Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Veszélyes baktérium a gyomorban – hogyan kerülje el a fertőzést?

A helikobakter pylori a legveszélyesebb baktériumok közé tartozik. A helikobakter baktérium általi fertőzés nagyon gyakori – a felnőtt populáció 40%-a érintett benne, a lakosság ezen százalékának a gyomrában ugyanis megtalálható a helikobakter pylori baktérium. Amennyiben kezeletlen marad, komoly betegséggé nőheti ki magát – többek között gyomorfekélyt, gyomorfájdalmat, gyomorgörcsöket, krónikus gyomorhurutot okozhat. A gyomorrák egyik fő okozója szintén a helicobacter pylori.

Hogyan fertőződhet meg a helicobacter pylori által?

Helicobacter pylori

A helicobacter pylori átadásának módjai:

  • Fekális-orális átadás – az általános higiéniái szabályok be nem tartása, lásd a mosdó használata utáni kézmosás elmaradása esetén, fekáliával fertőzött ivóvíz fogyasztása során (elsősorban a fejlődő országokra jellemző)
  • A baktérium átadása emberről emberre is megtörténhet – csókolózás, a fertőzöttel közös evőeszköz használata során
  • Anya és gyermek közötti fertőzés lehetősége – cumi lenyalása, nyállal történő megtisztítása, közös evőeszköz használata és a gyermek ételének kóstolgatása közben.

 

Hogyan kerülje el a megfertőződést?

  • Higiéniai szabályok betartása –gyakori meleg vizes kézmosás, elsősorban a mosdó használata után
  • Egészséges táplálkozás – a helikobakter nem képes egészséges gyomorban szaporodni. A helytelen táplálkozás gyengíti a gyomorkörnyezetet, ezáltal esélyt ad a helikobakter fájdalmas tüneteinek megjelenésére.
  • A zöldség fogyasztás előtti alapos megtisztítása ( tiszta ivóvízben)
  • Elsősorban utazás során csak megbízható forrásból származó ivóvíz fogyasztása

 

Gyógyítható a helikobakter? Kioszi Masticha helikobacter pylori ellen

A helikobakter kezelése szükségszerű, ugyanis ha kezeletlen marad, komolyabb betegségek kialakulásához is vezethet. Ha a helikobakter bármelyik tünetét is tapasztalja, legyen szó gyomorgörcsről, gyomorfájdalomról, felfúvódásról, gyomorégésről, mindenképpen érdemes a helikobakter jelenlétét letesztelnie a szervezetében. Ezt már az otthon elvégezhető helikobakter teszt segítségével is megteheti.

A helikobakter kezelésének két módja ismert – az egyik egy komoly antibiotikumos kezelés, amely során kétféle antibiotikum kerül alkalmazásra. Érdemes kipróbálni a természetes megoldást kínáló lehetőségeket is, ezek közül is a mellékhatások nélküli hioszi mastichát. Azok, akik már próbálták, a tünetek gyors megszűnéséről számoltak be.

Szerző: www.masticha.hu
(Szponzorált cikk)

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek