Kolloid Ezüst: az újra felfedezett természetes antibiotikum

Kolloid Ezüst: az újra felfedezett természetes antibiotikum

Az ezüstöt az ókor óta használják élelmiszerek tartósítására és fertőtlenítő szerként. Nem véletlenül. Az ezüstről bebizonyosodott, hogy a legtöbb kórokozó nem tud megélni a jelenlétében. Több mint 650 féle baktériumot, vírust és gombát képes elpusztítani rövid idő alatt. Ezt a tulajdonságát fedezték fel újra és állították az egészségvédelem szolgálatába. Ezüst kolloid oldat formájában szinte minden bioboltban és gyógyszertárban elérhető termék. De mire jó pontosan és hogyan működik? Erre adunk választ blogunkban.

 

 

Mire jó az ezüstkolloid?Tudtad, hogy az ókori rómaiak ezüst urnákat használtak a bor tárolására, hogy megakadályozzák a romlását? A középkor gazdagjai ezüst evőeszközök használatával védekeztek a pestis ellen, a vadnyugati amerikai telepesek pedig ezüstdollárt tettek a tejbe, hogy az ne savanyodjon meg?

Már az őseink is ismerték az ezüst fertőtlenítő hatását, így több, mint 1200 éve használjuk ezt a nemesfémet baktériumölő szerként. Az antibiotikumok felfedezésével azonban az ezüst jótékony baktérium-, vírus- és gombaölő hatásai sajnos méltatlanul háttérbe szorultak. Szerencsére napjainkban újra fénykorukat élik az ezüst-tartalmú egészségvédő készítmények: ezüst kolloid oldatok, ezüst ionos sebkezelő kenőcsök és ezüst tartalmú fertőtlenítő tisztítószerek formájában.

Mi az az ezüst kolloid?

Először kezdjük azzal, hogy maga a kolloid szó mit is jelent pontosan. A kolloid olyan keverék, ahol egy anyag apró részecskéi egy másik közegben szétszóródnak. Az ezüst kolloid tehát egy olyan oldat, ahol egy folyadékban (ami általában tisztított víz), apró, nanoméretű ezüst részecskék találhatók. A kolloid szerkezete ugyanolyan, mint a testnedveké, ezért 90-100%-ban felszívódik. Nem mérgező és nincsenek mellékhatásai. Kíméli az emésztőrendszert, és a szervezetet védő természetes bélflórát.

 

Mire jó az ezüst kolloid?

Az ezüst kolloid több, mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani, ezért számos területen hasznosíthatod. Az ezüst kolloid külsőleg és belsőleg is alkalmazható.

Belsőleg fertőzések megelőzésére és az immunrendszered támogatására javasolt.

Külsőleg sebgyógyításra, láb- és körömgomba kezelésére, pattanásokra, torok- és szájfertőtlenítésre alkalmazhatod. Az ezüst kolloid tárgyak és ruhaneműk fertőtlenítésére is kiválóan alkalmas. Szagtalaníthatod vele a hűtőszekrényt vagy a mosógépet. Penész elleni szerként fújhatod a fürdőszoba vagy a konyha csempéjére.

 

Hogyan hat az ezüst kolloid?

Vizsgálatok kimutatták, hogy az ezüstkolloid szokatlanul gyorsan, kb. 5-6 perc leforgása alatt pusztítja el a kórokozókat.

A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer. Rendszeres fogyasztása esetén ugyanis a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel kölcsönhatásban aktiválja az immunrendszert, valamint elpusztítja mindazokat a mikroorganizmusokat, amelyek közvetlenül érintkeznek vele.

Megfigyelések bizonyítják, hogy az ezüst kolloid maga keresi meg a kórokozókat a szervezetben, pozitív töltete magához vonzza azokat, majd elpusztítja a kórokozók életben maradásához feltétlenül szükséges enzimeket. A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha az ezüstkolloid megfelelő mennyiségben jelen van a szervezetben!

 

Melyik a legjobb ezüst kolloid?

Évekig szinte csak a Nano Silver ezüst kolloidot ismertük (jelenleg Vita Crystal Natur Power néven kapható), de a Covid járvány hatására számos gyártó piacra dobta a saját ezüst kolloid oldatát. Ennek köszönhetően jelenleg igen bő választék tárul elénk, ha vásárlási céllal rászűrünk az interneten az ezüst kolloidokra. Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb ezek közül? Természetesen a választ erre a kérdésre egyéni igényeink és sajátos szempontjaink is befolyásolják, mi itt azonban kizárólag az objektivitást szem előtt tartva tudunk válaszolni.

Ma a magyar piacon kapható egyik legjobb minőségű, valódi ezüstkolloid termék a ColloGuard ezüst kolloid.

Gyártója több évtizede készít egészségvédelemmel kapcsolatos termékeket, amit a világ számos pontján értékesít. Céljuk, hogy az évszázadok óta ismert és bevált nemesfém kolloidokat magas minőségben mindenki számára elérhetővé tegyék. Ezért a ColloGuard gyártása a legújabb tudományos eredményeket felhasználva, forradalmi módszerekkel, zárt rendszerben, ellenőrzött laboratóriumi körülmények között történik.

A termékhez 99,99% tisztaságú nemesfémet és ultratiszta vizet használnak. Miért fontos ezt tudni? Azért, mert ha a fém vagy a felhasznált víz nem megfelelő tisztaságú, akkor a gyártás során nem kívánatos vegyületek keletkezhetnek.

Mitől valódi ezüst kolloid ColloGuard?

Attól, hogy az ezüst a vízben fémes állapotú ezüstrészecskék formájában van jelen, nem pedig ezüstionokként. A valódi ezüstkolloid nanoméretű ezüstrészecskéket tartalmaz nagytisztaságú vizes közegben szuszpendálva. Ez a termék nem tartalmaz stabilizátort, festéket vagy kötőanyagot.

Manapság egyre többen próbálnak meg úgy gyógyulni vagy az egészségüket megőrizni, hogy igyekeznek elkerülni a szintetikusan előállított gyógyszerek szedését. Inkább elődeink tudását, a népi megfigyeléseket, a gyógynövényeket részesítik előnyben. Ha Neked is fontos, hogy természetes anyagok felhasználásával támogasd és erősítsd az immunrendszeredet, akkor az egyik legjobb választás számodra a ColloGuard valódi ezüst kolloid!

Colloguard valódi ezüst kolloid oldat 200 ml

Kosárba


Kapcsolódó cikkek:

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek