Természetes dezodorokkal a mellrák megelőzésére

Természetes, alumíniummentes dezodorokA meleg évszak beköszöntével mindig napirendre kerül az izzadás gátlás kérdése. Szinte elcsépelt téma már, de mégis kell foglalkozni a mellrák és az alumíniumot tartalmazó dezodorok összefüggésével. Amikor a mellrák szóba jön, a férfiak számára rögtön érdektelenné válik a téma és kivonják magukat a körből. Pedig kedves uraim, nem érdemes hátat fordítani ennek a témának! Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy egyre nagyobb számban diagnosztizálnak mellrákot az erősebbik nemnél is. A mellrák igenis összefüggésbe hozható az alumínium tartalmú dezodorok használatával!

Akkor most senki ne használjon dezodort?

Dehogy nem! A kellemetlen testszag elkerülése mindenkinél természetes igény. Csak nem mindegy, milyen dezodorral védekezünk ellene. Szerencsére ma már a természetes anyagokból készült dezodorokból egyre nagyobb a választék. Ezek jelentik a megfelelő megoldást. Az ilyen természetes dezodorok alapja a timsó nevű ásványi só, melyet közvetlenül a földből nyernek.

 

 

Timsó tömbAz ásványi sók jelen vannak az ivóvízben, az élelmiszerekben és a levegőben. A timsó természetes formájában az oxigén és a szilícium után a harmadik olyan elem, amely a természetben a legnagyobb számban fordul elő. Ősidők óta a természet része, az univerzum egyik építőköve.

A timsó alapú ásványi sókból készült dezodorokra a nagyméretű káli timsó- vagy ammóniumtimsó-molekulák jellemzők, melyek a bőrön keresztül nem szívódnak fel, s így nem kerülnek a véráramba, nem tömítik el a verejtékmirigyeket.

Az izzadásra szükségünk van. Az izzadás szabályozza a test hőmérsékletét és részt vesz a méreganyag kiválasztásban is, ezáltal tehermentesítve a vesét.

A timsót nem szabad összekeverni az oly sokszor vitatott, káros alumíniummal, mely a legtöbb dezodorban és izzadás gátlóban megtalálható alumínium-klorohidrát, illetve alumínium-cirkónium formájában.


Mi a különbség a timsó (Ammonium Alum) és az alumínium (klorohidrát) között?

Az alumínium egy fém, a timsó pedig egy természetes vegyület. Az alumínium-molekulákat a bőr képes magába szívni, így a verejtékmirigyek tökéletesen eltömítődnek, megszűnik a test természetes párolgása. A timsó-molekulák nem szívódnak fel, mivel azok túlságosan nagyméretűek. A bőr felszínén egy réteget képeznek, mely rétegben a testszagért felelős baktériumok nem szaporodnak el.

Az izzadás gátlók fő összetevője alumínium alapú, mint az alumínium-klorohidrát, az alumínium-cirkónium, az alumínium-klorid, a triklórhidrát-glicin és az alumínium-hidroxybromid – mindegyik vitatott összetevő és káros az egészségre, számos szakvélemény szerint.

Miért kell vigyázni az alumínium-klorohidrátot tartalmazó izzadás gátló dezodorokkal?

Alumíniummentes golyós dezodor

Az alumínium-klorohidrát olyan idegméreg, mely megváltoztatja a vér-agy gát működését. Az üzletekben kapható dezodorok és izzadás gátlók többsége tartalmazza ezt a vegyi anyagot, mely allergiás reakciókat válthat ki. Sugárkezeléseknél ezek a fémes molekulák a sugarakat szétszórják a szervezetben.


Hogyan működnek a dezodorok és az izzadás gátlók?

A dezodorok a testszagot különböző mesterséges illatanyaggal elnyomják, bizonyos ideig közömbösítik. A dezodorok nem csökkentik az izzadás mértékét.

Az izzadás gátlók vegyi anyagokat tartalmaznak, melyek megbénítják a verejtékmirigyek működését, így csökken, vagy teljesen megszűnik az izzadás, mely miatt veszélybe kerül a test hőmérséklet szabályozása.

A ténylegesen természetes dezodorok ásványi sókból készülnek, melyek réteget képeznek a bőrön. Míg a legtöbb dezodor illatanyagokkal nyomja el a testszagot, a természetes ásványi só alapú dezodorok használata során a bőr fölött egy vékony réteg képződik, mely meggátolja a testszag kialakulásáért felelős baktériumok elszaporodását. Mivel a baktériumok nem szaporodnak el, így a fokozott izzadás is megszűnik, csak a test természetes párolgása marad meg.

A természetes timsó alapú dezodorok tehát meggátolják a testszag kialakulását úgy, hogy a test egészséges működését nem gátolják.

 

Miért érdemes a ténylegesen természetes ásványi só alapú dezodorokat használni?

Timsóból készült természetes dezodor

E termékek nem tartalmaznak parabént, alkoholt, mesterséges illatanyagot és alumínium származékokat, mely számos szakvélemény szerint nagymértékben felelősek a mellrák és a különböző rákos megbetegedések kialakulásáért.

Hipoallergén, nem ragad és nem hagy foltot a bőrön, sem a ruhán.

Fontos tudatosítani magunkban, hogy nem izzadás gátló termék, a test természetes párolgását nem gátolja meg.

Rendszeres használatával azonban a túlzott izzadás tünete is megszűnik. Ugyanakkor az izzadságszagnak is búcsút lehet inteni, hiszen a természetes dezodorok nem engedik azoknak a baktériumoknak az elszaporodását, amelyek a testszagot okozzák.

A natúr dezodorok kaphatóak golyós, spray és az eredeti dezodorkő (használat előtt nedvesíteni kell) változatban. Az ilyen natúr dezodorokat ajánlott mindenkinek, valamint az érzékeny, allergiás és a rákos betegeknek használni. Az esszenciával dúsított természetes dezodoroknál figyelni kell arra is, hogy ne illatanyaggal legyenek dúsítva, hanem organikus hatóanyagot tartalmazzanak.

Az ilyen dezodorok ideális termékek azok számára, akik a hatékony és egészséges alternatívákat részesítik előnyben a megszokott, vegyszerekkel teli dezodorokkal szemben.

Érdemes figyelni a termékek címkéjét, melyen számos más információ is fel van tüntetve, például, hogy a ténylegesen természetes dezodorokat nem tesztelték állatokon és nem szennyezik a környezetet.


Dezodorok, amelyekben megbízhatsz


Dr. Organic Deo család

Dr. Organic alumíniummentes dezodorokA Dr. Organic termékek már nagyon sok nemzetközi díjat nyertek. Olyan sokat, hogy itt nem is sorolom fel, de ha szeretnéd, ezen a linken megnézheted: Dr. Organic díjak

Dezodoraik 10 féle illatban kaphatók, melyek közül egyi sem tartalmaz alumíniumot, alkoholt, SLS-t és parabeneket. Így biztonságosan alkalmazhatóak minden nap.

 

Dr. Organic dezodorok a webáruházban>>>

 


Szöllősi Adrienn


Ha szeretnéd megnézni az összes alumíniummentes dezodort a webáruházban, katt ide

 

Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás