Khadi növényi hajfesték teszt fotókkal!

A nagy hajfesték teszt – avagy mit tapasztaltak, akik már kipróbálták a Khadi növényi hajfestékeket?

A következőkben néhány hölgy megosztja velünk tapasztalatát, akik már próbára tették a Khadi növényi hajfestékeket.

Khadi növényi hajfeték tapasztalatok, vélemények

 

Ágota, 42 éves

Eredeti hajszín: vörös, melyben sűrűn előfordulnak ősz hajszálak.

Felhasznált hajfesték: világosbarna + vörös keverve

Eredmény: természetes, élénkvörös szín.

- Milyennek találtad a Khadi hajfestékeket a használat során?

- Korábban is kizárólag növényi hajfestéket használtam, ami után a Khadi kellemes meglepetést jelentett. A megszokott, nehezen kenhető, sár jellegű paszta helyett a Khadi hajfesték állaga kellemesen krémes, nagyon egyszerű volt felvinni.

 - Mennyi időre van szükség a kívánt hajszín eléréséhez?

- Bár meglehetősen sok ősz hajszálam van, az én hajamon nagyon hamar kialakult az általam kedvelt vörös szín, 15-20 perc elég. Az egész hajfestés nem igényel többet egy óránál. Mivel gyorsan nő a hajam, 3-4 hetente szoktam a festést ismételni.

 - Mi az, amit mindenképpen be kell tartani a kívánt végeredmény érdekében?

- Mindig megmosott, tiszta hajon végzem a festést, meg is szárítom, hajápolót nem használok. A festést elől a halántéknál, az ősz hajszálak befedésével kezdem, és ennél a színnél fontos a lehető legmagasabb hőmérséklet, a bekevert festéket olyan melegen kenem fel, amit még éppen el tudok viselni, és a hatóidő során is jó melegen tartom a fejem, egy vastag törölköző segítségével.

- Milyen lesz a haj tartása, tapintása a festést követően?

- Tapintásra erős, egészséges, soha nem kell balzsamot, vagy külön ápolószert használnom a festés miatt.


Kriszti, 26 éves

Eredeti hajszín: világosbarna

Felhasznált hajfesték: sötétbarna + fekete + indigó keverve

Eredmény: sötétbarna

 - Hogy értékeled a Khadi növényi hajfestéket?

- Korábban vegyi festéket használtam. Az általam kedvelt sötét hajszínt a sötétbarna, fekete és indigó színezők keverésével sikerült elérnem. Többszöri festés után egyre rutinosabb és elégedettebb vagyok a színeredménnyel. A festéket könnyű tejföl állagúra készítem el, tölcsérrel hajfestő tubusba töltöm és azzal viszem fel a hajamra. Így semmivel nem bonyolultabb a hajfestés, mint a hagyományos festékkel. Az én esetemben az indigó tartalom miatt arra kell ügyelni, hogy 50°C-nál ne legyen magasabb a massza hőmérséklete, mert túlmelegítve az indigó „nem működik jól”. Festés után még 2 napig nem mosok samponnal hajat, mert ez alatt az idő alatt valahogy tovább mélyül, alakul a szín. Utána a szokásos hajápolást alkalmazom, a kapott szín tartós, nem kopik le.

- A korábbi vegyi festékkel összevetve, milyen különbségeket tapasztaltál?

- A növényi hajfesték hatóideje hosszabb, viszont a színeredmény tartósan megmarad. A hajam sokkal egészségesebb, erősebb, amióta a Khadit használom. Számomra nagy pozitívum, hogy a vegyi festés után jó pár napig „paróka benyomást” keltett a hajam, mivel a keletkezett hajszín természetellenesen egyöntetű szokott lenni valamennyi hajszálon. A növényi hajfesték teljesen természetes hatású, mivel a vékonyabb, világosabb hajszálakon a festék finomabb színt eredményez.


Szilvi, 34 éves

Eredeti hajszín: sötétbarna, előfordulnak ősz hajszálak is.

Felhasznált hajfesték: 1. Henna, amla, jatropha (vörös)  2.  Amennyiben időm engedi, második soron átfestem natúr barnával is.

Eredmény: Természetes, telt sötétbarna, leheletnyi gesztenye vörös fénnyel.

 - Mi a tapasztalatod a Khadi növényi hajfestékek használatával?

- Egyértelműen pozitív, az elkevert festék könnyen kezelhető, állaga teljesen megfelel a modern hajfestékekkel szemben támasztott elvárásnak, semmilyen kényelmetlenséget nem okozott.

 - Hogyan végzel el egy hajfestést?

- Először hajat mosok, majd amíg a törölközőbe csavarva szárad a hajam, bekeverem a festéket. A mosdókagylóba engedett forró vízbe állított festékes tálban megtartja a massza hőmérsékletét. Mivel sűrű és hosszú hajam van, az utolsó tincsekre is melegen kell a festéknek felkerülni, hogy az egész hajon egyenletes, jó legyen a fedés. A maximális hatóidőn (2 órán) keresztül hagyom a színt kibontakozni. Ha úgy döntök, hogy második réteget is felviszek, azt megtehetem közvetlenül az első réteg leöblítése után, de ha időm úgy engedi, akkor másnap is. Egy kis rutin megszerzése után mindez nem okoz nehézséget.

Sampont csak a következő hajmosáskor használok. Külön hajápolót sem kell használnom a festés után. Az eredmény magáért beszél, a fodrász nem győzi dicsérni a hajamat. Természetes, szép színű, és nagyon jó a szerkezete is. Semmiképpen nem váltanék át vegyi festésre. Nagyon megnyugtató, hogy nemcsak szép a hajam, de teljesen egészséges és a szervezetembe sem szívódik fel semmilyen vegyi anyag.

 - Milyen gyakran ismételd meg a hajfestést?

- Ami szintén előny a növényi hajfestéknél, hogy bár nem kopik le, de a lenövés mégsem annyira szembeötlően kontrasztos, mint a vegyi festésnél, ezért időt spórolok azzal, hogy ki tudom kicsit tolni a festés gyakoriságát. 5-6 hetente ráérek festeni a hajam. Mindenkinek ajánlom a Khadi hajfestékeket. A fiataloknak azért, hogy ne mérgezzék a szervezetüket vegyszerekkel, kismamáknak is nagyon előnyös emiatt. Az idősebb korosztálynak pedig sokszor gyengébb a hajminősége, vagy hullik a haja, ezért szintén kíméletes alternatíva az ősz hajszálak elfedésére.


Khadi növényi hajfesték tapasztalat

Eleonóra:

Eredeti hajszín: Világosbarna – természetes mogyoróbarna

Felhasznált festék: Khadi mogyoróbarna

Eleonóra tapasztalatai:

A természetes mogyoróbarna Khadi festéket használtam világosbarna hajamra. A használati útmutató szerintem könnyen követhető volt, sokkal egyszerűbb volt a hajfestés, mint amire egy növényi hajfestéknél számítottam. Egy hőmérővel az ajánlott hőmérsékletet is könnyen sikerült beállítanom és a festék felvitele sem volt bonyolult, pedig elég hosszú a hajam. A keverék jó állagú és sima lett. Egy doboz festék bőven elegendőnek bizonyult.

Az eredmény pedig pont olyan lett, amilyet szerettem volna: kissé sötétebb és természetes színű haj. Aminek a legjobban örültem, hogy a kissé sötétebb barna lenövésemet is tökéletesen befogta a festék és egyenletes színű lett a hajam.

Barátaimnak mindenképpen ajánlani fogom ezt a hajfestéket :)


Khadi növényi hajfesték tapasztalat

Hajnalka:

Eredeti hajszín: Közép barna – vöröses barna

Felhasznált festék: Khadi Henna, amla  jatropha (vörös) & Khadi Mogyoróbarna keverve

Hajnalka haja életmódjának köszönhetően erős és alapvetően egészséges. Természetes hajszínét vöröses árnyalattal szerette volna kicsit „megbolondítani”, ám túlságosan élénk „répaszínt” nem szeretett volna. Ezért két festékport, egy vöröset és egy viszonylag sötét mogyoróbarnát kevert össze. A kapott szín: mély barna, mahagóniszerű, vörös fénnyel. A mogyoróbarnát csökkentve, illetve nélküle intenzívebb vörös színt érhet el a továbbiakban. A festék használatával és a festés utáni hajminőséggel nagyon elégedett volt.


Khadi növényi hajfesték tapasztalat

Tímea:

Eredeti hajszín: Aranyszőke – mély vörös

Felhasznált festék: Khadi Henna, amla  jatropha (vörös) & Khadi Mogyoróbarna keverve

Tímea ugyancsak a vörös színt keverte mogyoróbarnával. Ez a keverék az aranyszőke tincseken ragyogó, telt, mélyvörös árnyalatot eredményezett.


Khadi növényi hajfesték tapasztalat

Melinda:

Eredeti hajszín: Élénkvörös (vegyileg festett)

Felhasznált festék: Khadi Henna (vörös)

Melinda a tesztet megelőzően vegyi festékkel festette eredetileg sötétszőke haját élénkvörösre. A hajtöveken jól látható a lenövés. A Khadi hajfestés után igazán intenzív, fényes, élénkvörös színt kapott a haja.

 

Forrás: Lifemagazin 2012. december 11.

Nézd meg a Khadi ayurvédikus növényi hajfestékeket a webáruházban>>>

Khadi henna alapú növényi hajfestékek


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás Khadi hajfesték kisokos