Együnk színeket mindennapi harmóniánkért!

Ha képzeletünkben vagy akár a valóságban elénk raknának egy kis kosarat, majd útnak indulhatnánk sorba járni egy piac kofasorait, amelyek különféle gyümölcsöket és zöldségeket kínálnak, vajon melyekre esne választásunk, pusztán a színük alapján? A harsogó piros almára, a napsárga körtére, esetleg a vadító zöld salátára vagy a hamvaskék szilvára?

Színterápia

Állítólag e négy szín: piros, sárga, kék, zöld együttes választása kiegyensúlyozott, elégedett személyre vall, aki megvalósította önmagát (vagy legalábbis tudja, hogy mit akar) és boldog.

A négy szín pedig a következő tulajdonságokat takarja:

piros: önbizalom
kék: elégedettség
zöld: önbecsülés
sárga: belső szabadság

Ha a fentieket olvasva úgy véljük, hogy híján vagyunk ezek valamelyikének, akkor vessük be a színterápiát és együnk színeket!

 

PIROS: A TŰZ SZÍNE

CseresznyeTettvágy, öntudatosság, kitartás, erő, fáradhatatlanság kapcsolódik hozzá. Negatív esetben viszont az ingerültség. Ez a szín mindent mozgásba lendít és fenntartja az áramlást, olyan akár a keringő vér. A fáradtság, lustaság ellenszere. Ha nehezen indulunk be reggelente vagy híján vagyunk a tetterőnek, akkor válogassunk a piros színű gyümölcsök, zöldségek közül: eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy, alma, hónapos retek, paradicsom, cékla…

 

 

KÉK: A NYUGALOM SZÍNE

Szilva

A megnyugvás, megelégedettség, biztonság képviselője.
Stressz és túlhajszoltság esetén válasszuk a következők gyümölcsöket vagy zöldségféléket: kék szőlő, szilva, áfonya, lila káposzta, padlizsán

 


ZÖLD: A BELSŐ STABILITÁS, KITARTÁS, NYUGALOM, VISSZAFOGOTTSÁG, MEGFONTOLTSÁG, ÖNBECSÜLÉS SZÍNE

Kiwi

Ha kételkedünk önmagunkban, akkor menjünk ki a természetbe és gyűjtsük be az ehető zöld leveles növényeket és készítsünk belőlük salátát. A tavasz első növénykéi: a fiatal gyermekláncfű levele, a tyúkhúr, majd őket követi: a zöldborsó, zöldbab, cukkini.


 

 

SÁRGA: VIDÍTÓLAG, FELSZABADÍTÓLAG HAT RÁNK, A SZABADSÁG ÉS KIBONTAKOZÁS SZÍNE

Sárga paradicsom

A szellemi munka szárnyalását kitűnően elősegíti, serkenti az életörömöt és az érzések szabadabb áramlását. Ha ennek híján vagyunk, akkor sárgarépa, sütőtök, citrom, körte, banán, ringló és barack kerüljön a tányérunkra.

 

Forrás: www.ebredjvelunk.com


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Alternatív gyógymódok