Barnulás béta-karotinnal, a napozás és a szoláriumozás káros hatásai nélkül

Barnulás béta-karotinnal, a napozás és a szoláriumozás káros hatásai nélkül

Nyáron mindenki bronzbarna bőrről álmodik, de fél a nap káros hatásaitól, leginkább az erős napsugárzás okozta bőrrák kockázatától. Sokan választják emiatt a szoláriumot, pedig lehet, hogy ez még károsabb, mint a napsugárzás, ha túlzásba visszük.

Szeretnél csodás barnaságot káros hatások nélkül? Ezt biztosítja számodra a Béta-karotin, ami számos zöldségben és gyümölcsben megtalálható, de tabletta vagy kapszula formájában is feltöltheted vele a szervezetedet.

Barnulás béta-karotinnal


Mi is az a béta-karotin?

 

A béta-karotin egy sárgás-vöröses festékanyag, amely a sárga és piros színű zöldségek és gyümölcsök színét adja. Érdemes belőlük sokat fogyasztani, hiszen a bennük lévő béta-karotinból májunk A-vitamint állít elő, amely a bőrünk számára fontos antioxidáns.

  • elősegíti a bőr védelmét és helyreállítását
  • hozzájárul a sebek gyógyulásához
  • serkenti a bőrsejtek növekedését és megújulását
  • nélkülözhetetlen a bőr feszességét és az ízületek rugalmasságát adó kollagén felépítéséhez
  • erős antioxidánsként véd a szabadgyökök káros hatásától, így napozás közben a bőrrák kockázatát is csökkentheti

 

Hogyan segíti a barnulást a béta-karotin?

 

A béta-karotin természetes pigment, amely zsírban oldódik. Egy része felhalmozódik a bőr alatti zsírszövetekben és megváltoztatja a bőr színét, szép tónust adva a bőrnek. Napozás közben is segít, hiszen a bőr védelmében támogatja a melanin termelődését, így gyorsabban elérheted a kívánt barnaságot.

Ehhez csak annyit kell tenned, hogy tavasztól őszig rendszeresen, napi szinten fogyasztasz olyan zöldség- és gyümölcsféléket, amelyek bővelkednek béta-karotinban. Ilyen például a sárgarépa, a paradicsom, a paprika, a sárgadinnye, a görögdinnye, a mangó és a sárgabarack, valamint a salátafélék. Akár napi egy darab, nyersen elfogyasztott sárgarépa elegendő lehet a szükséges béta-karotin mennyiség beviteléhez.

Ha gyorsabb hatást szeretnél elérni, akkor szedheted étrend-kiegészítő formájában is. A szakirodalom szerint 15-30 mg napi mennyiséget elegendő bevinned belőle tabletta formában. Ajánlom neked a Dr. Chen Béta-karotin kapszulát, amely E-vitamint és cinket is tartalmaz, így további értékes anyagokkal gondoskodik bőröd szépségéről és egészséges állapotáról. Napi 1 kapszula az ajánlott adagja, így ez a 60 db-os kiszerelés két hónapra elegendő.

Dr. Chen Béta-karotin kapszula 60 db

Kosárba

Béta-karotin tabletta, barnulás béta-karotinnal

 


Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás