Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Ecover

Ecover márkatörténet

Az Ecover világszerte ismert, az egyik legnagyobb és talán az egyik legrégebbi öko tisztítószer gyártója. A cég célkitűzése: tisztábbá tenni a világunkat, melyet nem csak termékeikben, hanem a gyártás minden egyes mozzanatában igyekeznek megvalósítani. Olyannyira, hogy az 1992-ben, a belgiumi Malle-ben felépített új gyáruk is több mint 90%-ban újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készült: fenntartható fából, újrahasznosított gerendákból és újrahasznosított szénből készült ökö téglából, a hagyományos acél és beton helyett. Az újrahasznosított anyagokból épült gyárban az esővíz hasznosításával működtetik a mellékhelyiségeket, zuhanyzókat. A természetet részben úgy próbálták kárpótolni az elvett élettérért, hogy a tetőre 6000 nm-nyi felületen zöld növényzetet telepítettek.

Ecovert az innovatív gondolkodás vezérli a kezdetektől fogva. Mikor Frans Bogaerts, egy szappangyárban dolgozó belga kutató 1979-ben elhatározta, hogy megalkotja a világ első vegyszermentes mosószerét, még nem volt közismert a foszfát természetes vizekre gyakorolt káros hatása. Néhány belga tudós barátjával egy kis fészerben indult az új formula kikísérletezése. A próbálkozásaikat siker koronázta, és 1980-ban Frans megalapította az Ecover céget, amely piacra dobta a világ első foszfát- és perborát-mentes mosóporát.

A ’90-es években gazdasági nehézségek következtek, amit befektetőkkel sikerült áthidalni. 1999 óta az Ecover tulajdonosa egy svéd üzletember, Jörgen Philip-Sörensen és családja. Az új tulajdonos az Ecovert a zöld mosószer és tisztítószer piac csúcsára juttatta.

Az Ecover több, mint termékeket gyártó nagyvállalat. A cég a környezettudatosságot hirdető gondolkodás élharcosa is egyben. Ezt bizonyítja az is, hogy a XXI. század első évtizedében két fontos cél megvalósításán kezdtek el dogozni: kiváltani valami természetes, ugyanakkor fenntartható összetevővel a termékekben található pálmaolajat, valamint környezetbaráttá tenni a termékeik csomagolását.

Kitartó kutatómunkájuknak köszönhetően a termékeik részben a növényi alapú műanyag flakonba kerülnek, mely egy forradalmi technológiával készül: 75%-ban cukornádból, 25%-ban újrahasznosítható műanyagból. A cukornád, mint alapanyag jóval környezetbarátabb megoldás, mint a hagyományos kőolaj alapú flakongyártás. A cég folyamatosan fejleszt és megújul, így a termékek csomagolása is folyamatos fejlődésen megy keresztül. A legújabb technológiával készült flakonok 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, melyek a használatot követően ismételten újrahasznosíthatóak.

Ami a pálmaolaj helyettesítését illeti: 2017-ben vezették be az új pálmaolaj-mentes ECOVER Öblítőszerüket. A pálmaolajból nyert lágyítót, mely a textíliák puhaságának megőrzéséért felel, ma már repceolajból származó lágyítószer segítségével helyettesítik, így képesek voltak eltávolítani a pálmaolajat a formulából. Az új repceolaj alapú összetevő bevezetésének évében, mintegy 200 tonnával csökkentették a pálmaolaj felhasználásukat.

Jelenleg 40 országban forgalmazzák az Ecover-termékeket. Összesen 35 féle terméket gyártanak a cég öko gyáraiban: Belgiumban, Svájcban és Észak-Franciaországban. Állatkísérleteket természetesen nem végeznek. A gyártás az EU-s szabványok szigorát felülmúló szabályozás mellett folyik. A természetes alapanyagoknak köszönhetően a termékek nem allergének, és a környezetet is kímélik. Nemcsak a termék maga, de annak csomagolása is környezetbarát – a kupaktól a flakonig, címkéig minden újrahasznosítható.

Webáruházunkban a legnépszerűbb termékeik az Ecove Öko kézi mosogatószer citrom-aloe illattal, és az Ecover Öko textilöblítő gardénia-vanília illattal.

Rendezés:
Nézet:

Az Ecover All-in-one mosogatógép tabletta ideális allergiára hajlamos emberek számára. Megújuló növényi alapú, biológiailag lebomló összetevőkből készül, környezetkímélő mosogatószer gépi mosogatáshoz.

3.985 Ft

Az Ecover Folttisztító gél egy praktikus, ecsetes folteltávolító, mely hatékonyan eltávolítja a fű, sár, vér, zsír és egyéb nehezen kimosható szennyeződéseket a színtartó ruhákból. Környezetkímélő termék.

1.680 Ft

Az Ecover Folyékony mosószer koncentrátum színes ruhákhoz egy környezetbarát, antiallergén mosószer, almavirág-frézia illattal. Kézi és gépi mosáshoz egyaránt ajánlott.

5.200 Ft

Az Ecover Univerzális Folyékony mosószer koncentrátum egy környezetbarát, antiallergén mosószer, kézi és gépi mosáshoz, lonc-jázmin illattal.

5.200 Ft

Az Ecover Folyékony mosószer Zero illatanyag- és színezékmentes antiallergén mosószer. Természetes összetevőinek köszönhetően környezetbarát, a legérzékenyebb bőrű babák bőréhez is gyengéd. Kézi és gépi mosáshoz is ajánlott, alacsony és magas hőfokon is.

4.830 Ft

Az Ecover Folyékony súrolószer a környezethez és a tárgyakhoz is kíméletes, mégis hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket. Szinte minden felületen használható.

1.420 Ft

Az Ecover Kád tisztító praktikus szórófejjel segíti az egyenletesen felvitelt a tisztítandó felületre. Vegyszermentes, növényi összetevőinek köszönhetően lebomlik, kímélve a környezetet.

Jelenleg nem rendelhető!

1.935 Ft

Az Ecover Klórmentes fehérítő egy klór- és optikai fehérítőmentes, ökológiai fehérítő mosószeradalék. Nem hagy allergén vegyszermaradékot a mosott ruhaneműn.

1.240 Ft

Az Ecover Mosogatógép öblítő természetes összetételű, környezetbarát termék, mely nem hagy vegyszer maradványokat az edényeken. Csíkmentes ragyogást biztosít.

2.065 Ft

Az Ecover Mosogatógép tabletta, kiváló tisztítóhatású, foszfát mentes mosogatószer mosogatógéppel történő mosogatáshoz. Növényi ásványi összetétellel természetes mosogatást biztosít, oldja zsíros, odaégett szennyeződéseket, miközben kíméli a környezetet.

3.395 Ft

Az Ecover Kézi mosogatószer Citrom-aloe illattal egy környezetbarát mosogatószer, mely gyengéd a kezekhez, de kíméletlen a zsíros, odaégett szennyeződésekkel szemben.

1.150 Ft

Az Ecover Kézi mosogatószer Citrom-aloe illattal egy környezetbarát mosogatószer, mely gyengéd a kezekhez, de kíméletlen a zsíros, odaégett szennyeződésekkel szemben.

1.730 Ft

Az Ecover Öko kézi mosogatószer Gránátalma-füge illattal környezetbarát, természetes összetételű mosogatószer, mely kíméletes a bőrhöz, de kíméletlen a szennyeződésekkel szemben. Kiváló zsíroldó hatás, kellemes, gyümölcsös illat.

1.150 Ft

Az Ecover Öko Kézi mosogatószer Kamilla-klementin illattal egy környezetbarát mosogatószer, mely gyengéd a kezekhez, de kíméletlen a zsíros, odaégett szennyeződésekkel szemben.

1.150 Ft

Az Ecover Öko Kézi mosogatószer Kamilla-klementin illattal egy környezetbarát mosogatószer, mely gyengéd a kezekhez, de kíméletlen a zsíros, odaégett szennyeződésekkel szemben.

1.730 Ft

Az Ecover Öko Zero kézi mosogatószer maximálisan antiallergén. Kíméli a bőrt és a környezetet, de hatékonyan távolítja el a zsíros szennyeződéseket az edényekről.

1.150 Ft

Az Ecover Öko textilöblítő alma-mandula illattal egy antiallergén, növényi és ásványi anyagokból készült öblítőszer, amely kellemes virág illatot és puhaságot kölcsönöz a ruháknak. Biológiailag lebomlik, így kíméli a környezetet.

1.595 Ft

Az Ecover Öko textilöblítő gardénia-vanília illattal egy antiallergén, növényi és ásványi anyagokból készült öblítőszer, amely kellemes virág illatot és puhaságot kölcsönöz a ruháknak. Biológiailag lebomlik, így kíméli a környezetet.

1.595 Ft

Az Ecover Öko Textilöblítő Zero teljes mértékben allergénmentes összetevőkből készült, így érzékeny és ekcémás bőr számára sem okoz irritációt. Környezetbarát termék és csomagolás.

1.760 Ft

Az Ecover Öko vízkőoldó szórófejjel egy környezetbarát, kellemes illatú, könnyen használható tisztítószer, amely hatékonyan távolítja el a fürdőszobai vízkövet és szappan maradványokat.

1.840 Ft