennyire népszerű a barátaid körében az a bőrápoló termék, amit megvásárolsz. A fontos az, hogy olyat válassz, amely természetes alapanyagokból készült, és amely a legalkalmasabb a te bőrtípusod ápolásához.

Férfi bőárpolási rutin

 

 

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás