Wartner Szemölcsfagyasztó spray 50 ml

Egységár: 126.300,00 Ft/liter
Cikkszám: egy1007
Várható szállítás: 2024. augusztus 07.
Szállítási díj: 1.490 Ft

A Wartner Szemölcsfagyasztó spray már egyetlen kezeléssel lefagyasztja a szemölcsöt a gyökeréig. Az orvosok által is alkalmazott fagyasztásos módszeren alapul, a leghatékonyabb és leggyorsabb otthon alkalmazható kezelés. Kézen és lábon alkalmazható.

Kívánságlistára teszem
6.315 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Wartner Szemölcsfagyasztó spray 50 ml
6.315 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Wartner Szemölcsfagyasztó spray már egyetlen kezeléssel lefagyasztja a szemölcsöt a gyökeréig. Az orvosok által is alkalmazott fagyasztásos módszeren alapul, a leghatékonyabb és leggyorsabb otthon alkalmazható kezelés. Kézen és lábon alkalmazható.

 

A szemölcsökről

A szemölcsök jóindulatú bőrkinövések, amiket a humán papilloma vírus (HPV) okoz. A szemölcsöknek különböző típusai vannak, amelyek közül a leggyakoribbat közönséges szemölcsnek nevezik. Vérerekkel ellátott kötőszövetes magból és az azt fedő külső hámszövetből állnak. A közönséges szemölcsöt a felületének érdes, karfiolszerű kinézetéről lehet felismerni. Rendszerint a kézen, a térden és a könyökön jelenik meg. A lábon lévő közönséges szemölcs hasonló a kézen lévő közönséges szemölcshöz azzal a különbséggel, hogy a talpon vagy a lábujjak talpi felszínén jelenik meg, laposabb és gyakran okoz fájdalmat járás során.

Leggyakrabban gyermekeknél és serdülőknél fordul elő. Igen fertőző és gyakrabban jelenik meg olyan esetben, ha a szervezet védekezőrendszere gyenge. A szemölcsök egyik emberről a másikra, vagy egyik testrészről a másikra terjedhetnek a fertőzött területtel való közvetlen érintkezés során. Ezek a bőrelváltozások esztétikai problémát okoznak, a lábon lévő szemölcs pedig fájdalommal is jár.

 

A szemölcsök kezelésének hagyományosan két módja van:

1. savkészítményekkel: közvetlenül a szemölcsön kell alkalmazni
2. orvos általi sebészeti eltávolítás: lézeres kezeléssel, égetéssel vagy ún. krioterápiával (folyékony nitrogénnel való fagyasztás) végeznek.

A Wartner hatékony és gyors, egyszerűen alkalmazható krioterápiás eljáráson alapuló otthoni kezelés. Ha az eltávolítani kívánt szemölcs mérete meghaladja a 7,5 millimétert, keresd fel kezelőorvosodat.

 

Hogyan fejti ki hatását a Wartner?

A Wartner az orvosok által is alkalmazott fagyasztásos módszerrel kezeli a szemölcsöt:

1. A Wartner® azonnal lefagyasztja a szemölcsöt egészen a gyökeréig. Amikor a habszivacs rudacskát a szemölcsre nyomod, az elfehéredhet és eközben enyhe fájdalom és égő érzés jelentkezhet a fagyasztás következményeként. A normális bőrszín visszatér, miután a habszivacs rudacskát leveszed a bőrről. A fájó, égő érzés gyorsan alábbhagy, majd néhány óra alatt teljesen megszűnik.

2. Miután a kezelt terület felenged, a bőr kipirosodhat. A fagyasztás eredményeként a szemölcs alatt néhány napon belül egy hólyag képződik, ami szabad szemmel nem mindig látható. A következő 10-14 nap alatt a kezelt szemölcs fokozatosan eltűnik vagy leesik, és alóla új, egészséges bőrfelület kerül a felszínre.

Mellékhatások: Mint minden fagyasztásos eljárásnál, a bőr átmenetileg elfehéredhet. Fontos, hogy mindig az utasításoknak megfelelően használd a terméket. Amennyiben a fagyasztás túl hosszú ideig történik, a bőr felső rétegei károsodhatnak, amely hegesedéssel és/vagy idegkárosodással járhat. Az ujjakon/lábujjakon levő egészséges szövetrétegeket is elérő alkalmazás (ami akkor fordulhat elő, ha a rudacska a javasolt időnél tovább érintkezik a bőrfelülettel) helyi szövetelhaláshoz vezethet. - Egyeseknél nagy hólyagok képződhetnek, amelyek fájdalmasak lehetnek. A szemölcs leválása után az érintett terület pigmenthiánya és/vagy apró hegesedése alakulhat ki. A Wartner® használata kisebb égési sérüléseket eredményezhet a termék alacsony fagyasztási hőmérséklete miatt, és bár ilyen mellékhatásokról beszámoltak, ezek relatívan kis számban fordultak elő.

A mellékhatások minimalizálása érdekében nagyon fontos, hogy a Wartner-t a használati útmutatóban leírtaknak megfelelően használd 

Mikor nem alkalmazható a Wartner Szemölcsfagyasztó spray?

 • Amennyiben nem vagy 100%-ig biztos abban, hogy az adott bőrelváltozás valóban szemölcs, a Wartner használata előtt kérd ki szakorvos tanácsát.
 • A terméket csak felnőttek használhatják. 4 éves kor alatti gyermekeknél nem alkalmazható.
 • Terhesség és szoptatás alatt ne használd!
 • Nem alkalmazható cukorbetegség esetén, mivel akkor a fagyasztott bőrterület lassabban, vagy nem teljes mértékben gyógyul.
 • Vérkeringési problémák esetén a Wartner használata előtt kérd ki szakorvos tanácsát.
 • Ne használd vékony vagy érzékeny bőrfelületen, mint például arc, nyak, hónalj, mellek, farpofák vagy nemi szervek és azok környéke.
 • Ne használd irritált bőrön, vagy bármely olyan területen, amely fertőzött, kipirosodott vagy a gyulladás bármely más jelét mutatja, mint például viszketés vagy duzzanat.
 • Ne használd szőrtüszőkkel bíró szemölcsökön, anyajegyeken, sötét színű májfoltokon, elszíneződött bőrön vagy bármely más szokatlan bőrelváltozás esetén.
 • Csak külsőleges használatra alkalmas készítmény, lenyelni tilos!

 

 •  A Wartner®-t kizárólag a csomagban található habszivacs rudacskákkal együtt használd.
 • Minden szemölcsre egy-egy habszivacs rudacskát használj és mindegyiket csak egyetlen alkalommal. - A kézfejen található szemölcs kezelése alatt lassan mozgasd az ujjaidat.
 • A kezelendő szemölcs környékén levő egészséges bőrrel való kontaktus kerülendő.
 • A rudacskát maximum 20 másodpercig (kézen lévő szemölcs esetén) / 40 másodpercig (lábon lévő szemölcs esetén) szabad a bőrön tartani, vagy akár ennél is rövidebb ideig, ha a szemölcs és a környező bőrfelület elfehéredik.
 • Amennyiben több szemölcs van egymás közvetlen közelében, különösen kézen vagy ujjakon, egyszerre csak egyet kezelj. A megmaradt szemölcsöket 2 hét különbséggel egyesével célszerű kezelni. -
 • Ne kezeld ugyanazt a szemölcsöt 3 alkalomnál többször. Ha három kezelés sem vezetett eredményre, fordulj orvoshoz.

 

A kezelés menete

1. LÉPÉS Fogd a habszivacs rudacska kék végét a hüvelyk- és mutatóujjad közé és nyomd össze, amíg egy kis nyílás meg nem jelenik a másik végén. Ezen a nyíláson át csúsztasd a habszivacs rudacskát a műanyag applikátoron levő tüskére egészen addig, amíg a tüske már nem látható.
2. LÉPÉS Tartsd az aeroszol flakont függőlegesen, a testedtől, nyílt lángtól, hőtől, közvetlen napfénytől és elektromosságtól távol. Helyezd bele a műanyag applikátort a habszivacs rudacskával az aeroszol flakon tetején levő nyílásba, úgy, hogy a habszivacs rudacska ne legyen látható. Az aeroszol flakont tartsd az aljánál fogva az egyik kezedben, a másik kezeddel erősen nyomd le a műanyag applikátort 3 másodpercig. Nyomás közben sziszegő hangot fogsz hallani. Ez után vedd ki a nyílásból a műanyag applikátort a habszivacs rudacskával együtt. A habszivacs rudacska hideg folyadékkal telítődött, a felszínén hideg pára lecsapódása látszik. Ez a jelenség ártalmatlan.
3. LÉPÉS A habszivacs rudacska hideg folyadékkal való átitatódása után várj 20 másodpercet a hőmérséklet további csökkenéséig, ezáltal biztosítva a Wartner® nagyobb hatékonyságát.
4. LÉPÉS A 20 másodpercnyi várakozást követően könnyedén nyomd rá a habszivacs rudacskát az applikátorral a szemölcsre. - Kézen lévő szemölcs esetén: 20 másodpercig - Lábon lévő szemölcs esetén: 40 másodpercig alkalmazd. Bizonyosodj meg róla, hogy a kezelendő felület és a habszivacs rudacska folyamatosan érintkezik. A habszivacs rudacskát a kezelt területen a szükséges kezelési ideig szabad rajta tartani. A kezelés után enyhe fájdalom és égő érzés jelentkezhet. A szemölcs kezelése után várj 2 percet, majd egy papír zsebkendővel távolítd el a habszivacs rudacskát a műanyag applikátorról. Minden egyes használat után dobd ki a habszivacs rudacskát. Ne használd fel újra a habszivacs rudacskát, illetve ne érintsd meg a tetejét csupasz kézzel, nehogy újra megfertőzze a bőrt a szemölcsöt okozó vírussal.

 

Gyártó - Wartner Medical Products
Kiszerelés - 50 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek