Bodorrózsa

Cistus Incanus

Bodorrózsa tea gyógyhatása

Népi elnevezései: cisztusz rózsa, balzsamos szuhar

A Bodorrózsa jellemzői

A bodorrózsa a Mediterrán vidékről származik. A mályvavirágúak rendjébe és a szuharfélék családjába tartozó gyógynövény. Közepes méretűre megnövő örökzöld cserje, melynek virágai bogernyőben nyílnak. Nagy méretű, rózsaszín virágainak közepén aranysárga porzói szinte rikítanak, és pompás színfoltot jelentenek minden díszkertben. A napos, szélvédett, száraz helyeken érzi jól magát.

Herbája: levelei, illóolaja

Hatóanyagai: polifenolok, tanninok, fenolok, flavonoidok, terpének

Bodorrózsa teák a webáruházban>>>

 

A Bodorrózsa gyógyhatásai

  • gyulladásgátló és gyulladáscsökkentő
  • antibakteriális, antivirális és gombaölő hatású
  • erős antioxidáns
  • nyákoldó
  • immunerősítő

A bodorrózsa tea kiváló immunerősítő hatású. Támogatja a normál vérkeringést és a szív egészségét, gyorsítja a sebgyógyulást, lassítja a bőr öregedését.

Nyákoldó hatásának köszönhetően köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő hatásánál fogva pedig torokgyulladás és reumás betegségek esetén is eredményesen bevethető.

Fertőtlenítő hatású: vírus-, baktérium- és gombaölő hatása is erős. Emellett antioxidáns tulajdonságú, mellyel védi a sejteket az oxidatív stresszel szemben. Többek között ennek köszönhető, hogy lassítja a sejtek és a bőr öregedését is. Kutatásokkal igazolt, hogy hatékony az influenza és a koronavírus megelőzésében. A kutatások arra is rámutatnak, hogy már kialakult fertőzés esetén kevésbé hatékony a vírus okozta tünetekkel szemben, ezért mindenképpen megelőző célzattal alkalmazzuk.

 

Elkészítése, adagolása

Bodorrózsa tea elkészítése: 1 liter vízzel forrázzunk le 1 evőkanál szárított bodorrózsát, 5-10 percig hagyjuk állni. Egész napra elosztva fogyasszuk el ezt a mennyiséget. Keserű ízű, ezért ízesíthetjük mézzel. Korlátlanul iható, napi 1-2 bögrével ajánlott minden nap fogyasztani a hideg évszakokban és a járványos időszakokban.

 

Neked ajánlom: Mecsek Bodorrózsa levél tea 20 filter

Mecsek Bodorrózsa levél tea 25 filter

Kosárba

bodorrozsa-tea-hatasa

 

 

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógynövény lexikon