Sulfivit Kénes gyógyfürdő koncentrátum 500 ml

Egységár: 9.980,00 Ft/liter
Cikkszám: ti7012
Gyártó: Egyéb
Várható szállítás: 2024. június 24.
Szállítási díj: 1.490 Ft

A Sulfivit Kénes gyógyfürdő koncentrátumból harkányi termálvíz-jellegű fürdő készíthető. Alkalmazható reumás mozgásszervi (izom- és ízületi) megbetegedések, pikkelysömör (psoriasis), seborrhoea és krónikus ekcéma esetén.

Kívánságlistára teszem
4.990 Ft
Menny.:db
Sulfivit Kénes gyógyfürdő koncentrátum 500 ml
4.990 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Sulfivit Kénes gyógyfürdő koncentrátumból harkányi termálvíz-jellegű fürdő készíthető. Alkalmazható reumás mozgásszervi (izom- és ízületi) megbetegedések, pikkelysömör (psoriasis), seborrhoea és krónikus ekcéma esetén.

 

A kénes (szulfid-tartalmú) termálfürdő évszázados tapasztalatok és irodalmi adatok alapján eredményesen alkalmazható a reumás mozgásszervi- és bőrbetegségek kezelésére.

A SULFIVIT-ből (melynek hatóanyagai a szulfid és különböző sók), otthon, a fürdőkádunkban egyszerűen és kényelmesen előállítható a kénes gyógyfürdő.

A kénes fürdőkezelés hatékonyan és költségkímélő módon egymagában is javítja a psoriasis, a seborrhoea és a krónikus ekcéma bőrtüneteit, kombinációs kezelésbe építve pedig kiegészíti és erősíti a psoriasis kezelésére szolgáló egyéb módszerek (kenőcsök, gyógyszerek, illetve ultraibolya fény) hatásait.

A SULFIVIT-ből készített fürdő a reumás ízületi- és izomfájdalom kezelésében is eredménnyel alkalmazható.

A fürdő alkalmazása ajánlott:

 • reumás mozgásszervi megbetegedésekben (kivéve a heveny gyulladásos folyamatokat)
  • krónikus ízületi gyulladás, arthrózis, krónikus izomfájdalmak
 • bőrbetegségekben
  • seborrhoea
  • pikkelysömör (nem friss esetek)
  • idült ekcéma

Alkalmazása:

Kúraszerűen kell alkalmazni. Egy-egy kúra 15–20 fürdőből áll, mely fél év múlva megismételhető. Szükség esetén hosszantartó fenntartó kezelésre lehet szükség, heti 1-2 fürdő vételével.

Önts a flakonból 100 ml-t 60 l, 34–36 C°-os fürdővízhez. A fürdés időtartama 20–30 perc. Fürdés után törülközőt ne használj. Ruha nélkül, levegőn kell megszárítkozni, utána ágynyugalom javasolt. Gondoskodj a fürdőszoba fürdés ideje alatti szellőzéséről!

Az 500 ml-es kiszerelés 5 fürdéshez elegendő mennyiséget tartalmaz. (Egy fürdéshez – 60 liter fürdővízhez – 100 ml-t használunk fel.)

Összetevők: Nátrium (natrium ion), klorid (chloridum ion), kálium (kalium ion), szulfid (sulfidum ion), bromid (bromidum ion) és jodid (iodidum ion).
Segédanyagok: tisztított víz és glicerin.

Figyelem! 14 év alattiaknak a készítmény használata nem ajánlott! A készítményt nem szabad alkalmazni heveny ízületi gyulladás, pikkelysömör friss, gennyes, hólyagos eseteiben, vékony- és vastagbél gyulladás, heveny májbetegség vagy májműködési zavar esetén, az epeutak heveny betegségeiben, valamint a gümőkór (TBC) aktív szakaszaiban, pajzsmirigy túlműködés és rosszindulatú daganatos megbetegedések esetén. Nem alkalmazható a készítmény nagy kiterjedésű bőrsérülés, ismeretlen eredetű bőrbetegségek akut szakaszaiban, súlyos, lázas állapotban és fertőzéses betegségekben. Óvatosságot igényel a készítmény alkalmazása szív- és érrendszeri keringési elégtelenség fennállásakor (pl.: szívelégtelenség, magas vérnyomás). Ilyen esetekben csak a kezelőorvossal történt egyeztetés után alkalmazható.

Lenyelni tilos! Tömény állapotban bőrrel ne érintkezzen a készítmény!

-

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Tájékoztatás

A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:

 • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • A www.gyogynovenysziget.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
 • Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
 • Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
 • Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.