Leírás és Paraméterek
A Zafir Alma pektin porkapszula jótékony hatást gyakorol a gyomorra és a bélrendszerre, segít székrekedés és hasmenés esetén is. Csökkentheti a koleszterinszintet, és kivonja a szervezetből a nehézfémeket és a méreganyagokat.
Mi az a pektin?
A pektin bonyolult felépítésű növényi eredetű poliszaharidok összessége, melyek különböző gyümölcsökben, zöldségekben és más növényekben találhatók. Legnagyobb mennyiségben a nagyobb termésű citrusfélékben, az almában, a barackban, a szilvában, a fekete ribizliben, a sárgarépában és egyéb növényekben van jelen. A pektin anyagok jótékony hatású, abszolút veszélytelen természetes méregtelenítők, melyek kivonják a szervezetből a rádionuklidokat, a nehézfémeket (pl. ólmot, higanyt) és más méreganyagokat.
A pektin vegyületek a növényi sejtek egyik alkotórészeként szabályozzák a szövetek rugalmasságát. Ők biztosítják a növények nedvesség tartalmát. A pektineket vízben oldódó növényi rostként határozzák meg. Általában a növények külső részében találhatók, Magyarországon főleg az alma héjában.
A pektin jótékony hatásai a szervezetre
A pektinek egyik fontos fiziológiai hatása, hogy jelenlétükben megváltozik a gyomor- és bélrendszer tartalmának viszkozitása. A pektin élelmiszerrel történő bevitele után lassítja az átmenetet az emésztőrendszeren keresztül. Ez pedig a tápanyagok maximális beépülésével csökkenti az étvágyat.
Erős vízmegkötő tulajdonságuknak köszönhetően a pektinek megnövelik a folyadék mennyiségét a székletben, ami jó hatással van az ember általános közérzetére. Ugyanakkor miután a pektinek átjutottak a vékonybélen, a vastagbélben anaerob baktériumokkal fermentálódnak rövid láncú zsírsavakká, és ez megnöveli a széklet méretét és felgyorsítja annak átjutását a vastagbélen. Ezeket a tulajdonságokat a székrekedés és a hasmenés gyógyításában alkalmazzák.
Egy másik gyógyszertani tulajdonsága a bevonó és védő hatása. Mivel a pektinek nagy molekulájú poliszacharidok, képesek gélt alkotni a gyomor és nyálkahártya felszínén, ami megvéd az agresszív tényezők irritáló hatásától.
Klinikai megfigyelések bizonyítják, hogy a pektinek képesek csökkenteni a vér koleszterin szintjét. Rámutattak, hogy a diabéteszben szenvedő betegeknél a pektinek csökkentik a vér glukóz tartalmának növekedési ütemét étkezés után, de ezzel egy időben nem változik a vérplazma inzulin koncentrációja.
Hatóanyagok: D-galakturansav , mikroelemek.
Javasolt fogyasztása: napi 2-3 kapszula bő folyadékkal bevéve.
A termék tartósítószertől, színezék- és adalékanyagtól mentes természetes élelmiszer. Mellékhatása nincs, de hosszabb kúra előtt, vagy bármilyen egészségügyi probléma esetén kérd ki a kezelőorvos véleményét.
Összetétel: Natúr kivonat. Kizárólag természetes anyagból, minőségileg gondosan ellenőrzött alapanyagból, az alma sejtfal alkotó részének, a D-galakturansav kivonatának felhasználásával készült.
Mesterséges színezéktől, ízesítőtől és konzerváló anyagoktól mentes.
A termék Natur Food Controll certifikáttal rendelkezik.
Gyártó – Zafír Egészség Kft. | |
Kiszerelés – 18 g (300 mg x 60 db kapszula) |
Vélemények
Tájékoztatás
A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:
- Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- A www.gyogynovenysziget.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
- Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
- Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
- Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.