Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Mire jó a chia mag? A méltán népszerű chia mag rendkívül széles körű táplálkozási és gyógyászati előnyökkel rendelkezik. Kiváló esszenciális zsírsav forrás és nagyszerű kiegészítője az egészséges étrendnek. Ha fogyókúrába kezdesz, mindenképpen próbáld ki!

Cukorbeteg diéta, fogyókúra vagy egészséges táplálkozás – bármelyik étrendet is követed, a finomított répacukor biztosan nem illeszkedik bele. Ma már számos természetes édesítőszer közül választhatsz, melyek egészségesebbek a cukornál, alacsony a glikémiás indexük és kalóriaszegények is. Melyikről mit érdemes tudnod ahhoz, hogy számodra a legmegfelelőbbet válaszd? Ezzel az összeállítással szeretnék segíteni Neked eligazodni a különféle édesítők között.

 

Tudtad, hogy bőröd napsugárzás elleni védelmét nem csak a naptejek biztosíthatják? Számos olyan étel van, amelyet ha rendszeresen fogyasztasz, csökkentheted az UV sugárzás káros hatásait, és megelőzheted a napégést.

Valljuk be, a köles nem hangzik valami izgalmasan. Nem az az alapanyag, aminek a zacskójához mágnesként hozzátapad a kezünk a boltban (mint mondjuk a csokiéhoz), és feltétlenül meg kell vennünk. Pedig, ha egyszer kipróbálod, rájössz, mit hagytál ki! Ha csak egy-két egészségügyi előnyét említjük a kölesnek, messze járunk az igazságtól. A köles előnyei nem állnak meg annál a ténynél, hogy egy lúgos és gluténmentes, tápanyagban gazdag gabona. Ha szeretnél egészségesebb étrendre váltani a megszokott félkész vagy gyorséttermi ételek helyett, akkor a köles kitűnő választás arra, hogy beilleszd az étrendedbe!

Biztosan hallottad már a mondást, mely szerint „napi egy alma az orvost távol tartja”. Nos, ez nem is áll annyira messze az igazságtól. Az alma minden része jótékony hatású, ráadásul remek vitamin és ásványi anyag forrás. Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy nagy mennyiségben tartalmaz egy pektin nevű anyagot, amely rendkívül jótékony hatású a beleinkre nézve. Ezért is javasolják, hogy hasmenés vagy székrekedés esetén egyél meg egy-két szem almát.

A kókuszzsír alapvető élelmiszer kell, hogy legyen a konyhádban, ha pajzsmirigy alulműködést vagy pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak nálad. A kókuszzsír kiváló gyógyír a pajzsmirigy számára, mert kedvezően befolyásolja a pajzsmirigy hormontermelését.

A pajzsmirigy betegségek gyógyszeres kezelése mellett a beteg is sokat tehet állapotának javulásáért. Tudatos odafigyeléssel és étrendi változtatásokkal a terápia hatékonysága növelhető - mondja Bérczi Judit endokrinológus szakorvos.

Tavasz a megújulás időszaka. A természettel együtt testünk is megújulásra vágyik. Ehhez jó módszernek tűnik a méregtelenítés és a méregtelenítő étrend követése. De miért fontos ez és milyen ételeket válasszunk a méregtelenítők kúránkhoz? Ehhez adunk tippeket.

A zsírok évekig az első számú közellenségnek számítottak. A finomított cukorral kapcsolatban legfeljebb a fogszuvasodás és az elhízás veszélyeit szokás emlegetni, holott a tudósok már régóta csak „fehér méregként” emlegetik. Vajon melyik a nagyobb ellenségünk: a zsír vagy a cukor?

A méz évezredek óta fontos gyógytápláléka az emberiségnek. Nem véletlenül. Tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal. Az egyes mézfajtákat különböző betegségekben kiegészítő kezelésként alkalmazhatjuk. A méz a legtermészetesebb és leghatékonyabb immunerősítő és gyógyító "étrend-kiegészítő".

Általánosságban elmondható, hogy majdnem minden nő panaszkodik valamilyen fájdalomra a menstruációja alatt. A legtöbb gyötrődést a nők jelentős részénél, a menstruációs görcs okozza. Számtalan módja van annak, hogy természetes megoldásokkal enyhítsd a menstruációs görcsöket és az ezzel járó fájdalmat. A gyógynövények mellet számos más természetes módszer, étel és vitamin is segíthetnek. Most elárulom, hogy mi az az 5 fantasztikus élelmiszer, amelyek enyhítik a menstruációs görcsöket.

Táplálkozási tanácsok epebetegeknek és epeműtéten átesetteknek Dr. Horváth Gábor hepatológus szakorvostól.

Biztosan te is szereted a fagyit. A legtöbben így vagyunk ezzel. De azt tudod-e, hogyan készítik és valójában mi van benne? Meg fogsz lepődni, ha megtudod!

Az erős immunrendszer az alapja a kórokozók elleni védelemnek, beleértve a baktériumokat, vírusokat, gombákat és más élősködőket. Ezért egész évben fontos immunerősítő ételeket fogyasztani, de különösen a hideg időben és influenza szezonban.