Méregteleníts gyógyteákkal idén tavasszal is!

Méregteleníts gyógyteákkal idén tavasszal is!

Éledjünk újjá minden évben a természettel együtt! Őseink bölcsességét érdemes megfogadni: mikor véget ér a zord tél, itt a belső tavaszi nagytakarítás időszaka, a méregtelenítés, a böjt ideje. Természetesen itt nem csupán a különböző ételekről való lemondásra gondolunk, ez annál sokkal több. Érdemes megfogadni a természetgyógyászok tanácsait is, és gyógynövényes tisztítókúrát végezni.

Itt a tavasz, az újjászületés időszaka. Rügyeznek a fák, nyílnak a virágok, az emberek végre kiszabadulnak a napsütéses természetbe, indul a nagytakarítás. A megújulás időszakában érdemes nem csak az otthonunkban rendet teremteni, hanem saját magunkat is felfrissíteni, megújítani, méregteleníteni.

TrendglasJena Miko teakiöntő TrendglasJENA Miko teakiöntő és Medio csésze

 

Itt a tavasz, méregteleníts gyógyteákkal!

Éledjünk újjá minden évben a természettel együtt! Őseink bölcsességét érdemes megfogadni: mikor véget ér a zord tél, itt a belső tavaszi nagytakarítás időszaka, a böjt. Természetesen itt nem csupán a különböző ételekről való lemondásra gondolunk, ez annál sokkal több. Érdemes megfogadni a természetgyógyászok tanácsait, és gyógynövényes tisztítókúrát végezni.

A böjt időszaka a szervezetünk tisztításának lehetősége. Elhagyjuk a húst, sőt egy-egy rövidebb időre akár a szilárd táplálékot is, és emellett kiemelten fontos, hogy rengeteg folyadékot fogyasszunk. De az sem mindegy, milyen italt viszünk be a szervezetünkbe! Legjobb tisztítás, ha minden reggelt gyógyteával indítunk.

 

Milyen gyógynövény teákat válasszunk?

A csalán- és diólevélteák váltakozó fogyasztása tökéletes választás, hiszen a csalán a vérereket, míg a dió a nyirokrendszert tisztítja. Mellettük a nap folyamán változatos gyógynövény főzetekkel támogathatjuk szervezetünket. Fogyasszunk például málnalevélteát, mely fertőtlenít és mindemellett vasban, magnéziumban, kalciumban és foszforban gazdag.
Tökéletes választás a csipkebogyó, melynek akár az ázott gyümölcsét is elfogyaszthatjuk. A menta javítja az emésztést és erősíti az immunrendszert, a kakukkfű fertőtlenít, javítja a vérkeringést, a fekete bodza segíti a vese működését, tisztítja a tüdőt.

A gyógynövények fogyasztásánál fontos, hogy betartsunk egy-két alapszabályt, hogy kedvező hatásuk érvényesüljön. Ilyen például az, hogy felszívódásuk a reggeli előtt a legjobb, napközben pedig érdemes étkezés után 2-3 órával elfogyasztanunk őket.

Ízesítésük csak és kizárólag termelői mézzel történjen, a cukor vagy a citrom rontja a kedvező hatásukat.

 

Fontos, hogy a gyógynövények semmiképpen se érintkezzenek fémmel, hiszen a hő hatására abból fémionok oldódhatnak ki, melyek reakcióba lépnek a gyógynövények hatóanyagaival, így csökkentve kedvező hatásukat. Éppen ezért, érdemes a tavaszi gyógynövényes kúra elkezdése előtt beszerezni egy olyan teakiöntőt, mely hűséges társunk lesz a méregtelenítés során.

Egy hőálló üvegből készült teakiöntő tökéletes választás, hiszen ennél a szűrő is üvegből készült. A szűrőn lévő apró lyukak biztosítják számunkra, hogy a teafűből ne kerüljön az italunkba, így nem lesz szükség arra, hogy fogyasztás előtt átszűrjük.

TrendgalsJena konyhai tárolók
Ajánljuk a TrendglasJENA konyhai tárolóit a gyógynövények tárolására

 

A cikk megjelenését támogatta a glas-shop.net
Szponzorált tartalom


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek Tea sarok