Egy gyógyító kő egyenesen a vulkánok mélyéről, a lávakő

Egy gyógyító kő egyenesen a vulkánok mélyéről, a lávakő

Tulajdonképpen a világ egyik legrégebben ismert és legelterjedtebb kövéről beszélünk, amikor a lávakőről van szó, ugyanis hatását már az indiánok és az ősmagyarok is ismerték és előszeretettel használták is. Ráadásul már maga a keletkezése sem mindennapi, hiszen a vulkáni tevékenység során jön létre. Lássuk, mit érdemes tudni erről az egyébként igen népszerű ékszer alapanyagról!

Lávakó gyöngy, lávakő karkötő

A lávakő a vulkáni tevékenység nyomán jön létre, ami azt jelenti, hogy a láva megszilárdulása során keletkezik, a felületét pedig a forró lávából kiáramló gőzök alakítják ki a szilárdulás során. Érdekesség, hogy pontosan a fentiek miatt, leggyakrabban a tengerek és óceánok titokzatos mélyén, vagy éppen szigetek mentén lehet rájuk bukkanni. Vagyis sokszor a világ legkülönlegesebb helyeiről származnak ezek a nem mindennapi kövek. Alapvetően a lávakő fekete, ám ennek ellenére előfordulhatnak világosabb változatai is, hiszen egy vulkán kitörése során is eltérő összetételű láva kerülhet a felszínre.

 

Mire használják a lávakövet világszerte?

Világszerte ismerik a lávakövet. A lávakő története világviszonylatban is több mint ezer éves múltra tekint vissza. A mai napig nagyon sokan használják a világ minden pontján. Nagy hasznát veszik például különböző aromaterápiák során, ugyanis a lávakő szerkezete porózus, buborékos, ezért képes felszívni és kibocsátani magából a különböző olajokat. Alap kelléke emellett a lávaköves masszázsnak is, amely a stresszoldással párhuzamosan javítja a közérzetet, segíti az energiaáramlást. Mindezeken felül gyönyörű, egyedi ásvány ékszerek alapanyagaként szolgál. Sőt, ezen túl – bár kevesen tudják - építőipari felhasználása is jelentős, a mai napig nagyon sok esetben van rá szükség e területen is.

 

A lávakő pozitív hatásai a testre

A lávakőnek számos különböző pozitív hatása van a fizikai állapotra. Hiszen amellett, hogy méregtelenítő hatása van, serkenti a sejtek vízutánpótlását, erősíti az inakat, segíti a kötőszövet regenerálását, illetve serkenti a vérkeringést is.

Emellett segít a szervezet egyensúlyának megtartásában, nyugtatja az idegrendszert és hatékonyan serkenti az idegsejtek megújulását.

 

Lávakő, a lélek támogatója

Sokat segít a lelki egészség terén is. A testre gyakorolt hatásai mellett nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy bizonyos nézetek szerint a lávakő segítségével fokozható az önbecsülés, kifejezőkészség, és a szeretet képessége is. A lávakő ugyanis olyan rezgéseket bocsát ki magából, ami által képes hozzájárulni a áhított a sejtek újjászületéséhez. A vulkanikus származása miatt sokan az újjászületés köveként ismerik. Továbbá segít akkor, ha valakit valamilyen stresszhatás ér, ugyanis viselése nagy segítséget nyújt abban, hogy felül tudj emelkedni a mindennapokban jelentkező problémákon. Mindez olyannyira erős a hatások között, hogy annak idején a háborúkba, csatákba induló harcosoknak a kezükbe adtak lávakövet annak érdekében, hogy lenyugtassa őket és hideg fejjel tudjanak harcolni. Sőt, mivel a föld magjából, középpontjából ered, ezért a keleti gyógyászat szerint a gyökércsakrát képes stabilizálni.

Fontos tudni mindezek kapcsán, hogy van néhány olyan csillagjegy, amelyek képviselői számára különösen ajánlott a lávakő viselése. Ilyenek a bak és a skorpió is. Vagyis esetükben bizonyos nézetek szerint különösen érvényesülnek e különleges vulkáni kőzet pozitív hatásai.

 

Divatos és népszerű lávakő ékszerek

Nem véletlen, hogy nagyon népszerűek a lávakő ékszerek, ugyanis amellett, hogy az ilyen kiegészítők viselője élvezheti a kő pozitív hatásait, megjelenését is feldobhatja általa. Ugyanis legyen szó egy hétköznapi szettről vagy egy elegáns öltözékről, a lávakőből készült ékszerek mindenhez illenek. Nem beszélve arról, hogy még a legegyszerűbb ruhadarabokat is képes különlegessé tenni egy ilyen nyaklánc, karkötő, fülbevaló vagy éppen gyűrű.

Ha szeretnél még többet tudni ezekről a különleges kövekről, az alábbi linkre kattintva további érdekes információkat találhatsz a lávakövekről.

Szerző: www-gyongyekszerbolt.hu
Szponzorált tartalom


Kapcsolódó cikkek

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Alternatív gyógymódok