Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csakrák energetizálása csakragyertyával

A 7 csakra szimbólumai

 

A keleti elméletek szerint a csakrák testünk energiaközpontjai, melyekhez bizonyos folyamatok, szervek, képességek társíthatók. A csakrák energiáit a hozzájuk tartozó színek, illatok, ásványok segítségével lehet befolyásolni.

Naturhelix csakragyertya színsor 7 dbErre különösen alkalmas a Naturhelix csakragyertya, melynek színét és illatát az adott csakrapontnak megfelelően választották ki. A csakrapontokra helyezve a csakragyertya hő és enyhe vákuum hatással, füstgázaival, gőzeivel stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket. A csakragyertya emellett bioenergetikai hatásával segít helyreállítani az emberi szervezet e­ner­gia­rend­sze­ré­nek betegség vagy külső hatások miatt megváltozott e­gyen­sú­lyát.

A csakragyertya használata ajánlott:
- komplex testi-lelki panaszok kiegészítő kezeléseként
- holisztikus gyógymódokhoz
- természetgyógyászati kezelésekhez

Kosárba

 

GYÖKÉRCSAKRA

Gyökércsakra szimbólumaA gerincoszlop alján, a fa­rok­csontnál helyezkedik el. A Földhöz a legközelebb található csakra a földdel, az anyagi világgal való kapcsolatot, a túlélés ösztönét irányítja.

A Naturhelix gyökér csakragyertya vörös színű, geránium illóolajjal illatosított.

A gyökér csakra határozza meg lelki és fizikai biztonságérzetünk alapját, ide kapcsolódik a fizikai túlélés ösztöne (a menekülj vagy harcolj döntés), a fájdalom és az öröm érzése, az önmagunkért való kiállás, az önbecsülés képessége. Ez a csakra tárolja a családi és szellemi "gyökerekkel", hagyományokkal, hiedelmekkel kapcsolatos információkat. A gyökér csakra irányítja az anyagi világgal való kapcsolatunkat, a birtoklással összefüggő érzelmeket, mint például a vágyat, haragot, mohóságot, féltékenységet, fös­vény­séget. A csakra egyensúlyzavarára utalhat: életuntság, fásultság, érzelmi labilitás, rögeszmék, függőségek, nyugtalanság. A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

Színek: piros, fekete, barna és szürke
Illóolajak: klemátisz, rozmaring, geránium, ilang-ilang, mirha, tömjén, pacsuli és szantálfa
Ásványok: hematit, fekete turmalin, gránát, rubin, ónix, tűzachát, füstkvarc, vörös jáspis.
Ételek: gyökérzöldségek (répa, burgonya), tojás, hús, bab, szójatermékek, csípős paprika, metélőhagyma, cayenne-i bors, feketebors.


SZAKRÁLIS CSAKRA

Szakrális csakra szimbólumaA köldök alatt alatt 2-3 ujjnyira, a keresztcsont (vertebrae sacrales) magasságában található. Nevezik köldök, vagy második csakrának is. Ez a csakra az erkölcsi érzék, az emberi kapcsolatok, a kreativitás és a szexualitás központja.

A Naturhelix szakrális csakragyertya narancssárga színű, narancs illóolajjal illatosított.

A szakrális csakra felelős a bűntudat és felelősség érzéséért, itt van hatalom és irányítás, a személyes kisugárzás és a társas hajlam központja. A szexualitás, az érzések és érzelmek, például, az öröm és csalódás érzése is ide kapcsolhatók. A csakra egyensúlyzavarát mutatják például evési rendellenességek, drog- vagy alkoholfüggőség, depresszió, szexuális problémák. A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

Színek: narancs
Illóolajok: citrus illóolajok, virágesszenciák: narancsvirágolaj, citromfű és narancs, rózsa, hibiszkusz, jázmin.
Ásványok: karneol, narancs turmalin, mandarinkvarc, tűzopál, citrin, holdkő, narancs cinkit.
Ételek: édes és trópusi gyümölcsök, pl. dinnyék, mangó, maracuja, narancs, kókusz eper stb. mézek és csonthéjasok, fahéj, vanília, szentjánoskenyér, édes paprika, szezámmag, köménymag.


NAPFONAT CSAKRA

Napfonat csakra szimbólumaÉpp a köldök köldök fölött található, a plexus coeliacus (hasi szimpatikus idegközpont) pontja. Az érzelmi élet, az önkép és a környezetünkkel való kapcsolat központja.

A Naturhelix napfonat csakragyertya sárga színű, természetes kamilla illóolajjal illatosított.

A napfonat csakra a személyiség, az önértékelés központja, meghatározza a külvilághoz való viszonyunkat (elutasítással, kritikával szembeni érzelmeket), rejtett énünkkel, titkainkkal való kapcsolatunkat. Innen fakad a kompetencia és a valahová tartozás érzése. A csakra egyensúlyzavarát mutatják koncentrációs problémák, döntésképtelenség, rossz ítélőképesség és em­ber­is­me­ret, torzult önkép, önállótlanság, tehe­tet­lenség. A harmadik csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

Színek:
sárga
Illóolajok: cickafark, kamilla, borsmenta, boróka, vetiver, petitgrain (keserűnarancs) és majoránna.
Ásványok: a citrin, aranytopáz, borostyán, sárga turmalin és sárga zafír
Ételek: müzli, gabonafélék, tésztafélék, kenyér, rizs, lenmag, napraforgómag, tej, sajt, joghurt.
Fűszerek: gyömbér, menta, citromfű, kamilla, kurkuma, kömény és édeskömény.

 

SZÍV CSAKRA

Szív csakra szimbólumaA mellkas közepén a szívnél található. Ez a csakra a lélek, a lelki élet, a feltétel nélküli szeretet, tolerancia, empátia, megbocsátás és együttérzés központja.

A Naturhelix szív csakragyertya zöld színű, természetes fenyő illóolajjal illatosított.

A Szív csakra irányítja önmagunk és mások felé irányuló szeretetet, elfogadást, az együttérzést, reményt és nagylelkűséget, valamint a negatív érzelmeket a két­ség­beesést, gyűlöletet, irigységet, félelmet. Itt ta­lál­ható a szeretteinkkel való kapcsolatunk központja. A csak­ra egyensúlyzavarát mutatják, kapcsolati ne­héz­sé­gek (társfüggőség, kötődésre való kép­te­len­ség), mások életébe való túlzott beavatkozás, túlzott önfeláldozás, önfegyelem hiánya. A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

Színek: zöld, rózsaszín
Illóolajok: magyal, pipacs, rózsa, eukaliptusz, fenyő, bergamot, citromfű, jázmin, rózsafa.
Ásványok: rózsakvarc vagy zöld kvarc, rubin, dinnye-, rózsaszín vagy zöld turmalin, malachit, jáde, smaragd, mohaachát, peridot, rózsaszín zafír.
Ételek: zöld levelesek pl. spenót, káposzta, brokkoli, karfiol, zeller, tök, zöld és herbateák.
Fűszerek: bazsalikom, zsálya, kakukkfű, koriander, petrezselyem.


TOROK CSAKRA

Torok csakra szimbólumaA toroknál található, a pajzsmirigy közelében. Ez a kommunikáció, az önkifejezés és az ítélőképesség központja.

A Naturhelix torok csakragyertya világoskék színű, természetes eukaliptusz illóolajjal illatosított.

A torok csakra az írás és beszédkészség, az önkifejezés valamint a döntési képesség és a becsületesség (igaz­mondás) központja. Ide kapcsolódik a hit és az aka­rat­erő, a tekintély és a kritikai érzék valamint az ér­zék­szervek közül a hallás, az ízlelés és a szaglás. A csakra egyensúlyzavarát mutatják az önkifejezés nehézségei, a gyenge tanulási képesség, megrögzött hazudozás, félelem, kétkedés és bizonytalanság. A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

Színek:
világoskék, zöldeskék, türkiz
Illóolajok: pillangóvirág, trombitavirág, vörösfenyő, kék kamilla, zsálya, citromfű, eukaliptusz, geránium vagy izsóp.
Ásványok:
türkiz, kék opál, kék topáz, fluorit és kék csipkeachát.
Ételek: Az Ötödik csakrát folyadékok táplálják, mint víz, gyü­mölcslevek, herbateák, savanykás gyümölcsök, pl. cit­rom, lime-félék, grapefruit és kiwi, alma, körte, szilva, barack, kajszi.
Fűszerek: só és a citromfű.


HARMADIK SZEM CSAKRA

Harmadik szem csakra szimbólumaA homlok közepén vagy a két szemöldök között található. Ez a spiritualitás, a bölcsesség, az álmok, a belső látás és a szellemi élet központja.

A Naturhelix harmadik szem csakragyertya indigókék színű, természetes muskotályzsálya illóolajjal illatosított.

A Harmadik szem csakra irányítja a valóság észlelését, tárgyilagosságot és nyitottságot, valamint az intu­íci­óink­ban és megérzéseinkben való bizalmat, pszichikai képességeink kifejezését. Ide kapcsolható rejtett, tudatalatti gondolataink felszabadítása, az átvitt és konkrét értelemben vett tisztánlátás és az intellektus. A csakra egyensúlyzavarát mutatják a tanulási képesség zavarai, koordinációs problémák, alvászavarok és pszichi­kai problémák. A csakra kiegyensúlyozását segít­hetik:

Színek: indigó, sötétkék különféle árnyalatai
Ásványok: lapis lazuli, lila fluorit, szugalit, azurit és szo­dalit.
Illóolajok: erdei turbolya, rozmaring, levendula, bors­menta, lucfenyő, pacsuli, zsálya vagy mus­ko­tály­zsálya.
Ételek: sötétkék gyümölcsök pl. áfonya, vörös és con­cord szőlőfélék, földi szeder, málna, vörösborok és sző­lő­le­vek.
Fűszerek: levendula, mák, fekete üröm.

 

KORONA CSAKRA

Korona csakra szimbólumaA fej tetején, a korona varrat mentén található. Ez a csakra teremt kapcsolatot a külső és belső személyiségünk valamint a spirituális énünk között, illetve segítségével kaphatunk isteni útmutatást és bölcsességet.

A Naturhelix korona csakragyertya sötétlila színű, természetes levendula illóolajjal illatosított.

A Korona csakra segít megtalálni egységes énünket, egységes világképünket, összehangolni az intuitív és spirituális tudást. Képessé tesz minket, hogy a jelenben éljünk és meglássuk a mindennapi életben az értékeket, az inspirációt, odaadást, bizalmat, önzetlenséget, emberségességet. A Korona csakra összeköt bennünket a felsőbb, isteni tudással, előző életeinkkel, a halhatatlansággal. A csakra egyensúlyzavarát mutatják a céltalanság, önazonosság hiánya, az élet értelmetlenségének érzése, elmebetegségek és szenilitás. A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

Színek:
sötétlila, fehér. 
Illóolajok: lótusz, angyalgyökér, csillagtulipán, (fe­nyő)töm­jén, szantálfa, mirha, jázmin, benzoin, na­rancs­virág­olaj, levendula, orbáncfű.
Ásványok: az ametiszt, világos kvarc, gyémánt, bornit.

Forrás: www.naturhelix.hu


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Alternatív gyógymódok