Erős menstruációs vérzés

Gyógynövények erős menstruációs vérzés csillapítására

Erős menstruációs vérzésre gyógynövények

 

A havivérzés mennyisége egyénenként változik és befolyásolja a szervezetünk állapota: a stressz, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgáshiány, a gyermekvállalással és a nőiességünkkel kapcsolatos gondolataink. A nagy mennyiségű vérzés azonban lehet komolyabb problémára utaló jel is, ezért ha rendszeresen erős a menstruációd, mindenképpen szakorvoshoz kell fordulni ennek kizárására.

Amennyiben szervi elváltozás vagy komolyabb betegség igazoltan nem húzódik meg a háttérben, úgy bátran alkalmazd a természet adta gyógynövényeket.

 

 

Cickafarkfű tea minden női bajra

Cickafarkfű tea  erős menstruációs vérzés csillapítására

A női bajokra jó hatást kifejtő gyógynövények közt a cickafarkfű áll az első helyen, mivel minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit. Több jó tulajdonsága mellett görcsoldó, vérzéscsillapító, vérképző, vértisztító, befolyásolja és erősíti a méh és a petefészkek működését, szabályozza az emésztést. Görcsoldó hatása miatt különösen ajánlható fájdalommal és görcsökkel járó havi vérzésre, melyhez deréktáji fájdalom is társul. A cickafarkfű a ciklus beállításában is segít, ha rendszertelen a menstruációd.

Elkészítése és alkalmazása: 1 teáskanál cickafarkfüvet forrázz le 2-3 dl forró vízzel, 5 percig hagyd állni, majd szűrés után kortyolgatva igyál meg a nap folyamán 2-3 csészével.

 

Cickafarkfű teák a webáruházban>>>

 

 

 

Palástfű, a „női kabát”

Palástfű tea erős menstruációs vérzés csillapításáraA növény német neve „Frauenmantel” – jelentése-: női kabát – jelzi, hogy a palástfű mindenekelőtt nőknek való gyógynövény. A női nemi szerveket, de leginkább a méhet erősíti. Segít menstruációs zavar, fehérfolyás, alhasi panaszok, klimaxos rosszullétek, fájdalmas, erős vérzéssel járó menstruáció esetén, hatásos görcsökre, fejfájásra és túlterhelt máj gyógyítására is. Nyugtató és fájdalomcsillapító, vizelethajtó, gyulladásgátló, vérzéscsillapító, intenzíven hat minden altesti szervre.

Elkészítése és alkalmazása: 1 púpozott teáskanál palásftüvet forrázz le 2-3 dl forró vízzel, 5 percig hagyd állni, majd szűrés után kotyolgatva igyál meg a nap folyamán 2-3 csészével. A tea alkalmazását már a menstruáció előtti napokban elkezdheted, és a menstruációd végéig fogyaszd.

 

 

Palástfű teák a webáruházban>>>

 

Pásztortáska, a vérzéscsillapító

Pásztortáskafű erős menstruációs vérzésreA növény föld feletti részét használják gyógyászati célra, mely flavonoidokat, káliumot és egy vérzéscsillapító peptidet tartalmaz. A flavonoidok elsősorban gyulladáscsökkentő hatásúak, de erősítő hatással vannak a méh izomzatára is. A vérzéscsillapító peptid erős menstruációs vérzésnél és orrvérzésnél is segít. A kálium szabályozza a szervezet vízháztartását és a szívizomzatnak is szükséges az összehúzódáshoz. Erős menstruációs vérzés csillapítására teaként való fogyasztása nagyon ajánlott.

Elkészítése: 2,5 dl vízzel forrázz le 2 púpozott teáskanál szárított pásztortáskát, majd lefedve hagyd állni 10 percig. Menstruáció ideje alatt naponta 2 csészével igyál meg belőle. Nagyon hatékony vérzéscsillapító!

 

 

Pásztortáskafű teák a webáruházban>>>

 

 

 

Fehér fagyöngy erős havivérzésre és klimaxos tünetekre

Fehér fagyöngy tea erős menstruációs vérzésreMindig használd a patikában vagy gyógynövényboltokban kapható, ellenőrzött gyógynövény készítményeket. Mivel a fagyöngy egy fákon élősködő növény, előfordul, hogy olyan fára telepszik, amely mérgező. Ilyenkor a fagyöngy is mérgezővé válik, ezért gyűjtése szakértelmet igényel.

A fehér fagyöngy vérkeringést szabályozó hatása csökkenti a menstruációs zavarokat, mindenekelőtt az erős menstruációs vérzést. A klimax éveiben fellépő panaszok - szívdobogás, aritmia, kipirosodás, félelemérzet, légszomj esetén is érdemes kipróbálni a fagyöngy teát.

Elkészítése: A fagyöngy teát kizárólag hidegen készítsd, mert magas hőmérsékleten az értékes hatóanyagai lebomlanak. Egy púpozott teáskanál fagyöngyöt tegyél 2,5 dl, előzőleg felforralt majd kihűtött vízbe, és legalább 12 órán át hagyd állni. Ezután szűrd le. Felét éhgyomorra, másik felét pedig reggeli után kell meginni. Aznap még egyszer ez megismételhető.

Fehér fagyöngy teák a webáruházban>>>

erős menstruációs vérzés elleni gyógynövények

 


Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Így gyógyulhatsz