Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

PLANETBIO Kakaópor 150 g

Ár:
1.955 Ft
Cikkszám: kip1015
Várható szállítás: 2019. augusztus 27.

A Planetbio Kakaópor a kakaók királyának nevezett Criollo fajtájú kakaóbabból előállított italpor. Tökéletes csokoládé aromája miatt desszertek és testápoló termékek kedvelt alapanyaga.

 

Menny.:db

Szállítási díjak

Házhoz szállítás futárszolgálattal 1100 Ft utánvét díja 400 Ft
Szállítás Pick Pack Pontra 890 Ft utánvét díja 300 Ft
Személyes átvétel csomagponton
(1063 Bp. Podmaniczky u. 43.)
450 Ft utánvét díja 0 Ft
18 000 Ft megrendelés felett ingyenesen a kiszállítás és a csomagátvétel!

 

Leírás és Paraméterek

A Planetbio Kakaópor a kakaók királyának nevezett Criollo fajtájú kakaóbabból előállított italpor. Tökéletes csokoládé aromája miatt desszertek és testápoló termékek kedvelt alapanyaga.

 

A PlanetBIO kakaópor ellentétben  a kakóbabbal vagy törettel, kevesebb zsírt tartalmaz (a teljes tömeg 11,5%-a) és több proteint (a teljes tömeg 24,1% - a), amely az izomzat megfelelő működéséhez és a csontozat fejlődéséhez szükséges. A PlanetBIo kakópor olyan ásványi anyagok forrása is, mint a  cink a  vas és a magnézium.

A magnézium segíti az idegrendszer normál működését, így hozzájárul a stressz és a kimerültség csökkentéséhez. Továbbá a fogak és csontok normál állapotának fenntartását-, valamint a normál izomműködést biztosítja.

A vas többek között részt vesz a vörösvérsejt és a hemoglobinképzésben.

A cink hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez, a normál fehérjeszintézishez, valamint a csontok, a haj, a bőr és a körmök épségéhez. Védi a sejteket a stresszhatásokkal szemben, szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a zsírsavak normál anyagcseréjében.

 

A PlanetBIO kakó fajtája és előállítása

A PlanetBIO kakaóport a kakaóbabok criollo fajtájából állítják elő, ez adja különleges zamatát. A criollo a legnemesebb kakóbab-fajtának számít, a világ összes kakaótermesztésének mindössze 10%-át teszi ki. Aromája gazdag, összetett és hosszan tartó. A criollo-t különösen nehéz termeszteni, mivel rendkívül érzékeny a különböző környezeti hatásokra. Terméshozama kicsi. Ezért tartják oly nagy tiszteletben a criollo-t.

A criollo kakaópor  előállítása során a kakaóbabot előbb erjesztik, hogy veszítsen keserűségéből, majd szárítják, és végül sűrű pasztává őrlik. Körülbelül 60°C-on vonják ki a kakaóvajat a pasztából, a többi száraz részt a kakaópor előállítására használják.

A kakaó természetes élénkítőszereket tartalmaz, főként teobromint és koffeint. Ezen stimulánsok serkentik az idegrendszert és növelik energiaszintünket. Érdemes azonban mértékkel fogyasztani őket, mivel nagy mennyiségben kimerítik a szervezetet. A kakaót nem javasoljuk az esti időszakban, mert alvási problémákat okozhat.

Felhasználási javaslat: A PlanetBIO kakaópor keserűcsokoládé ízű. Keverhetjük édes gyümölcsökkel (banán, datolya, szilva, füge stb.), szárított gyümölcsökkel (datolya, faeper, mazsola stb.), vagy diófélékkel (mandula, kesudió, mogyoró stb.). Felhasználhatók  turmixokban, gabonafélékkel kásákban, joghurtba keverve, kekszekben és nyers desszertekben. Díszként szolgálhatnak süteményeken, gyümölcssalátákon és egyéb ételeken. A kakaóbab porrá őrölve csokoládék, csokoládés italok vagy desszertek készítésére is alkalmas.

Tudtad-e, hogy … ?

… a maják és aztékok fizetőeszközként használták a kakaóbabot?

… három fajta kakaót használnak a csokoládéiparban? Ezek a criollo, a forastero és a trinitario. A criollo a legritkább, de ez nem volt mindig így. Kétszáz évvel ezelőtt a criollo volt a domináns kakaóbab. A mai criollo ritkaságának oka a betegségekkel szembeni ellenálló képességének hiánya, így a világpiacot jelenleg a foraster uralja. A trinitario hibrid faj, a másik kettő keresztezésével hozták létre.

… a kakaófák legjobban magasabb fák árnyékában teremnek? Ezért a kakaóültetvények ritkán állnak csak egy fajból, ezzel elősegítve a biodiverzitást.

… a kakaó virágai közvetlenül a fa törzséből nőnek? Ezt az érdekes jelenséget  kauliflóriának nevezik a növénytanban.

 

Összetevők: Organikus zsír-csökkentett kakaópor kakaóbabból előállítva (Theobroma Cacao), Criollo fajta.

Gyártó – Planet First Kft.
Kiszerelés – 150 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Tájékoztatás


Tájékoztatás - A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk  az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:

  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. 
  • A www.gyogynovenysziget.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
  • Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
  • Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
  • Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.