Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Miért tökéletes bőrápoló a shea vaj?

A shea vaj méltán népszerű bőrápoló. Mivel teljesen természetes és nélkülöz mindenféle káros anyagot, ezért jótékony hatását pici babák, kismamák és érzékeny bőrűek is élvezhetik.

Alapvető hatása, hogy a bőrt finomabbá teszi, a ráncokat lágyítja, a bőrirritációkat, pattanásokat csökkenti. A benne található E-vitamin és béta-karotin bőrpuhító, regeneráló hatású. További felhasználási lehetőségek közé sorolható az ekcéma és pikkelysömör tüneteinek csökkentése.

Shea vaj


Mi is a shea vaj?

A shea vaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karité fa terméséből készül. A karitéfa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára hasonlító, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. A leszüretelt gyümölcsök 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradicionális feldolgozás eredménye egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, amelyet shea vajnak hívnak. A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.


A shea vaj titka

A natúr shea vaj önmagában is, és natúr kozmetikum receptúrák részeként is kiválóan ápolja a száraz, neurodermitiszes, ekcémás bőrt. Hidratálja, megnyugtatja, regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Manapság a kereskedelemben kapható kozmetikumok a rengeteg mesterséges összetevő mellett szinte mindig tartalmaznak valamilyen kőolajszármazékot (pl. paraffinolajat), amely eltömíti a bőr pórusait, így az nem képes lélegezni.

A shea vaj viszont felszívódik a bőrbe, hosszan tartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj "titka", hogy összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

 

Shea vaj hatása

  • Önmagában használható bőrápolóként, mely segíti a bőr rugalmasságának megőrzését. Ezt a tulajdonságát várandósság alatt lehet legjobban kiaknázni. Rendszeres használatával a bőr rugalmas marad, könnyebben tágul, ahogy nő a pocak. Így elkerülhető a terhességi csíkok kialakulása.
  • Természetesen táplálja és hidratálja bőrt, csökkenti a bőr öregedését, a ráncok kialakulását.
  • Ekcémás bőr, illetve neurodermitis esetén a legkiválóbb kozmetikum. Shea vaj hatása
  • Napi használat esetén enyhíti a pikkelysömör tüneteit.Regeneráló és sebgyógyító hatással rendelkezik
  • Enyhíti a bőr allergiás reakcióját, bőrproblémákat, nyugtató hatással rendelkezik.
  • Ajakápolóként is kiváló.
  • Ápolja a törékeny körmöket és a száraz hajvégeket.
  • Enyhén fényvédő hatású (2-3 faktornyi védelmet biztosít).
  • Napozás után a shea vaj megnyugtatja az irritált bőrt.
  • Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.
  • Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre.
  • Borotválkozás után nyugtatja és ápolja az irritált bőrt
  • Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását
  • Baba popsi kenőcsnek is kiváló, mert a pelenka okozta irritációt csökkenti, ugyanakkor vízlepergető hatású is. Megakadályozza a baba érzékeny bőrének kipirosodását, viszketését.

     

A shea vaj használata

A használat gyakoriságát mindenkinél a bőrtípusa határozza meg. Eleinte gyakrabban, naponta kétszer, később ritkábban - napi egy alkalommal - lesz rá szükség. Túladagolni nem lehet, mellékhatása nincs.

Mivel vajról van szó, elég zsírosállagú , ezért csak kevés kell belőle. Felszívódása néhány percet vesz igénybe. A shea vaj 20 fok alatt olyan szilárddá válik, hogy nem lehet kenni. Ezért érdemes radiátoron tartani, vagy használat előtt picit felmelegíteni (pl. gőz fölött, vagy meleg vízbe állítva a tégelyt).

Szöllősi Adrienn

Felhasznált forrás: www.zoldpolc.hu


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás